Miranda heeft al vaker een recept ingestuurd en we kunnen alvast verklappen dat dit ook niet de laatste is. Bij dit recept schreef ze: “Ik wil graag een recept met jullie delen wat ik gisteren voor het eerst voor mijn moeder en mij hebt gemaakt, maar zo lekker was, en een zeer verzadigd gevoel gaf.” Kijk dat willen we wel, toch? De tortilla’s van Mama lupe bevatten slechts 3 gram koolhydraten per tortilla (van 36 gram) en maar liefst 7 gram vezels. En met de lekkere groente en ei vulling er nog bij snap je direct waarom ze zo goed verzadigen! De voedingswaarden voor 1 portie hebben we berekend op: Calorieën 281.4 kcal, Koolhydraten 7.15 g, Eiwit 13.15 g, Vetten 21.4 g en Vezels 9.2 g.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de gevulde dubbele koolhydraatarme tortilla
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Gevulde dubbele koolhydraatarme tortilla
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stuks Mama lupe's tortilla
Groente
- 1 ui
- 60 g prei
- 100 g courgette
- 1 stuks tomaat
- 1 el olijfolie, om te bakken
- 1 teentje knoflook, geperst
- paprikapoeder
- peper en zout
Overig
- 2 stuks eieren
- 30 g geraspte kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Snijd de courgette en de tomaat in blokjes. Bak de groente in een pan met olijfolie. proef en breng op smaak met knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen de eieren los. Meng dit door de afgekoelde groente.
- Maak een tortilla in een passende koekenpan warm, verdeel het groente-eimengsel erover, bestrooi met de geraspte kaas en dek af met de andere tortilla en druk lichtjes aan. Laat op matig vuur garen met een deksel op de pan. Draai om en laat nog nog ongeveer 5 minuten aan de andere kant bakken.
- Snijd de dubbele tortilla in punten en serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet