gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons met kruiden dan in de oven tegen de tijd dat je ze wilt serveren. Ideaal! Gevulde champignons zijn er in soorten en maten, de vulling bepaalt uiteraard de uiteindelijke smaak. De meest basale vulling is een simpele kruidenroomkaas uit een pakje. Best aardig, daar niet van en erg goedkoop! Maar waarom niet even net wat meer aandacht besteden aan een voedzame, verse groentevulling en een handje verse kruiden?

Kookboek en nieuwe recepten

Dit recept voor gevulde champignons lag al een een heel tijdje te wachten op uitvoering, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe. Ik ben momenteel namelijk ongelooflijk druk met de allerlaatste loodjes van ons 1e kookboek. Wel echt heel leuk allemaal, maar daarnaast heb ik even geen tijd om ook nog te koken voor de website en het recept uit te werken. Dus ik vond het helemaal niet erg toen mijn heer Hans opeens dit recept aan het uitvoeren was! De lieverd. Voor de gevulde champignons gebruikte hij niet te kleine kastanjechampignons. Die smaken nu eenmaal veel lekkerder dan de gewone witte en door de grootte kan er meer lekkere vulling in. Voor de vulling bedacht ik ooit iets simpels: een uitje, courgette, noten en lekker verse kruiden.

Kringloopwinkel

Dat vrolijke kleurrijke bordje kocht ik een tijdje terug bij kringloopwinkel Het Goed in Zaandam. Ik gaf  toch zeker wel € 7,65 uit aan een paar leuke schaaltjes, dit bordje én 20 verschillende vorken, messen en lepels! Kan ik weer een tijdje mee vooruit. Ik heb de laatste jaren een mooi excuus om altijd ‘leuke dingen voor de website” te mogen scoren. Als ik dingen niet meer gebruik dan lever ik het aan de achterkant van de kringloop weer in en koop aan de voorkant voor een paar eurocent gewoon weer wat ‘nieuws’. Dat werkt prima!

Maaltijdgang

Soms vind ik het lastig om gerechten in te delen. Typeer je deze gevulde champignons nou als borrelhapje of tapas, als lunch of voorgerecht?  Het hangt er vaak maar net van af wat je er verder bij eet en hoe groot je de portie maakt. Wij aten deze gevulde champignons met kruiden als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Een handje sla op een bordje en afhankelijk van wat je erbij hebt drie of meer champignons erop, heerlijk. Voor mij zijn de gevulde champignons met kruiden koolhydraatarme snoepjes, echt heerlijk!

  Kijk hier voor meer lekkere recepten met champignons.

gevulde champignons met kruiden

gevulde champignons met kruiden

Zo maak je deze gevulde champignons met kruiden

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons met kruiden

door Anna-Karina van Denderen
Gevulde champignons zijn het perfecte borrelhapje. Vul ze met een gezonde, verse groentevulling die je op smaak brengt met een handje verse kruiden.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 173

5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, oven
Voorbereiden: 15 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

0,7 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 0.7 g

Uit recept

10 stuks

Ingrediënten

Vulling

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Borstel de de champignons schoon, draai de steeltjes eruit. Laat de hoeden heel en hak de steeltjes fijn.
  • Snipper de ui en bak die in 1-2 minuten in olie glazig. Snijd de courgette in kleine stukjes en voeg samen met de fijngehakte steeltjes champignon toe aan de ui. Pers een teentje knoflook erboven uit. Laat alles 5 minuten stoven op matig vuur. Roer af en toe om.
  • Hak ondertussen de noten, peterselie en rucola. Haal de pan van het vuur en roer de gehakte noten, peterselie en rucola erdoor. Voeg amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep dit groentemengsel in de champignonhoedjes en druk de vulling aan. Leg alle hoedjes in de ovenschaal en rasp er kaas over. Of neem edelgistvlokken in plaats van kaas als het zuivelvrij moet zijn. (tot hier voor te bereiden)
Afbakken
  • Bak ze 15 minuten of tot de champignons zacht zijn en de kaas begint te kleuren.
Erbij
  • Leg een handje gemengde sla op een bordje en serveer de champignons warm. Heerlijk kruidig en sappig!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 195 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Gevulde champignons met kruiden”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like