gevulde avocado met rivierkreeftjes

Gevulde avocado met rivierkreeftjes

Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel erg gelukkig van. Misschien zou deze gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado eten’ – recept kunnen zijn. De komkommer dringt namelijk de typische avocadostructuur en -smaak wat naar achter. En door de toevoeging van de rivierkreeftjes krijgt het een lekkere bite. Het ziet er bovendien feestelijk uit en staat in een handomdraai op tafel! Als je de vulling vooraf wilt maken, doe er dan wel voldoende citroensap in om verkleuren van de avocado tegen te gaan. Of doe de avocado er op het laatst pas door. Al met al bevat deze gevulde avocado 2 gram koolhydraten per helft, eet er dus gerust twee als je wilt!

Paasbrunch?

De dille en citroen maken het extra fris. Heerlijk als voorjaarsgerechtje en uitermate geschikt als onderdeel van een uitgebreide Paasbrunch. Nu is het niet zo dat je dit alleen maar met Pasen mag eten hoor!  Als bijgerecht of voorgerecht als lunch kan het ook. Immers, je past eenvoudig de hoeveelheid en/of de vulling aan. Voeg bijvoorbeeld stukjes tomaat of fijngesneden radijs toe, of meer komkommer en/of meer rivierkreeftjes. In plaats van de rivierkreeftjes zou je, ter afwisseling, ook eens kip, gerookte forel of gerookte zalm kunnen nemen. Al met al weer een gerecht waar je lekker mee kunt variëren.

Avocado halveren

Hoe doe je dat handig? Snijd met een mesje de avocado helemaal rondom. Begin vanaf de bovenkant (steelaanzet) en snijd helemaal langs de pit rondom. Draai dan de twee helften ten opzichte van elkaar los. Je hebt nu een helft met en een helft zonder pit. De helft met pit kun je prima een tijdje koel bewaren als je de pit erin laat zitten! Om de pit te verwijderen gebruik ik een koksmes. Pas op als je dit voor het eerst doet! Je legt de helft met pit op je werkblad en ‘tikt’ voorzichtig maar wel met enige kracht het scherpe mes in de avocadopit. Vervolgens leg je de avocado in je hand en draai je het mes, waardoor de pit loskomt. De eerste keer is dit een beetje griezelig, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan is het een heel stoer uitziend klusje.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde avocado met rivierkreeftjes
gevulde avocado met rivierkreeftjes

Zo maak je de gevulde avocado met rivierkreeftjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Gevulde avocado met rivierkreeftjes

gevulde avocado met rivierkreeftjes
Door: Anna-Karina van Denderen
De gevulde avocado met rivierkreeftjes zou zomaar het ultieme ‘hoe leer ik avocado eten’ – recept kunnen zijn. Feestelijk en bovendien in een handomdraai op tafel. Met de nodige variatietips!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per halve 
calorieën 171.3 kcalkoolhydraten 2 geiwitten 5.9 gvetten 14.3 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 halve avocado’s

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes en hak de dille fijn. Meng dit met de komkommerstukjes, mayonaise en citroensap.
  • Spoel de avocado's even af en verwijder het stickertje. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Bewaar de schil als bakje voor het serveren.
  • Schep de stukjes avocado losjes door het komkommermengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de avocadoschillen en schik er een lekkere lading rivierkreeftjes op. Garneer tot slot met peterselie.
  • Hmm! Was je nou op dieet, zei je? Grapjas!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top