gevuld Italiaans brood

Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

Dit koolhydraatarm gevuld Italiaans brood is niet alleen warm heerlijk, maar ook als koud gerecht de volgende dag nog prima om te serveren. Werkelijk om je vingers bij af te likken! Ja dat mag je gerust letterlijk nemen. Zowel in de vulling als in de saus heb ik een beetje gedroogde tomaatjes, olijven, champignons en tonijn verwerkt. Hou je niet zo van tonijn? Dan vervang je die eenvoudigweg door andere vis die wel lekker vindt. Of neem (vega) gehakt, kip of ham etc. Hoe dan ook, dit gevuld Italiaans brood is een verrukkelijke traktatie; zo lekker vers uit de oven met die heerlijke romige saus en verse kruiden! Het koolhydraatarme broodje bevat 3.7 gram koolhydraten per portie van ongeveer drie plakjes, inclusief saus.

Koud meenemen?

Het gevuld Italiaans brood smaakt zoals gezegd koud ook nog fantastisch.  Daarom is een restje fantastisch in te zetten als snel ontbijt of koninklijk tussendoortje. Daarom ook bijzonder geschikt om de volgende dag mee te nemen naar je werk. Super voedzaam en met een stukje komkommer en een paar tomaatjes erbij heb je in een handomdraai een feestelijke meeneem lunch! Liever even opwarmen kan natuurlijk net zo goed. Kies zelf maar.

Beloftevolle zonnige dagen…

Het lijkt wel of ik alleen nog maar feestrecepten maak de laatste tijd. Dat zal wel door de naderende Paasdagen komen. Van Pasen word ik altijd vrolijk, dat komt niet zozeer door Pasen zelf. Mijn vrolijke stemming komt meer door de beloftevolle zonnige en langer wordende dagen! Ik kan de lente namelijk al ruiken in de tuin. En hopelijk krijgen we daarna een fantastische lange zomer. Want niets is zo fijn als die winter weer achter je laten, toch? Ik gedij het best tussen 18 en 23 graden, wat mij betreft de meest ideale temperatuur!

Dit deeg gebruik ik ook voor o.a. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Aspergetaartje.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevuld Italiaans brood
gevuld Italiaans brood

Zo maak je dit gevuld Italiaans brood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

gevuld Italiaans brood
Door: Anna-Karina van Denderen
Zowel koud als warm is dit gevuld Italiaans brood om je vingers bij af te likken, Krakend vers uit de oven met de romige saus of koud met een frisse salade!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Rusten 10 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 658.77 kcalkoolhydraten 3.7 geiwitten 33.87 gvetten 55.23 gvezels 6.53 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Deeg

Sausje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met het raspen van 2 bollen mozzarella. Weeg 150 g af voor in het deeg en de rest, ongeveer 80 g voor de vulling.

VULLING

  • Snipper het sjalotje. Snijd de champignons in plakjes. Bak deze samen 5 minuten op matig vuur. Laat de tonijn uitlekken. Snijd olijven in ringen. Hak de tomaatjes in stukjes. Voeg tonijn, olijf en tomaat toe en bak 2 minuten mee. Draai het vuur uit. Brokkel de geitenkaas erover en voeg het restje mozzarella (ongeveer 80 gram) toe. Roer om en maak het deeg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.

DEEG

  • Zet de ingrediënten klaar dan kun je snel werken. Smelt de roomboter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de 150 gram mozzarella, Italiaanse kruiden en kruidenzout toe. Roer met een houten lepel tot de mozzarella helemaal zacht is en als een zachte kauwgombal in de boter ligt, dat duurt zeker 4 minuten. (De mozzarella wordt niet door de boter opgenomen)
    Voeg dan in één keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer direct stevig door tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen. Doof het vuur.
    Breek een ei boven het deeg. Roer direct totdat het ei is opgenomen en je een glanzend en elastisch deeg hebt.
    Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe. Stort het deeg op de beklede bakplaat en leg er een tweede vel bovenop.
  • Rol het warme deeg (tussen de twee bakvellen dus) uit met een deegroller, of of duw met je vingers in vorm. Tot je een dunne rechthoekige lap van ongeveer 35 x 20 cm hebt. Haal het bovenste bakvel er voorzichtig af. Je kunt het het deeg gemakkelijk verder met je handen in model brengen en repareren indien nodig.
  • Verdeel ⅔ van de vulling over het midden van het deeg. Vouw de randen eroverheen zodat je een rechthoekig gevuld brood krijgt.

Bakken

  • Bak het brood op de bakplaat 20-30 minuten of tot de korst gaar is en lichtbruin kleurt.
  • Haal het gevulde Italiaanse brood uit de oven en laat 5 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Sausje

  • Verwarm ondertussen de overgebleven vulling met een lepel roomkaas en maak er een lekker sausje van. Voeg water of slagroom toe voor de juiste dikte.
  • Hak een handje verse kruiden fijn. (peterselie, basilicum, dille allemaal lekker) Snijd het gevuld Italiaanse brood in plakken en schep de saus erover. Garneer tot slot met de verse kruiden.
  • Serveer met een frisse salade als hoofdgerecht. Eet smakelijk en geniet met volle teugen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

99 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top