gevulde courgette met noten

Gevulde courgette met noten

Wat is courgette toch een dankbare groente voor de koolhydraatarme keuken! Ik denk dat het de vaakst gebruikte groente is op koolhydraatarmrecept.nl. En nog steeds is er voldoende inspiratie. Kijk maar eens naar deze gevulde courgette met noten! Als ik het plaatje zie, krijg ik al meteen trek. Toch is deze gevulde courgette eenvoudig om te maken en zit ie ook nog eens vol met gezonde dingen. Kortom, een aanrader eerste klas! En mocht je een ingrediënt niet zo lekker vinden, kun je het makkelijk vervangen. Niet dol op bleekselderij? Neem wat bosui, of (voorgekookte) wortel. Hou je niet van knoflook? Neem een extra sjalotje. Uitgangspunt is wel dat je courgette lekker vindt, natuurlijk… Hoewel, je kunt deze vulling ook best in een aubergine stoppen.

Advertentie

Lekker gezond en betaalbaar

Courgettes zijn rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en voor je immuunsysteem. Courgettes bevatten veel vezels, en bijna geen koolhydraten. Een supergroente kun je makkelijk zeggen. Toch is het een heel betaalbare groente, zelfs als je voor biologisch kiest. Het is vaak in de reclame, dus als je daar een beetje oplet, kan je gezonde maaltijd zelfs nog goedkoper zijn dan veel minder gezonde opties. Deze gevulde courgette met noten bevat per portie qua voedingswaarde kcal 302.88 ⋆ koolhydraten 6.92 g ⋆ eiwitten 11.8 g ⋆ vetten 24.24 g ⋆ vezels 4.98 g.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je gevulde courgette met noten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

gevulde courgette met noten

Gevulde courgette met noten

Deze keto gevulde courgette met noten is eenvoudig te maken en zit ook nog eens vol met gezonde dingen. Kortom, een aanrader eerste klas!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per gevulde helft
kcal 302.88 koolhydraten 7 geiwitten 11.8 gvetten 24.24 gvezels 4.98 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 halve

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Snijd het vrucht in op ongeveer 0,5 cm van de rand van de courgette. Lepel of snijd het vruchtvlees voorzichtig uit de courgette. Bewaar de helft van het vruchtvlees en snijd dit fijn, de rest kun je verwerken in een omeletje.
  • Bestrooi de courgettehelften met een beetje zout. Leg ze met de opening naar beneden op een bord. Laat minstens 10 minuten uitlekken.
  • Verwarm de hete lucht oven op 180°C en zet een ovenschaal klaar.
  • Maal ondertussen de noten en snijd de groente zoals aangegeven. Rasp de kaas.
    Meng noten, sjalotten, puntpaprika, bleekselderij, het bewaarde courgette-vruchtvlees, Italiaanse kruiden, knoflook, ei en de helft van de geraspte kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en zout (let op: er trekt al een zoutsmaak in de courgette).
  • Dep de binnenzijde van de courgettes droog (met een keukenpapiertje) en verdeel de vulling over de 4 helften. Zet ze in de ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover.
  • Bak de gevulde courgettes 30 minuten of totdat de courgette voldoende gaar is.
  • Serveer de gevulde courgette met noten eventueel met een halve avocado per persoon, gewoon zo, of gevuld – zoals deze – als je het extra feestelijk wilt maken.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven