Gevulde avocado met rivierkreeftjes 7

gevulde avocado met rivierkreeftjes

Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel gelukkig van… Misschien zou deze Gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado eten’ – recept kunnen zijn. De komkommer dringt namelijk de typische avocadostructuur en -smaak wat naar achter. En door de toevoeging van de rivierkreeftjes krijgt het een lekkere bite. Het ziet er bovendien feestelijk uit en staat in een handomdraai op tafel! Als je de vulling toch eerder wilt maken doe er dan voldoende citroensap in om verkleuren van de avocado tegen te gaan. Of doe de avocado er op het laatst pas door.

 

Paasbrunch?
De dille en citroen maken het extra fris. Heerlijk als voorjaarsgerechtje en uitermate geschikt als onderdeel van een uitgebreide Paasbrunch! Nu is het niet zo dat je dit alleen maar met Pasen mag eten hoor!  Als bijgerecht of voorgerecht als lunch het kan allemaal, je past eenvoudig de hoeveelheid en/of de vulling aan. Voeg bijvoorbeeld stukjes tomaat of fijngesneden radijs toe, of meer komkommer en/of meer rivierkreeftjes, of neem eens andere vis.

	gevulde avocado met rivierkreeftjes 

Avocado halveren
Hoe doe je dat handig? Snijd met een mesje de avocado helemaal rondom. Begin vanaf de bovenkant (steelaanzet) en snijd helemaal langs de pit rondom. Draai dan de twee helften ten opzichte van elkaar los. Je hebt nu een helft met en een helft zonder pit. De helft met pit kun je prima een tijdje koel bewaren als je de pit erin laat zitten! Om de pit te verwijderen gebruik ik een koksmes. (Pas op als je dit voor het eerst doet) Je legt de helft met pit op je werkblad en ‘tikt’ voorzichtig maar wel met enige kracht het scherpe mes in de avocadopit. Vervolgens leg je de avocado in je hand en draai je het mes, waardoor de pit loskomt. De eerste keer is dit een beetje griezelig, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan is het een heel stoer uitziend klusje.

gevulde avocado met rivierkreeftjes

Kijk hier voor meer Avocado recepten

 

Zo maak je de Gevulde avocado met rivierkreeftjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Gevulde avocado met rivierkreeftjes

gevulde avocado met rivierkreeftjes

Door Anna-Karina Geplaatst april 14, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 2 halve avocado's

  • Koolhydraten: 2 gr khd per halve avocado (2 halve avocado's uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

De Gevulde avocado met rivierkreeftjes zou zomaar het ultieme 'hoe leer ik avocado eten' - recept kunnen zijn. Feestelijk en in een handomdraai op tafel!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  2. Snijd de bosui in ringetjes en hak de dille fijn. Meng dit met komkommer, mayonaise en citroensap.
  3. Spoel de avocado's even af en verwijder het stickertje. Halveer de avocado en verwijder de pit. Zie tekst voor tips hoe je dat handig doet. Schep het vruchtvlees uit de schil en bewaar de schil als bakje voor het serveren. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes.
  4. Schep de stukjes avocado door het komkommer-ui-mengsel. Maak er niet helemaal een puree-baby-hapje van, tenzij je dat juist wilt 😉 Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep het mengsel terug in de halve avocadoschillen en leg er een lekkere lading rivierkreeftjes en wat plukjes peterselie op. Hmm... Was je nou op dieet zei je? Grapjas!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Gevulde avocado met rivierkreeftjes

  • Jenny

    Goedemorgen Anna-Karina,
    Ben nu 18 kg afgevallen met het koolhydraat dieet.
    Hoop er nog 10 kilo kwijt te raken.
    Dank je wel voor al deze lekkere recepten.
    Groetjes Jenny.

  • Erna

    Een tip voor andere fans van deze site; regelmatig zie ik de vraag voorbij komen wie, wat en waar ‘romige kokoscrème. Voor mij was het ook een zoektocht, maar ik heb een erg goede gevonden ‘AMAIZIN organic’. Ik kocht hem bij de biologische winkel. Het is er in blik, nog niet geprobeerd en ook in santen. Dat heb ik vandaag gebruikt en hij is echt AMAIZING. Lekker romig. Dus voor wie nog op zoek is, kijk eens bij de bio winkel, wie weet…..

  • Marryon

    Het is een heerlijk recept, eerlijk gezegd al jaren oud. Wij aten het voor het eerst 35 jaar geleden in West Afrika waar we woonden. Sindsdien maak ik het regelmatig bij buffet of voorgerecht, soms met scheutje droge sherry erin. Ik gebruik garnalen, iedere soort kan, maar de kleine Nederlandse zijn het lekkerst! Ik gebruikt geen komkommer, die maakt de smaak toch wat waterig en je hebt meer dan voldoende vulling als je alleen de avocadoblokjes gebruikt + wat doorgesneden garnalen of kreeftjes.
    Vriendelijke groet,
    Marryon