Rita stuurde ons deze prachtige, koolhydraatarme gevulde bloemkool groentesoep. Ze gebruikt eigenlijk de bloemkool om te binden. Op die manier kan het ook als koolhydraatarme maaltijdsoep dienen en bevat dan 8.88 gram koolhydratenper portie. Rita schrijft: “Wij vinden hem lekkerder dan de heldere groentesoep en het vult goed. Volgens mij kun je de bloemkoolpuree ook als basis voor andere soepen gebruiken, die ga ik binnenkort uitproberen.” Wij zijn benieuwd, dus laat het ons vooral weten!
Advertentie
Vega variatie
In de soep van Rita zitten gehaktballetjes, maar je kunt natuurlijk ook een vegetarische versie maken. Of met stukjes kip -gekruid met kerrie- lijkt me ook heel lekker. Veganisten nemen een vegan bouillon en laten de balletjes eruit.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan. Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 15 minuten gaar in een soeppan met de bouillon. Giet de bloemkool af en vang de bouillon op. Pureer de bloemkool tot puree met de staafmixer.
Braad de soepballetjes even aan in een aparte pan. Schep ze uit het vet en voeg ze samen met de boerensoepgroente toe aan de bloemkoolpuree in de pan. Laat dit nog 10-15 minuten zachtjes trekken met een deksel schuin op de pan. Voeg naar behoefte bouillon toe voor een dunnere soep.
Eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept