Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de tijd dat je ze wilt serveren. Ideaal! Gevulde champignons zijn er in soorten en maten, de vulling bepaalt uiteraard de uiteindelijke smaak. De meest basale vulling is een simpele kruidenroomkaas uit een pakje. Best aardig, daar niet van en erg goedkoop! Maar waarom niet even net wat meer aandacht besteden aan een voedzame, verse groentevulling en een handje verse kruiden?
Kookboek en nieuwe recepten
Dit recept voor gevulde champignons lag al een een heel tijdje te wachten op uitvoering, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe. Ik ben momenteel namelijk ongelooflijk druk met de allerlaatste loodjes van mijn 1e kookboek. Wel echt heel leuk allemaal, maar daarnaast heb ik even geen tijd om ook nog te koken voor de website en het recept uit te werken. Dus ik vond het helemaal niet erg toen mijn heer Hans opeens dit recept aan het uitvoeren was! De lieverd. Voor de gevulde champignons gebruikte hij niet te kleine kastanjechampignons. Die smaken nu eenmaal veel lekkerder dan de gewone witte en door de grootte kan er meer lekkere vulling in. Voor de vulling bedacht ik ooit iets simpels: een uitje, courgette, noten en lekker verse kruiden.
Kringloopwinkel
Dat vrolijke kleurrijke bordje kocht ik een tijdje terug bij kringloopwinkel Het Goed in Zaandam. Ik gaf toch zeker wel € 7,65 uit aan een paar leuke schaaltjes, dit bordje én 20 verschillende vorken, messen en lepels! Kan ik weer een tijdje mee vooruit. Ik heb de laatste jaren een mooi excuus om altijd ‘leuke dingen voor de website” te mogen scoren. Als ik dingen niet meer gebruik dan lever ik het aan de achterkant van de kringloop weer in en koop aan de voorkant voor een paar eurocent gewoon weer wat ‘nieuws’. Dat werkt prima!
Maaltijdgang
Soms vind ik het lastig om gerechten in te delen. Typeer je deze gevulde champignons nou als borrelhapje of tapas, als lunch of voorgerecht? Het hangt er vaak maar net van af wat je er verder bij eet en hoe groot je de portie maakt. Wij aten deze gevulde champignons met kruiden als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Een handje sla op een bordje en afhankelijk van wat je erbij hebt drie of meer champignons erop, heerlijk. Voor mij is zo’n gevulde champignon een soort snoepen, echt heerlijk!
Kijk hier voor meer lekkere recepten met champignons.
Zo maak je deze gevulde champignons met kruiden
Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!
Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!
Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm
Gevulde champignons met kruiden

Door maart 4, 2017
Geplaatst- Maaltijdgang: Bijgerecht
- Aantal of hoeveelheid: 10 stuks
- Koolhydraten: 0,7 gr khd per stuk (10 stuks uit recept)
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Klaar in: 30 minuten
Gevulde champignons zijn het perfecte borrelhapje. Vul ze met een gezonde, verse groentevulling die je op smaak brengt met een handje verse kruiden.
Ingrediënten
- 10 kastanje champignons 0,6 khd (ca. 150 gr)
- olie
- 1 sjalot 1,25 khd
- 1 teentje knoflook 0,6 khd
- 100 gr courgette 1,6 khd
- handje gemengde noten 1 khd
- handje peterselie
- handje rucola
- 30 gr geraspte kaas
- peper en zout
- 1 el amandelmeel
- gemengde sla
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Borstel de de champignons schoon. Draai de steeltjes eruit en hak de steeltjes fijn.
- Snipper de ui en bak die in 1-2 minuten in wat olie glazig. Snijd ondertussen de courgette in kleine stukjes en voeg samen met de fijngehakte steeltjes champignon toe aan de ui. Pers een teentje knoflook er boven uit. Laat alles 5 minuten stoven op matig vuur. Roer af en toe om.
- Hak de noten, peterselie en rucola.
- Haal de pan van het vuur en roer de gehakte noten, peterselie en rucola erdoor. Voeg wat amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep dit groentemengsel in de champignonhoedjes en druk de vulling licht aan. Leg alle hoedjes in de ovenschaal en strooi er geraspte kaas over. Of neem edelgistvlokken in plaats van kaas als het zuivelvrij moet zijn.
- Bak ze 15 minuten in de oven of tot de champignons zacht zijn en de kaas begint te kleuren.
- Leg een handje sla op een bordje en serveer de champignons warm. Heerlijk kruidig en sappig!
© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet
9 gedachten over “Gevulde champignons met kruiden”
Ik heb je kookboek besteld, als ik de gerechten maak val ik dan ook af?
Zo zijn ze wel bedoeld ja! Voorin het boek staan de richtlijnen en een uitleg hoe een koolhydraatarm dieet werkt Marjo.
De gevulde champignons waren heerlijk. Wel zal ik volgende keer de champignons eerst even een paar minuutjes koken.
Dat kan, maar ik vind zelf die sappige champignons met een bite juist zo lekker.
Wat leuk, zo even in en uit lopen bij de kringloopwinkel!
Zeker!
Hoi!
Ik heb na een tijdje weer de inspiratie gevonden en bevalt prima!
De witte koolsalade gemaakt in een woord “hmmmmm”ook prima lunch en vanavond de champignons en ook dit weer in 1 woord “heeeerlijk”
Kijk uit naar het volgende recept!
Inderdaad heel leuk, ziet er ook uit om aan te beginnen. volgende week komt deze aan de beurt.
(heerlijk he rondstruinen in zo’n kringloopgebeuren)
Jazeker! Mijn heer Hans zoekt vrijwel dagelijks naar muziek in kringloopwinkels. We hebben sinds 2007 zelfs een website met (bijna) alle kringloopwinkels in Nederland! Maar daar heb ik het afgelopen half jaar echt geen tijd meer voor om die bij te houden. Ik ga het domein binnenkort maar eens te koop zetten! zie http://www.kringloop-info.nl