Gevulde courgette met kip en paprika

Gevulde courgette met kip en paprika

Vorige week maakten we een voorraadje geroosterde tomatensaus, die hebben we verwerkt in deze makkelijke gevulde courgette met kip en paprika. Omdat de saus zo enorm veel smaak heeft, hoef je het gerecht verder nauwelijks te kruiden. Wel moet je even proeven hoe zout je het wilt hebben. Wij zijn inmiddels helemaal gewend geraakt aan minder zout eten. Het zal je verbazen hoeveel andere smaken je waarneemt als je al een tijdje minder zout gebruikt. Daarnaast is het natuurlijk ook gezonder om minder zout te gebruiken. De voedingswaarde van de gevulde courgette met kip en paprika is: calorieën 524.6 kcal  ⋆  koolhydraten 12.6 g  ⋆  eiwitten 31 g  ⋆  vetten 38.05 g  ⋆  vezels 5.25 g.

Advertentie

Een bite

We hebben in dit recept de uitgeholde courgette even voorgebakken in de oven. Daardoor krijg je een redelijk zachte courgette als eindresultaat. Als je meer van een bite houdt, kun je natuurlijk het voorbakken overslaan. Een stevige bite is niet ongebruikelijk meer. Ook rauwe courgette raakt meer en meer in zwang, bijvoorbeeld in salades. Er blijft natuurlijk op die manier meer van de voedingswaarde overeind. Maar of je nu wel of geen bite kiest; deze gevulde courgette met kip en paprika zal je uitstekend smaken!

Vegan of vlees?

Een andere keuze is of je gaat voor de vegan versie of voor de vleesversie. Je kunt echte kip nemen. Maar als je vegan eet neem dan vegan kipstuckjes van DVS (superlekker als je ze goed krokant bakt!) en de mozzarella vervang je door ’n vegan kaassoort. Binnen ons huishouden wordt maar weinig vlees gegeten, ik eet al 40 jaar geel vlees meer, AK zo heel nu en dan. We eten wel regelmatig vis. Gelukkig mag iedereen zelf kiezen 😉 Voor het milieu en het dierenwelzijn is vega natuurlijk een betere keuze, maar qua koolhydraten kun je beter vlees kiezen. Keuzes maken. Je doet het een leven lang.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je gevulde courgette met kip en paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Gevulde courgette met kip en paprika

Gevulde courgette met kip en paprika

Deze makkelijke gevulde courgette met kip en paprika heeft enorm veel smaak door de saus van geroosterde tomaten, die je simpel vooraf maakt.
4.25 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 524.6 koolhydraten 12.6 geiwitten 31 gvetten 38.05 gvezels 5.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de keto pastasaus van geroosterde tomaten, of haal tijdig vier blokjes van 50 ml uit de vriezer.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Snijd een grote courgette in de lengte in tweeën. Hol beide helften uit met een theelepel tot op 1,5 mm van de rand en bodem. Gebruik het vruchtvlees om een ander recept te maken (bv. een smoothie).
  • Smeer de binnenkant van de courgettehelften in met 1 tot 2 el olijfolie. Gebruik hiervoor een bakkwast.
  • Zet de courgette 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de kipstukjes en de klein gesneden paprika in 1 el olijfolie, tot alles net aan gaar is. Voeg de tomatensaus toe. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe er 25 gram geraspte mozzarella bij. Roer goed door.
  • Haal de courgettehelften uit de oven en vul ze met het mengsel. Strooi de rest van de geraspte mozzarella erover. Bak nog 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi voor het serveren met de basilicum. Perfecto!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Gevulde courgette met kip en paprika”

  1. 5 sterren
    Wat een TOP recept. We hebben het gisteren gegeten en het was smullen.
    We gaan deze zeker een aantal keren maken.

Reacties zijn gesloten.

4.25 from 4 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven