Mijn ideale gezonde, koolhydraatarme snoepje is denk ik wel deze gevulde bleekselderij. Zo snel te maken en ik heb nooit een schuldgevoel als ik zo’n portie gevulde bleekselderij oppeuzel. Immers, per portie slechts 2.85 gram koolhydraten! Als je lui bent dan neem je kant-en-klaar kruidenroomkaas uit een doosje. Ben je echt het toppunt van lui? Laat dan ook de kiemgroente en sesamzaadjes achterwege. Maar dan heb je wel een saaier hapje en doe je jezelf echt tekort. Zelf weten hoor! Ik hou het ultrakort vandaag (ja dat kan ik, maar alleen als ik het écht wil).
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Met meer dan 65.000 verkochte exemplaren, ware bestsellers te noemen! Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor € 20,50. Of koop er een online bij Libris, Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze gevulde bleekselderij
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde bleekselderij
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 140 g bleekselderij
- 75 g roomkaas
- peterseliepesto, naar smaak of neem verse kruiden, knoflook, peper en zout
Garneren
- basilicumkers, of andere kiemgroente
- sesamzaad
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Voor de peterseliepesto: volg het recept voor zelfgemaakte pesto Genova, maar dan maar dan in plaats van basilicum neem je peterselie. (boerenkool of rucola kan ook!)
- Maak de bleekselderij schoon. Schaaf van de ronde kant eventueel een beetje af zodat de stukjes niet omrollen.
- Meng in een kommetje de roomkaas met peterseliepesto naar smaak. Vul de stengels bleekselderij met de peterselie-roomkaas. Snijd in stukjes van ca. 3-4 cm en leg ze op een plankje. Garneer tot slot met basilicumkers en wat sesamzaad.
- Als je koolhydraatbeperkt eet, dan is een rozijntje of stukje dadel erop ook best een goed plan. Wat kan gezond snoepen toch lekker zijn!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet