gevulde avocado eieren

Gevulde avocado eieren

Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken. Altijd goed eigenlijk dit setje. Deze gevulde avocado eieren zien er echt uit om op te eten en ik kan je verklappen: dat is nou precies de bedoeling! Ik ben alvast voor de feestmaand de afdeling makkelijke borrelhapjes en amuses wat aan het uitbreiden. Deze gevulde avocado eieren passen uitstekend bij koolhydraatarme kerstdagen, ze bevatten namelijk nog geen 0,4 gram koolhydraten per half eitje. Ook vanwege de groen-rode kleurcombinatie extra feestelijk!

Toepassingen

Maak de gevulde eitjes tegen de tijd dat je zelf wilt gaan lunchen, er blijft namelijk beslist wat vulling over en dan heb jij een heerlijk voedzame lunch. Smeer het avocado-eimengsel op een paar krakende kaascrackertjes of gebruik de vulling als basis voor een dressing over een salade met komkommer, tonijn of zalm of kip als je vlees eet.

Antioxidant tegen bruine avocado

Avocado wordt snel bruin als het aan de lucht wordt blootgesteld, op zich niet erg voor de smaak, maar het ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Maar er is wel een trucje voor om verkleuring tegen te gaan. Je kunt deze vulling een paar uur afgedekt in de koelkast bewaren, er zit namelijk citroensap in en dat gaat het verkleuren tegen. Ook kun je de pit erin leggen dat scheelt ook. Roer het mengsel voor gebruik altijd even goed door en spuit de eitjes pas op vlak voor je ze serveert!

Twee andere heerlijke avocado met ei combinaties Avocado gevuld met eiersalade en Avocado met ei

gevulde avocado eieren

gevulde avocado eieren

gevulde avocado eieren

Zo maak je gevulde avocado eieren

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gevulde avocado eieren

Gevulde avocado eieren

door Anna-Karina van Denderen
Deze prachtig gevulde avocado eieren zien er toch uit om op te eten? Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

0,4 gram koolhydraten per half eitje

Uit recept

12 halve eitjes

Ingrediënten

Optioneel
  • sambal - cayennepeper of tabasco

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten en laat afkoelen in koud water.
  • Snijd paprika, dille, bieslook en bosui heel fijn en houd van alles een beetje achter voor de garnering. Pureer de rest met de staafmixer (of vork) samen met het vruchtvlees van de avocado, citroensap, Griekse yoghurt en mayonaise helemaal glad.
  • Pel de koude eieren, halveer ze in de lengte en wip al het het eigeel bij de avocadopuree. Pureer tot het ei helemaal is opgenomen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout. (Voor een pittiger vulling voeg je tabasco, cayennepeper of sambal toe.)
Bewaren
  • Bewaar het mengsel met folie erop in de koelkast, maar spuit de eitjes pas op vlak voor het serveren! Spuit de vulling in de eieren en garneer met de achtergehouden paprika, bosui en fijngesneden kruiden.
  • Party time... dus veel gezelligheid gewenst!
Tip

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 827 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Gevulde avocado eieren”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like