Dat verrukkelijk niet per se hoeft samen te gaan met een ingewikkeld recept laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien. Eigenlijk een werkje van niets. En toch een bijzonder fraai en overtuigend lekker gerechtje op tafel. Avocado is heden ten dage écht wel gemeengoed geworden. Er gaat niets boven de smaak van een goede rijpe avocado! Daarom mag de vulling de smaak van de avocado niet verdringen. Maar de vulling mag natuurlijk wel een eigen karakter hebben. Dus stoer en subtiel tegelijk moet het zijn. Een zo’n helft bevat 2.15 gram koolhydraten. Je kunt het beste kiezen voor een Hass avocado. De lekkerste zijn niet de ‘ready to eat’ exemplaren, maar de gewone die je een paar dag laat rijpen.
Gevulde avocado met geitenkaas en paprika
Voor deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika heb ik geitenkaas naturel gebruikt, die is te koop in elke winkel in ronde plakken van ongeveer 10 centimeter doorsnee. De zachte kaas werd gemengd met heel fijn gesneden stukjes rode paprika. Dat geeft een mooie bite en zorgt ook voor voldoende frisheid en smaak. Voor de smeuïgheid voeg je nog wat zuivel toe. Dat kan roomkaas zijn, mascarpone of Griekse yoghurt of zoiets. Het is maar net wat er in je koelkast staat. Wij kozen voor een scheutje slagroom, om de smaak nog romiger te maken, wat weer ontzettend goed past bij de romige smaak van de avocado. En toch blijft het bij deze vrucht altijd maar afwachten hoeveel smaak hij van zichzelf al heeft.
Avocado met alcohol
De laatste twintig jaar heeft de vrucht van de Centraal-Amerikaanse avocadoboom veel aan populariteit gewonnen. Toch kenden Nederlanders de avocado al geruime tijd. Avocadomoes werd op de Antillen met alcohol vermengd tot een geel drankje. Nederlandse zeevaarders brachten het mee naar huis. Omdat hier geen avocado’s waren, is men de alcohol gaan mengen met eierdooiers, omdat het een vergelijkbare kleur opleverde. Zie daar de ontstaansgeschiedenis van advocaat. Nederlandser dan dat kan niet, dacht ik altijd.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Gevulde avocado met geitenkaas en paprika
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde avocado met geitenkaas en paprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 avocado
- 40 g geitenkaas , blanc
- 25 g paprika
- 1 el slagroom, 15 ml of iets meer
- 3 g platte peterselie
- peper en zout
- 1 el amandelschaafsel, 1 el weegt 5 g
- 20 g rucola
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de paprika in zo klein mogelijke stukjes. Hak de peterselie fijn.
- Prak de geitenkaas met wat slagroom tot een smeuïg (nog wel schepbaar) geheel.
- Meng de kaasmassa met de paprikastukjes en fijngehakte peterselie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de (rijpe) avocado in de lengte door de helft en verwijder de pit. Hol de avocado eventueel een klein beetje verder uit, zodat er meer vulling in past.
- Doe de vulling in het holletje van de avocado en zet op een bord. Versier met wat amandelschaafsel en bestrooi met wat versgemalen peper.
- Zo, in een handomdraai een verantwoord, heerlijk, makkelijk en mooi (bij)gerechtje. Geniet!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag voor het eerst begonnen met koolhydraatarm te eten. Mijn lunch was dit gerecht: wow; wát lekker! Ga ik zéker nog eens maken!
Succes Judy!
Vandaag voor ons 2tjes bij de lunch, een lekker verwennerijtje dachten we en ach, waarom wachten op de kerst. De avocado zag er prachtig, rijp uit, maar leek toen we begonnen met eten wel van rubber. Niet getreurd, de vulling was zonder avocado ook erg lekker.
oeps
De avocado met geitenkaas en paprika gemaakt vanavond. Het was heerlijk.
Dit komt met Kerst op tafel als bijgerecht.
Wat leuk, & een gezellige kerst gewenst alvast!