gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Dat verrukkelijk niet per se hoeft samen te gaan met een ingewikkeld recept laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien. Eigenlijk een werkje van niets. En toch een bijzonder fraai en overtuigend lekker gerechtje op tafel. Avocado is heden ten dage écht wel gemeengoed geworden. Er gaat niets boven de smaak van een goede rijpe avocado! Daarom mag de vulling de smaak van de avocado niet verdringen. Maar de vulling mag natuurlijk wel een eigen karakter hebben. Dus stoer en subtiel tegelijk moet het zijn. Een zo’n helft bevat 2.15 gram koolhydraten. Je kunt het beste kiezen voor een Hass avocado. De lekkerste zijn niet de ‘ready to eat’ exemplaren, maar de gewone die je een paar dag laat rijpen.

Advertentie

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Voor deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika heb ik geitenkaas naturel gebruikt, die is te koop in elke winkel in ronde plakken van ongeveer 10 centimeter doorsnee. De zachte kaas werd gemengd met heel fijn gesneden stukjes rode paprika. Dat geeft een mooie bite en zorgt ook voor voldoende frisheid en smaak. Voor de smeuïgheid voeg je nog wat zuivel toe. Dat kan roomkaas zijn, mascarpone of Griekse yoghurt of zoiets. Het is maar net wat er in je koelkast staat. Wij kozen voor een scheutje slagroom, om de smaak nog romiger te maken, wat weer ontzettend goed past bij de romige smaak van de avocado.  En toch blijft het bij deze vrucht altijd maar afwachten hoeveel smaak hij van zichzelf al heeft.

Avocado met alcohol

De laatste twintig jaar heeft de vrucht van de Centraal-Amerikaanse avocadoboom veel aan populariteit gewonnen. Toch kenden Nederlanders de avocado al geruime tijd. Avocadomoes werd op de Antillen met alcohol vermengd tot een geel drankje. Nederlandse zeevaarders brachten het mee naar huis. Omdat hier geen avocado’s waren, is men de alcohol gaan mengen met eierdooiers, omdat het een vergelijkbare kleur opleverde. Zie daar de ontstaansgeschiedenis van advocaat. Nederlandser dan dat kan niet, dacht ik altijd.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde avocado met geitenkaas en paprika
gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Zo maak je Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Dat verrukkelijk niet per se samen gaat met een ingewikkeld recept en een flinke tijdsinvestering laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per gevulde helft
kcal 200.7 koolhydraten 2.15 geiwitten 5.2 gvetten 18.55 gvezels 2.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de paprika in zo klein mogelijke stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Prak de geitenkaas met wat slagroom tot een smeuïg (nog wel schepbaar) geheel.
  • Meng de kaasmassa met de paprikastukjes en fijngehakte peterselie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de (rijpe) avocado in de lengte door de helft en verwijder de pit. Hol de avocado eventueel een klein beetje verder uit, zodat er meer vulling in past.
  • Doe de vulling in het holletje van de avocado en zet op een bord. Versier met wat amandelschaafsel en bestrooi met wat versgemalen peper.
  • Zo, in een handomdraai een verantwoord, heerlijk, makkelijk en mooi (bij)gerechtje. Geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


6 gedachten over “Gevulde avocado met geitenkaas en paprika”

  1. Vandaag voor het eerst begonnen met koolhydraatarm te eten. Mijn lunch was dit gerecht: wow; wát lekker! Ga ik zéker nog eens maken!

  2. Vandaag voor ons 2tjes bij de lunch, een lekker verwennerijtje dachten we en ach, waarom wachten op de kerst. De avocado zag er prachtig, rijp uit, maar leek toen we begonnen met eten wel van rubber. Niet getreurd, de vulling was zonder avocado ook erg lekker.

  3. De avocado met geitenkaas en paprika gemaakt vanavond. Het was heerlijk.
    Dit komt met Kerst op tafel als bijgerecht.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven