gevulde flespompoen met spinazie en kaas

Gevulde flespompoen met spinazie en kaas

Vandaag heb ik een koolhydraatarme, gevulde flespompoen met spinazie en kaas. Zo’n fraaie flespompoen is sowieso heel geschikt om te vullen. Maar waarmee vullen? Die vulling van spinazie, kaas en noten is echt heerlijk. Het gerecht bevat 8.9 gram koolhydraten per portie. Daar krijg je totaal geen spijt van! Lekker kruidig met salie en tijm en uiteraard een crunch van de geroosterde pecannoten. Op de foto’s zie je 4 kazen: 2 restjes kaas die we nog over hadden van een kaasplankje in het weekend. Aangevuld met Parmezaan en boeren belegen kaas. Neem wat je zelf lekker lijkt. Geitenkaas of feta zal ook lekker zijn of als je van meer pittig houdt een lekkere schimmelkaas? Of juist mild met mozzarella.

Gevulde flespompoen

In principe kun je ook een andere soort pompoen gebruiken maar wij namen voor de gevulde flespompoen met spinazie en kaas een een speciale soort. De flespompoen is ook echt een flesvormige pompoen. De vrucht heeft een harde niet echt eetbare schil. Dat is nog een goede reden om deze pompoensoort te vullen. Flespompoenen smaken zachtzoet en nootachtig. We hadden zo’n lollig klein flespompoentje bij Lidl gekocht. Door de vorm ziet dat er zo lief en schattig uit. Zonde om ‘m in blokjes te gaan snijden voor een soep! Dus de vorm behouden er een gevulde flespompoen van maken. Prachtig toch hè dat dat allemaal afgelopen zomer bij de teler gegroeid is voor ons? Of behoor je tot een van die bofkonten die pompoenen uit eigen tuin eet? 

*Au*

Bewaren jullie ook (heel handig) een doosje pleisters voor snijwonden in een van de keukenlades? Oeps, ging toch even mis, niet eens bij het snijden van de stugge pompoen. Hoe ik het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar bij het snijden van de kaas had opeens een jaap in mijn pink! Stom hè? Het overkomt me niet vaak. Want ik ben best zuinig op mezelf, dus ik was nogal verbaasd… Maar goed, dan is het dus wel handig dat je niet de trap naar boven op hoeft voor een pleister, bedoel ik maar. Pleistertje erop en weer verder kokkerellen.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

gevulde flespompoen met spinazie en kaas
gevulde flespompoen met spinazie en kaas

Zo maak je deze gevulde flespompoen met spinazie en kaas

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Feest | ketogene recepten | Koolhydraatarm | Koolhydraatbeperkt | LCHF | Onze recepten | Oven | Vegetarisch en koolhydraatarm

Trefwoorden:

groente | herfst | kleurrijk | makkelijk | pompoen | vooruit koken | winter

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Gevulde flespompoen met spinazie en kaas

gevulde flespompoen met spinazie en kaas
Door: Anna-Karina van Denderen
Zo’n fraaie flespompoen is bijzonder geschikt om te vullen, vandaag heb ik voor een vulling van spinazie en kaas gekozen. Lekker kruidig met salie en tijm!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Pompoen voorgaren 40 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 446.6 kcalkoolhydraten 8.9 geiwitten 19.4 gvetten 35.5 gvezels 7.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de pompoen met vulling van tevoren klaar, dan hoef je 'm alleen maar af te bakken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de flespompoen met een scherp mes in de lengte doormidden. Schraap de pitten eruit met een lepel. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal, bak de pompoen 40 minuten of tot hij gaar is.
  • Snipper ondertussen het uitje en bak op matig vuur glazig in olie. Pers knoflook erboven uit, voeg spinazie, salie en tijm toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken.
  • Snijd de kaas in blokjes en schep de blokjes door de spinazie. Doof het vuur.
  • Vul de pompoen met het spinazie-kaasmengsel, maak eventueel het gat ietsje groter. Laat afkoelen en zet koel weg tot gebruik of bak direct af.

Afbakken

  • Bak de gevulde flespompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven, als de schotel koud uit de koelkast komt uiteraard langer.
  • Rooster de pecannoten in een droog pannetje.

Serveren

  • Serveer een halve gevulde flespompoen per persoon, maal er peper en zout over, garneer met de geroosterde pecannoten. Maak het plaatje compleet met iets groens als komkommer, sperzie- of snijboontjes. Aan tafel!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top