Vandaag heb ik een koolhydraatarme, gevulde flespompoen met spinazie en kaas. Zo’n fraaie flespompoen is sowieso heel geschikt om te vullen. Maar waarmee vullen? Die vulling van spinazie, kaas en noten is echt heerlijk. Het gerecht bevat 8.9 gram koolhydraten per portie. Daar krijg je totaal geen spijt van! Lekker kruidig met salie en tijm en uiteraard een crunch van de geroosterde pecannoten. Op de foto’s zie je 4 kazen: 2 restjes kaas die we nog over hadden van een kaasplankje in het weekend. Aangevuld met Parmezaan en boeren belegen kaas. Neem wat je zelf lekker lijkt. Geitenkaas of feta zal ook lekker zijn of als je van meer pittig houdt een lekkere schimmelkaas? Of juist mild met mozzarella.
Gevulde flespompoen
In principe kun je ook een andere soort pompoen gebruiken maar wij namen voor de gevulde flespompoen met spinazie en kaas een een speciale soort. De flespompoen is ook echt een flesvormige pompoen. De vrucht heeft een harde niet echt eetbare schil. Dat is nog een goede reden om deze pompoensoort te vullen. Flespompoenen smaken zachtzoet en nootachtig. We hadden zo’n lollig klein flespompoentje bij Lidl gekocht. Door de vorm ziet dat er zo lief en schattig uit. Zonde om ‘m in blokjes te gaan snijden voor een soep! Dus de vorm behouden er een gevulde flespompoen van maken. Prachtig toch hè dat dat allemaal afgelopen zomer bij de teler gegroeid is voor ons? Of behoor je tot een van die bofkonten die pompoenen uit eigen tuin eet?
*Au*
Bewaren jullie ook (heel handig) een doosje pleisters voor snijwonden in een van de keukenlades? Oeps, ging toch even mis, niet eens bij het snijden van de stugge pompoen. Hoe ik het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar bij het snijden van de kaas had opeens een jaap in mijn pink! Stom hè? Het overkomt me niet vaak. Want ik ben best zuinig op mezelf, dus ik was nogal verbaasd… Maar goed, dan is het dus wel handig dat je niet de trap naar boven op hoeft voor een pleister, bedoel ik maar. Pleistertje erop en weer verder kokkerellen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze gevulde flespompoen met spinazie en kaas
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde flespompoen met spinazie en kaas
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen, 450 g (bv. flespompoen)
- 1 kleine ui
- 10 ml olijfolie, om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 250 g spinazie (wilde), gewassen
- 100 g kaas, 4 soorten naar smaak
- 1 blaadje salie, gehakt
- ½ tl tijm
- peper en zout
- 40 g pecannoten, geroosterd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de pompoen met vulling van tevoren klaar, dan hoef je 'm alleen maar af te bakken.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een ovenschaal in.
- Snijd de flespompoen met een scherp mes in de lengte doormidden. Schraap de pitten eruit met een lepel. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal, bak de pompoen 40 minuten of tot hij gaar is.
- Snipper ondertussen het uitje en bak op matig vuur glazig in olie. Pers knoflook erboven uit, voeg spinazie, salie en tijm toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken.
- Snijd de kaas in blokjes en schep de blokjes door de spinazie. Doof het vuur.
- Vul de pompoen met het spinazie-kaasmengsel, maak eventueel het gat ietsje groter. Laat afkoelen en zet koel weg tot gebruik of bak direct af.
Afbakken
- Bak de gevulde flespompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven, als de schotel koud uit de koelkast komt uiteraard langer.
- Rooster de pecannoten in een droog pannetje.
Serveren
- Serveer een halve gevulde flespompoen per persoon, maal er peper en zout over, garneer met de geroosterde pecannoten. Maak het plaatje compleet met iets groens als komkommer, sperzie- of snijboontjes. Aan tafel!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag de pompoen gemaakt. Was heerlijk en is goed ontvangen dit iedereen.
Altijd leuk om te horen!
Héérlijk! Komt zeker vaker op tafel.
Verleden week heb ik deze voor de tweede keer gemaakt,ik vind hem echt verrukkelijk
Dank je wel
Misschien een domme vraag, maar eten jullie ook de schil, of lepelen jullie de pompoen uit?
Een flespompoen heeft een vrij harde schil die lepel ik uit. Maar zo’n hokaido pompoen kun je prima met schil eten.
Ik heb het gemaakt met 100 gram babyspinazie en dat was voldoende. Omdat mijn partner niet zo erg van vegetarisch eten houdt, een restje gerookt ontbijtspek gebakken en er door en er op gedaan. Het 8s een gerecht waar ik wel wat mee kan, qua restjes opmaken. Er ging ook een halve rode paprika in blokjes in. Wat de kaas betreft: uitprobeersel met Hüttekäse en dat pakte goed uit.
Erbij bloemkoolrijst met wat kerriepoeder. We hebben gesmuld! Hij vond het iets teveel pompoen, dus afgesproken dat ik het nog een keer ga maken met een aubergine. Bedankt voor dit heerlijke, gemakkelijke recept! ?
Ik heb het gerechtje klaargemaakt met Philadelphia Light met kruiden, en bestrooid met een beetje geraspte gratinkaas. Mag ik de foto delen via FB, of is dat niet toegelaten? Het heeft ons zozeer gesmaakt!
Hoi Chris, Leuk om te horen! Uiteraard mag je je eigen foto delen met een link naar dit originele recept erbij dan graag.
Gisteren kreeg ik van een vriendin een flespompoen uit haar eigen tuin. Er lag spinazie in de koelkast en er lag nog geitenkaas in de vriezer van een aanbieding een paar weken geleden. Dat vroeg er dus om dit recept eens te gaan maken. Wat hebben we zitten smullen!!!
Smullen en vriendinnen = een mooie combinatie!
Staat nu in de oven maar heb al 2x de tijd moeten verhogen dus 45 min. is echt te weinig
Hoi Tonnie,
Ik geef in mijn recepten echt precies aan hoe ik het zelf gedaan heb in mijn hetelucht combioven. Blijkbaar werkt jouw oven anders of je hebt een grotere pompoen, dat kan allemaal zijn. Ik neem aan dat je wel gezien hebt dat je pompoen eerst 40 minuten ZONDER vulling moet garen? Ik hoop dat je straks vindt dat het het wachten waard was 😉
Klinkt als een heerlijk recept! Ik vraag me alleen af hoe je voor 450 gram pompoen op 9 khd uitkomt. Volgens voedingswaarde tabellen levert 100 gram pompoen tussen 7 en 9 gram koolhydraten, dan zou je voor 450 gram pompoen dus minimaal op ruim 30 khd uitkomen, waardoor het totaal aantal khd in het recept flink hoger wordt.
Klik even op het ingrediënt en je ziet welke bron ik gebruikte.
vanavond voor de 2de keer; echt verrukkelijk
Mooi zo, eet smakelijk!
Heerlijk!!!! Dank voor het recept!!
erg lekker ipv pecannoten walnoten gebruikt en een beetje pompoenpittenolie erover gedaan.
Helaas kan ik hier geen foto erbij voegen. jammer.
Foto kan wel via Facebook! of aan
email at koolhydraatarmrecept.nl
Ook hier hebben we van gesmuld!
Goed zo!
O wat ziet dit er weer super lekker uit. Nog geen tijd gehad om het te maken, maar ga het zeker doen.
Jeannette.
Wat ben je toch een heerlijk nuchter mens❣️
En jouw recepten en de informatie over de producten zijn geweldig.
Dank je wel ?
Haha oja nuchter??