gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Dat verrukkelijk niet per se hoeft samen te gaan met een ingewikkeld recept en een flinke tijdsinvestering laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien. Eigenlijk een werkje van niets. En toch een bijzonder fraai en overtuigend gerecht op tafel. Avocado is heden ten dage écht wel gemeengoed geworden. Er gaat niets boven de smaak van een goede rijpe avocado! Daarom mag de vulling de smaak van de avocado niet verdringen. Maar de vulling mag natuurlijk wel een eigen karakter hebben. Dus stoer en subtiel tegelijk moet het zijn. Je kunt het beste kiezen voor een Hass avocado. De lekkerste zijn niet de ‘ready to eat’ exemplaren, maar de gewone die je een paar dag laat rijpen.

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Voor deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika heb ik geitenkaas naturel gebruikt, die is te koop in elke winkel in ronde plakken van ongeveer 10 centimeter doorsnee. De zachte kaas werd gemengd met heel fijn gesneden stukjes rode paprika. Dat geeft een mooie bite en zorgt ook voor voldoende frisheid en smaak. Voor de smeuïgheid voeg je nog wat zuivel toe. Dat kan roomkaas zijn, mascarpone of Griekse yoghurt of zoiets. Het is maar net wat er in je koelkast staat. Wij kozen voor een scheutje slagroom, om de smaak nog romiger te maken, wat weer ontzettend goed past bij de romige smaak van de avocado.  En toch blijft het bij deze vrucht altijd maar afwachten hoeveel smaak hij van zichzelf al heeft.

Avocado met alcohol

De laatste twintig jaar heeft de vrucht van de Centraal-Amerikaanse avocadoboom veel aan populariteit gewonnen. Toch kenden Nederlanders de avocado al geruime tijd. Avocadomoes werd op de Antillen met alcohol vermengd tot een geel drankje. Nederlandse zeevaarders brachten het mee naar huis. Omdat hier geen avocado’s waren, is men de alcohol gaan mengen met eierdooiers, omdat het een vergelijkbare kleur opleverde. Zie daar de ontstaansgeschiedenis van advocaat. Nederlandser dan dat kan niet, dacht ik altijd.

Ook lekker:

gevulde avocado met geitenkaas en paprika

 

gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Zo maak je Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

door Hans van Deelen
Dat verrukkelijk niet per se samen gaat met een ingewikkeld recept en een flinke tijdsinvestering laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per halve

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de paprika in zo klein mogelijke stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Prak de geitenkaas met wat slagroom tot een smeuïg (nog wel schepbaar) geheel.
  • Meng de kaasmassa met de paprikastukjes en fijngehakte peterselie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de (rijpe) avocado in de lengte door de helft en verwijder de pit. Hol de avocado eventueel een klein beetje verder uit, zodat er meer vulling in past.
  • Doe de vulling in het holletje van de avocado en zet op een bord. Versier met wat amandelschaafsel en bestrooi met wat versgemalen peper.
  • Zo, in een handomdraai een verantwoord, heerlijk, makkelijk en mooi (bij)gerechtje. Geniet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 255 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Gevulde avocado met geitenkaas en paprika”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like