gevulde bleekselderij -

Gevulde bleekselderij

Mijn ideale snoepje is denk ik wel deze gevulde bleekselderij. Zo snel te maken en ik heb nooit een schuldgevoel als ik zo’n plankje met gevulde bleekselderij leeg peuzel. Als je lui bent dan neem je kruidenkaas kant en klaar uit een doosje. Ben je echt het toppunt van lui? Laat dan ook de kiemgroente en sesamzaadjes achterwege. Maar dan heb je wel een heel saaie hap en doe je jezelf echt tekort. Zelf weten hoor…

Ik hou het ultrakort vandaag (ja dat kan ik, maar alleen als ik het wil).

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze gevulde bleekselderij

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde bleekselderij


gevulde bleekselderij -

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst april 15, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 1 plankje vol
  • Koolhydraten: 4,5 gr. hele recept (1 plankje vol uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Mijn ideale snoepje is gevulde bleekselderij. Zo snel te maken en ik heb nooit een schuldgevoel als ik zo'n plankje met gevulde bleekselderij leeg peuzel.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de bleekselderij en snijd de tengels in stukjes van ca. 3-4 cm. Snijd van de ronde kant eventueel ene piepklein plakje zodat ze straks niet kunnen omrollen.
  2. Meng in een kommetje peterseliepesto* (of verse kruiden en peper/zout) en roomkaas door elkaar. Als je hiervan overhoudt is dat echt niet erg, heerlijk broodbeleg of smeer het op een cracker of plakje komkommer of tomaat...
  3. Vul de stukjes bleekselderij met de roomkaas en leg ze op een mooi plankje. Garneer met basilicumkers en wat sesamzaad. Als je koolhydraatbeperkt eet, dan is een rozijntje of stukje dadel erop ook best een goed plan. Wat kan snoepen toch lekker zijn!

    * Peterseliepesto: Volg het recept voor zelfgemaakte pesto Genova, maar in plaats van basilicum neem je peterselie. (boerenkool of rucola kan ook!)

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

236 Shares
Share146
Pin90
Tweet