gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Dat verrukkelijk niet per se hoeft samen te gaan met een ingewikkeld recept laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien. Eigenlijk een werkje van niets. En toch een bijzonder fraai en overtuigend lekker gerechtje op tafel. Avocado is heden ten dage écht wel gemeengoed geworden. Er gaat niets boven de smaak van een goede rijpe avocado! Daarom mag de vulling de smaak van de avocado niet verdringen. Maar de vulling mag natuurlijk wel een eigen karakter hebben. Dus stoer en subtiel tegelijk moet het zijn. Een zo’n helft bevat 2.15 gram koolhydraten. Je kunt het beste kiezen voor een Hass avocado. De lekkerste zijn niet de ‘ready to eat’ exemplaren, maar de gewone die je een paar dag laat rijpen.

Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Voor deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika heb ik geitenkaas naturel gebruikt, die is te koop in elke winkel in ronde plakken van ongeveer 10 centimeter doorsnee. De zachte kaas werd gemengd met heel fijn gesneden stukjes rode paprika. Dat geeft een mooie bite en zorgt ook voor voldoende frisheid en smaak. Voor de smeuïgheid voeg je nog wat zuivel toe. Dat kan roomkaas zijn, mascarpone of Griekse yoghurt of zoiets. Het is maar net wat er in je koelkast staat. Wij kozen voor een scheutje slagroom, om de smaak nog romiger te maken, wat weer ontzettend goed past bij de romige smaak van de avocado.  En toch blijft het bij deze vrucht altijd maar afwachten hoeveel smaak hij van zichzelf al heeft.

Avocado met alcohol

De laatste twintig jaar heeft de vrucht van de Centraal-Amerikaanse avocadoboom veel aan populariteit gewonnen. Toch kenden Nederlanders de avocado al geruime tijd. Avocadomoes werd op de Antillen met alcohol vermengd tot een geel drankje. Nederlandse zeevaarders brachten het mee naar huis. Omdat hier geen avocado’s waren, is men de alcohol gaan mengen met eierdooiers, omdat het een vergelijkbare kleur opleverde. Zie daar de ontstaansgeschiedenis van advocaat. Nederlandser dan dat kan niet, dacht ik altijd.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde avocado met geitenkaas en paprika
gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Zo maak je Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Gevulde avocado met geitenkaas en paprika

gevulde avocado met geitenkaas en paprika
Door: van Deelen
Dat verrukkelijk niet per se samen gaat met een ingewikkeld recept en een flinke tijdsinvestering laat deze gevulde avocado met geitenkaas en paprika zien.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per gevulde helft
calorieën 200.7 kcalkoolhydraten 2.15 geiwitten 5.2 gvetten 18.55 gvezels 2.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de paprika in zo klein mogelijke stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Prak de geitenkaas met wat slagroom tot een smeuïg (nog wel schepbaar) geheel.
  • Meng de kaasmassa met de paprikastukjes en fijngehakte peterselie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de (rijpe) avocado in de lengte door de helft en verwijder de pit. Hol de avocado eventueel een klein beetje verder uit, zodat er meer vulling in past.
  • Doe de vulling in het holletje van de avocado en zet op een bord. Versier met wat amandelschaafsel en bestrooi met wat versgemalen peper.
  • Zo, in een handomdraai een verantwoord, heerlijk, makkelijk en mooi (bij)gerechtje. Geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top