gevulde bloemkool groentesoep van Rita

Gevulde bloemkool groentesoep van Rita

Rita stuurde ons deze prachtige, koolhydraatarme gevulde bloemkool groentesoep. Ze gebruikt eigenlijk de bloemkool om te binden. Op die manier kan het ook als koolhydraatarme maaltijdsoep dienen en bevat dan 8.88 gram koolhydraten per portie. Rita schrijft: “Wij vinden hem lekkerder dan de heldere groentesoep en het vult goed. Volgens mij kun je de bloemkoolpuree ook als basis voor andere soepen gebruiken, die ga ik binnenkort uitproberen.” Wij zijn benieuwd, dus laat het ons vooral weten!

Advertentie

Vega variatie

In de soep van Rita zitten gehaktballetjes, maar je kunt natuurlijk ook een vegetarische versie maken. Of met stukjes kip -gekruid met kerrie- lijkt me ook heel lekker. Veganisten nemen een vegan bouillon en laten de balletjes eruit.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

gevulde bloemkool groentesoep van Rita
gevulde bloemkool groentesoep van Rita

Zo maak je de gevulde bloemkool groentesoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Gevulde bloemkool groentesoep

4.84 van 6 stemmen
gevulde bloemkool groentesoep van Rita
Door: Rita
Gevulde bloemkool groentesoep makkelijk om te maken en kan uitstekend als koolhydraatarme maaltijdsoep worden gegeten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per flinke maaltijdportie. 
kcal 168.75 koolhydraten 8.88 geiwitten 11.53 gvetten 8.35 gvezels 5.53 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 flinke porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 15 minuten gaar in een soeppan met de bouillon. Giet de bloemkool af en vang de bouillon op. Pureer de bloemkool tot puree met de staafmixer.
  • Braad de soepballetjes even aan in een aparte pan. Schep ze uit het vet en voeg ze samen met de boerensoepgroente toe aan de bloemkoolpuree in de pan. Laat dit nog 10-15 minuten zachtjes trekken met een deksel schuin op de pan.
    Voeg naar behoefte bouillon toe voor een dunnere soep.
  • Eet smakelijk!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven