Gevulde courgette met kip en paprika

Gevulde courgette met kip en paprika

Vorige week maakten we een voorraadje geroosterde tomatensaus, die hebben we verwerkt in deze makkelijke gevulde courgette met kip en paprika. Omdat de saus zo enorm veel smaak heeft, hoef je het gerecht verder nauwelijks te kruiden. Wel moet je even proeven hoe zout je het wilt hebben. Wij zijn inmiddels helemaal gewend geraakt aan minder zout eten. Het zal je verbazen hoeveel andere smaken je waarneemt als je al een tijdje minder zout gebruikt. Daarnaast is het natuurlijk ook gezonder om minder zout te gebruiken. De voedingswaarde van de gevulde courgette met kip en paprika is: calorieën 524.6 kcal  ⋆  koolhydraten 12.6 g  ⋆  eiwitten 31 g  ⋆  vetten 38.05 g  ⋆  vezels 5.25 g.

Een bite

We hebben in dit recept de uitgeholde courgette even voorgebakken in de oven. Daardoor krijg je een redelijk zachte courgette als eindresultaat. Als je meer van een bite houdt, kun je natuurlijk het voorbakken overslaan. Een stevige bite is niet ongebruikelijk meer. Ook rauwe courgette raakt meer en meer in zwang, bijvoorbeeld in salades. Er blijft natuurlijk op die manier meer van de voedingswaarde overeind. Maar of je nu wel of geen bite kiest; deze gevulde courgette met kip en paprika zal je uitstekend smaken!

Vegan of vlees?

Een andere keuze is of je gaat voor de vegan versie of voor de vleesversie. Je kunt echte kip nemen. Maar als je vegan eet neem dan vegan kipstuckjes van DVS (superlekker als je ze goed krokant bakt!) en de mozzarella vervang je door ’n vegan kaassoort. Binnen ons huishouden wordt maar weinig vlees gegeten, ik eet al 40 jaar geel vlees meer, AK zo heel nu en dan. We eten wel regelmatig vis. Gelukkig mag iedereen zelf kiezen 😉 Voor het milieu en het dierenwelzijn is vega natuurlijk een betere keuze, maar qua koolhydraten kun je beter vlees kiezen. Keuzes maken. Je doet het een leven lang.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je gevulde courgette met kip en paprika

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Gevulde courgette met kip en paprika

Gevulde courgette met kip en paprika
Door: Hans van Deelen
Deze makkelijke gevulde courgette met kip en paprika heeft enorm veel smaak door de saus van geroosterde tomaten, die je simpel vooraf maakt.
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 524.6 kcalkoolhydraten 12.6 geiwitten 31 gvetten 38.05 gvezels 5.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de keto pastasaus van geroosterde tomaten, of haal tijdig vier blokjes van 50 ml uit de vriezer.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Snijd een grote courgette in de lengte in tweeën. Hol beide helften uit met een theelepel tot op 1,5 mm van de rand en bodem. Gebruik het vruchtvlees om een ander recept te maken (bv. een smoothie).
  • Smeer de binnenkant van de courgettehelften in met 1 tot 2 el olijfolie. Gebruik hiervoor een bakkwast.
  • Zet de courgette 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de kipstukjes en de klein gesneden paprika in 1 el olijfolie, tot alles net aan gaar is. Voeg de tomatensaus toe. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe er 25 gram geraspte mozzarella bij. Roer goed door.
  • Haal de courgettehelften uit de oven en vul ze met het mengsel. Strooi de rest van de geraspte mozzarella erover. Bak nog 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi voor het serveren met de basilicum. Perfecto!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top