gevulde avocado met rivierkreeftjes

Gevulde avocado met rivierkreeftjes

Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel erg gelukkig van. Misschien zou deze gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado eten’ – recept kunnen zijn. De komkommer dringt namelijk de typische avocadostructuur en -smaak wat naar achter. En door de toevoeging van de rivierkreeftjes krijgt het een lekkere bite. Het ziet er bovendien feestelijk uit en staat in een handomdraai op tafel! Als je de vulling vooraf wilt maken, doe er dan wel voldoende citroensap in om verkleuren van de avocado tegen te gaan. Of doe de avocado er op het laatst pas door.

Paasbrunch?

De dille en citroen maken het extra fris. Heerlijk als voorjaarsgerechtje en uitermate geschikt als onderdeel van een uitgebreide Paasbrunch. Nu is het niet zo dat je dit alleen maar met Pasen mag eten hoor!  Als bijgerecht of voorgerecht als lunch kan het ook. Immers, je past eenvoudig de hoeveelheid en/of de vulling aan. Voeg bijvoorbeeld stukjes tomaat of fijngesneden radijs toe, of meer komkommer en/of meer rivierkreeftjes. In plaats van de rivierkreeftjes zou je, ter afwisseling, ook eens kip, gerookte forel of gerookte zalm kunnen nemen. Al met al weer een gerecht waar je lekker mee kunt variëren.

Avocado halveren

Hoe doe je dat handig? Snijd met een mesje de avocado helemaal rondom. Begin vanaf de bovenkant (steelaanzet) en snijd helemaal langs de pit rondom. Draai dan de twee helften ten opzichte van elkaar los. Je hebt nu een helft met en een helft zonder pit. De helft met pit kun je prima een tijdje koel bewaren als je de pit erin laat zitten! Om de pit te verwijderen gebruik ik een koksmes. (Pas op als je dit voor het eerst doet) Je legt de helft met pit op je werkblad en ‘tikt’ voorzichtig maar wel met enige kracht het scherpe mes in de avocadopit. Vervolgens leg je de avocado in je hand en draai je het mes, waardoor de pit loskomt. De eerste keer is dit een beetje griezelig, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan is het een heel stoer uitziend klusje.

Kijk hier voor meer Avocado recepten

gevulde avocado met rivierkreeftjes

gevulde avocado met rivierkreeftjes

Zo maak je de gevulde avocado met rivierkreeftjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gevulde avocado met rivierkreeftjes

Gevulde avocado met rivierkreeftjes

door Anna-Karina van Denderen
De gevulde avocado met rivierkreeftjes zou zomaar het ultieme 'hoe leer ik avocado eten' - recept kunnen zijn. Feestelijk en bovendien in een handomdraai op tafel. Met de nodige variatietips!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, snel, super makkelijk
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per halve avocado
Koolhydraten 2 g

Uit recept

2 halve avocado's

Ingrediënten

Bereiden

  • Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes en hak de dille fijn. Meng dit met de komkommerstukjes, mayonaise en citroensap.
  • Spoel de avocado's even af en verwijder het stickertje. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Bewaar de schil als bakje voor het serveren.
  • Schep de stukjes avocado losjes door het komkommermengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de avocadoschillen en schik er een lekkere lading rivierkreeftjes op. Garneer tot slot met peterselie.
  • Hmm! Was je nou op dieet, zei je? Grapjas!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 917 keer, 4 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties op “Gevulde avocado met rivierkreeftjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like