Vorige week maakten we een voorraadje geroosterde tomatensaus, die hebben we verwerkt in deze makkelijke gevulde courgette met kip en paprika. Omdat de saus zo enorm veel smaak heeft, hoef je het gerecht verder nauwelijks te kruiden. Wel moet je even proeven hoe zout je het wilt hebben. Wij zijn inmiddels helemaal gewend geraakt aan minder zout eten. Het zal je verbazen hoeveel andere smaken je waarneemt als je al een tijdje minder zout gebruikt. Daarnaast is het natuurlijk ook gezonder om minder zout te gebruiken. De voedingswaarde van de gevulde courgette met kip en paprika is: calorieën 524.6 kcal ⋆ koolhydraten 12.6 g ⋆ eiwitten 31 g ⋆ vetten 38.05 g ⋆ vezels 5.25 g.
Een bite
We hebben in dit recept de uitgeholde courgette even voorgebakken in de oven. Daardoor krijg je een redelijk zachte courgette als eindresultaat. Als je meer van een bite houdt, kun je natuurlijk het voorbakken overslaan. Een stevige bite is niet ongebruikelijk meer. Ook rauwe courgette raakt meer en meer in zwang, bijvoorbeeld in salades. Er blijft natuurlijk op die manier meer van de voedingswaarde overeind. Maar of je nu wel of geen bite kiest; deze gevulde courgette met kip en paprika zal je uitstekend smaken!
Vegan of vlees?
Een andere keuze is of je gaat voor de vegan versie of voor de vleesversie. Je kunt echte kip nemen. Maar als je vegan eet neem dan vegan kipstuckjes van DVS (superlekker als je ze goed krokant bakt!) en de mozzarella vervang je door ’n vegan kaassoort. Binnen ons huishouden wordt maar weinig vlees gegeten, ik eet al 40 jaar geel vlees meer, AK zo heel nu en dan. We eten wel regelmatig vis. Gelukkig mag iedereen zelf kiezen 😉 Voor het milieu en het dierenwelzijn is vega natuurlijk een betere keuze, maar qua koolhydraten kun je beter vlees kiezen. Keuzes maken. Je doet het een leven lang.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je gevulde courgette met kip en paprika
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde courgette met kip en paprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 ml pastasaus, < klik recept
- 350 g courgette, uitgehold gewogen
- 3 el olijfolie
- 150 g kip, vlees of vegan
- ½ paprika, rood, in stukjes gesneden
- peper en zout
- 75 g geraspte mozzarella, (of neem een vegan kaas versie)
- basilicum, vers, kleine blaadjes of fijngesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de keto pastasaus van geroosterde tomaten, of haal tijdig vier blokjes van 50 ml uit de vriezer.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
- Snijd een grote courgette in de lengte in tweeën. Hol beide helften uit met een theelepel tot op 1,5 mm van de rand en bodem. Gebruik het vruchtvlees om een ander recept te maken (bv. een smoothie).
- Smeer de binnenkant van de courgettehelften in met 1 tot 2 el olijfolie. Gebruik hiervoor een bakkwast.
- Zet de courgette 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak ondertussen in een koekenpan de kipstukjes en de klein gesneden paprika in 1 el olijfolie, tot alles net aan gaar is. Voeg de tomatensaus toe. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe er 25 gram geraspte mozzarella bij. Roer goed door.
- Haal de courgettehelften uit de oven en vul ze met het mengsel. Strooi de rest van de geraspte mozzarella erover. Bak nog 15 tot 20 minuten in de oven.
- Bestrooi voor het serveren met de basilicum. Perfecto!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een TOP recept. We hebben het gisteren gegeten en het was smullen.
We gaan deze zeker een aantal keren maken.
Vandaag gemaakt. Lekker en makkelijk, komt vaker op tafel! Dank jullie wel.