Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

gevuld Italiaans brood

Dit koolhydraatarm gevuld Italiaans brood is niet alleen warm heerlijk, maar ook als koud gerecht de volgende dag nog prima om te serveren. Werkelijk om je vingers bij af te likken! Ja dat mag je gerust letterlijk nemen. Zowel in de vulling als in de saus heb ik een beetje gedroogde tomaatjes, olijven, champignons en tonijn verwerkt. Hou je niet zo van tonijn? Dan vervang je die eenvoudigweg door andere vis die wel lekker vindt. Of neem (vega) gehakt, kip of ham etc. Hoe dan ook, dit gevuld Italiaans brood is een verrukkelijke traktatie; zo lekker vers uit de oven met die heerlijke romige saus en verse kruiden! Het koolhydraatarme broodje bevat 3.7 gram koolhydraten per portie van ongeveer drie plakjes, inclusief saus.

Koud meenemen?

Het gevuld Italiaans brood smaakt zoals gezegd koud ook nog fantastisch.  Daarom is een restje fantastisch in te zetten als snel ontbijt of koninklijk tussendoortje. Daarom ook bijzonder geschikt om de volgende dag mee te nemen naar je werk. Super voedzaam en met een stukje komkommer en een paar tomaatjes erbij heb je in een handomdraai een feestelijke meeneem lunch! Liever even opwarmen kan natuurlijk net zo goed. Kies zelf maar.

Beloftevolle zonnige dagen…

Het lijkt wel of ik alleen nog maar feestrecepten maak de laatste tijd. Dat zal wel door de naderende Paasdagen komen. Van Pasen word ik altijd vrolijk, dat komt niet zozeer door Pasen zelf. Mijn vrolijke stemming komt meer door de beloftevolle zonnige en langer wordende dagen! Ik kan de lente namelijk al ruiken in de tuin. En hopelijk krijgen we daarna een fantastische lange zomer. Want niets is zo fijn als die winter weer achter je laten, toch? Ik gedij het best tussen 18 en 23 graden, wat mij betreft de meest ideale temperatuur!

Dit deeg gebruik ik ook voor o.a. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Aspergetaartje.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevuld Italiaans brood
gevuld Italiaans brood

Zo maak je dit gevuld Italiaans brood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevuld Italiaans brood

Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

Zowel koud als warm is dit gevuld Italiaans brood om je vingers bij af te likken, Krakend vers uit de oven met de romige saus of koud met een frisse salade!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Rusten 10 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
kcal 658.77 koolhydraten 3.7 geiwitten 33.87 gvetten 55.23 gvezels 6.53 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Deeg

Sausje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met het raspen van 2 bollen mozzarella. Weeg 150 g af voor in het deeg en de rest, ongeveer 80 g voor de vulling.

VULLING

  • Snipper het sjalotje. Snijd de champignons in plakjes. Bak deze samen 5 minuten op matig vuur. Laat de tonijn uitlekken. Snijd olijven in ringen. Hak de tomaatjes in stukjes. Voeg tonijn, olijf en tomaat toe en bak 2 minuten mee. Draai het vuur uit. Brokkel de geitenkaas erover en voeg het restje mozzarella (ongeveer 80 gram) toe. Roer om en maak het deeg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.

DEEG

  • Zet de ingrediënten klaar dan kun je snel werken. Smelt de roomboter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de 150 gram mozzarella, Italiaanse kruiden en kruidenzout toe. Roer met een houten lepel tot de mozzarella helemaal zacht is en als een zachte kauwgombal in de boter ligt, dat duurt zeker 4 minuten. (De mozzarella wordt niet door de boter opgenomen)
    Voeg dan in één keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer direct stevig door tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen. Doof het vuur.
    Breek een ei boven het deeg. Roer direct totdat het ei is opgenomen en je een glanzend en elastisch deeg hebt.
    Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe. Stort het deeg op de beklede bakplaat en leg er een tweede vel bovenop.
  • Rol het warme deeg (tussen de twee bakvellen dus) uit met een deegroller, of of duw met je vingers in vorm. Tot je een dunne rechthoekige lap van ongeveer 35 x 20 cm hebt. Haal het bovenste bakvel er voorzichtig af. Je kunt het het deeg gemakkelijk verder met je handen in model brengen en repareren indien nodig.
  • Verdeel ⅔ van de vulling over het midden van het deeg. Vouw de randen eroverheen zodat je een rechthoekig gevuld brood krijgt.

Bakken

  • Bak het brood op de bakplaat 20-30 minuten of tot de korst gaar is en lichtbruin kleurt.
  • Haal het gevulde Italiaanse brood uit de oven en laat 5 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Sausje

  • Verwarm ondertussen de overgebleven vulling met een lepel roomkaas en maak er een lekker sausje van. Voeg water of slagroom toe voor de juiste dikte.
  • Hak een handje verse kruiden fijn. (peterselie, basilicum, dille allemaal lekker) Snijd het gevuld Italiaanse brood in plakken en schep de saus erover. Garneer tot slot met de verse kruiden.
  • Serveer met een frisse salade als hoofdgerecht. Eet smakelijk en geniet met volle teugen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



99 gedachten over “Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker”

  1. Wat een leuk en lekker recept! De eerste keer heb ik het recept gevolgd en tonijn gebruikt, vandaag is de vulling kip met broccoli. Ik vind het wel wat lastig inschatten wanneer het deeg nat/droog genoeg is, maar het resultaat mag er ook deze keer weer zijn!

  2. Wauw wat een grappig deeg! Heb het met roomboter en ghee gemaakt (had niet genoeg roomboter, gevalletje niet goed opgelet :-/ ) En wat denk ik de truc is: de mozzarella echt goed laten smelten en zeker 3 a 4 minuten roeren (spierballen kweken met al dat roeren…). Bij mij lukte het in 1x goed en kreeg een prachtig mooi deeg, die ik op bakpapier met een silicone spatel platgedrukt heb tot de goede grootte. Ik heb het met wat meer champignons gemaakt en zonder tonijn voor mijn zoon. Het ruikt heerlijk en ziet er prachtig uit. Ik ben heel benieuwd naar de smaak….!

  3. A.T. Herweijer

    Waar koop je tomaten-mozzarella zout? Wat ik ook google. Niets te vinden!!!

    1. Hmm… ja da’s inderdaad iets wat we ooit in Duitsland kochten en in Italië hebben ze het ook! Dus als je daar weer eens bent gelijk voor de rest van je leven in slaan: machtig spul! Maar het is ook wel te vervangen door kruidenzout (of selderijzout).

  4. Wat een succes dit recept! Zelf mijn zoon (lust geen kaas, lust geen vis) heeft zitten smullen (natuurlijk niet gezegd wat er allemaal in zat). Manlief gaf me een compliment. Ik vond het wel veel werk voor de eerste keer, maar weet zeker dat het de tweede keer veel sneller zal gaan. Iets meer hitte van onderen inderdaad, hij was niet helemaal gaar. Ga meteen ook alle andere recepten met dit deeg proberen.

    Weet iemand wellicht of het in te vriezen is? 😀

  5. Ik zag dit recept dit weekend langskomen op facebook. Vandaag het ‘brood’ gemaakt met een kip/paddestoel ragout als vulling. Heerlijk!

  6. Hallo,het lijkt me echt een heerlijk recept,maar ik hou echt niet van kokos dus mkjn vraag is, proef je ook echt de kokos? Of zou ik het kokosmeel kunnen vervangen? Gr yvonne

  7. Heerlijk recept, echt voor herhaling vatbaar! Ik heb het iets meer pit gegeven met wat chilipeper en geserveerd met een frisse tomatensalade.

  8. Erg lekker geworden. Ik heb de b odem iets meer onderwarmte gegeven, en dat was wel nodig. De volgende keer maak ik 2 kleintjes

  9. Ingrid van Lavieren

    Dit is mijn favoriete recept! Heerlijk als lunchgerecht of hoofdgerecht en erg handig om mee te nemen. Ik vind het maken van het deeg met de mozzarella een geweldige vondst. Mijn complimenten!

  10. Vanavond gemaakt met gehakt i.p.v. tonijn en hij was lekker! Ik ga hem binnenkort nog eens maken met iets meer vulling en dan doe ik er denk ik salami of chorizo blokjes bij. Bedankt voor dit lekkere recept!
    Ga het deeg ook maar eens gebruiken als vervanging voor een bladerdeeg pizza. Eerst ff voorbakken en dan met de toppings afbakken. Jummmmmmm

  11. Allereerst dank voor al je inspirerende recepten. Wij maken veel gebruik van jouw website en je boek.
    Jouw vegetarische lasagna met aubergine, moussaka en spinazieovenschotel zijn favoriet bij ons!

    Van het weekend wil ik graag dit gevulde brood gaan maken. Wat kan ik als vervangende hoeveelheid aanhouden voor de tonijn? Iets van 100/150gr?

  12. Heerlijk dit gevulde Italiaanse brood. Ik heb het recept iets aangepast omdat ze hier geen vis en champignons lusten. Ik heb er 1 gemaakt met meer ui en kip en de andere met meer ui en gehakt. Smullen!! Ik heb tijdens het maken van de broden zelf amandelmeel gemaakt (dacht dat dat veel goedkoper zou zijn maar niet echt) en heb ghee gemaakt. Oja, en eerst de tomaatjes gedroogd in de oven. En dat voor iemand met een hekel aan koken…

  13. Beste Anna-Karina,
    Dit recept lijkt me geweldig, maar…..ik ben allergisch voor werkelijk ALLE kaassoorten. Is er een alternatief te vinden voor de mozzarella?

    1. Hoi Froukje,

      Dat lijkt me heel lastig. Mozzarella vervangen in dit recept, gaat vrees ik n iet echt lukken, dan wordt het gewoon iets heel anders. Neem een ander deeg van de website, om het flexibel te krijgen zou je ook wat psylliumvezel kunnen toevoegen zoals ik doe bij het tortilladeeg? Daar zou je ook wel een ‘gevuld brood’ van kunnen maken, maar dat is een heel ander deegje uiteraard.

      Het tortilladeeg vind je hier: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarme-tortilla-taco-nachochips

  14. Annemieke Dekker

    Het ziet er geweldig uit, het ruikt zalig (in de keuken) en het smaakt overheerlijk. Hoeveel mag je van het brood eten wanneer je probeert af te vallen?

    1. Helaas heb ik geen goed koolhydraatarm alternatief. je zou alleen kokosmeel kunnen proberen met een deel sojameel? (niet echt khd-arm maar wel veel minder dan andere melen) Klik even op de ingrediënten in het recept voor meer info over verhoudingen en vochtaanpassingen!

  15. ik heb deze vandaag gemaakt. de tonijn en champignons heb ik vervangen door prei en ham. ik heb mijn vulling geproefd en die is heerlijk 😉

    Maar met het deeg liep het niet lekker. Ik had een mooi deeg tot ik het ei er door deed, toen werd het een vloeibaar geheel (zou ik het vuur te snel hebben uitgedaan? teveel boter gebruikt?) uiteindelijk wat extra kokosmeel gedaan en weer boven het vuur gezet omdat het allemaal niet hielp. Daar werd het iets beter, maar niet geweldig.. Ik heb het toch maar gebruikt en met behulp van het bakpapier een soort van om de vulling gevouwen. Ik keek net, maar ik ben bang dat het brood uit elkaar gaat vallen. Nou ja dan heb ik een soort brood salade;)

    De volgende keer maak ik het deeg op een andere manier, ik heb nml wel eerder een soort van stokbrood van mozzarella gemaakt en dat ging wel beter.

    1. Dat is vreemd. Ei en mozzarella zorgen bij het bakken voor het stollen en binden. Mogelijk komt het toch doordat je andere merken gebruikt die meer/minder vocht opnemen?
      Dit deeg gebruik ik ook voor o.a. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Aspergetaartje. Zelf krijg ik altijd een prachtig elastisch deeg. Ik vorm het tegenwoordig gewoon met mijn handen, het deeg voelt een beetje ‘nattig’ aan dan. Zie ook de foto’s in de genoemde recepten.

      Verder kan ik hiervandaan natuurlijk niet zien hoe je het precies doet.

      1. ja ik heb er nog eens over nagedacht en ik denk dat ik gewoon te snel ben geweest in mijn stappen. Dus te snel het meel erbij enz.
        het brood blijft redelijk in brokken bij elkaar, maar het smaakt prima!
        nooit over nagedacht dat ik het mozzarrellabrood kon vullen! Bedankt voor dat idee!
        de volgende (wel andere deeg manier, daar voel ik mij zekerder bij) staat met ham en kaas klaar (dochterproof) en als mijn moeder volgende week komt maak ik er 1 als calzone.
        Dankzij jou weer een prima gerecht aan mijn repertoire toegevoegd!

  16. Heb het recept vorige week zaterdag op deze website gevonden en heb hem zondag en woensdag nogmaals gemaakt, omdat-ie megalekker is. Goed recept, alle ingredienten klopte precies. Ik wil hem binnenkort in een chinese versie maken dus met tauge, omeletreepjes en prei.

    reuze bedankt voor dit recept

  17. Het deeg blijft veel te brokkelig bij mij. Ik kreeg de randen dan ook niet over de vulling gevouwen.

    Het zal best lekker worden, maar het ziet er niet uit 🙂

      1. Nee het voelde goed aan, niet te droog, niet te nat. Maar het wilde niet één geheel blijven.

         

        1. Dan is er toch iets misgegaan bij het smelten van de mozzarella, die moet echt helemaal zacht en gesmolten zijn zodat het zich goed kan mengen met amandelmeel en kokosmeel. En roeren, roeren, roeren tot het deeg echt één geheel is, dat is de truc bij dit deeg.

  18. Hoi Anna-Karina,

    Ik heb vorig weekend dit gevuld Italiaans brood gemaakt. Het was heel erg lekker. Ook mijn vriend heeft ervan gesmuld. Ik heb eveneens de pompoensoep gemaakt (overheerlijk), de zalm-groentequiche en de witlof lasagne (subliem). Ik vind het klaarmaken van deze gerechten ook heel erg leuk. Mijn keuken lijkt wel een slagveld achteraf, maar who cares? 🙂

    Ik heb ervan genoten! Ik heb nog een jaartje nodig eer ik alles uitgeprobeerd heb.

    Dank voor  deze lekkere recepten Anna-Karina!

  19. Ik vroeg me af of ik het kokosmeel ook kan vervangen door amandelmeel. Dus in totaal 50 gram amandelmeel?

  20. Recept vanavond gemaakt (x 2, als je toch bezig bent… ) en ik ben bang dat het de lunch morgen niet haalt 😉

    Ik heb biologische rundergehakt gebruikt in plaats van vis. Het sausje heb ik achterwege gelaten. En iedereen is het er unaniem over eens dat dit echt HEERLIJK is!

    Bedankt!

  21. Ik wil dit recept ook haan maken maar ik lust geen vis. Wat kan ik het beste als vervanger gebruiken, zelf denk ik aan kip (gebakken of gerookte).

  22. Er staat als ingrediënt ‘ghee of een ander bakvet’. Welk ander bakvet kan ook? Ik begreep dat ghee extra heet kan/mag worden. Heeft dat de voorkeur bij dit gerecht?

  23. Hoi, gisteren gemaakt, wel wat werk hoor en zo anders dan ik gewend ben, haha. Moet wel zeggen dat het deeg erg slap was, dus beetje uitgesmeerd en met behulp van het bakpapier opgerold, wat geraspte kaas erover voor knapperig korstje en ik vroeg me steeds maar af “wat moet het worden en wordt het wel lekker”, dat werd het!! Heerlijk!
    Ik had alles als vulling gebruikt, geen sausje dus. Is hier in dit huis tot favoriet verklaard door manlief (die niet altijd fan is van ‘moderne’ dingen als koolhydraatarm, maar dat zeg ik er dan niet bij, haha! Net als bij Nettie ging het hier helemaal schoon op, dankzij manlief) Bedankt, weer een favo recept van jouw site!

    1. Inderdaad als je het woord koolhydraatarm achterwege laat weet je bij bepaalde recepten gewoon niet beter.
      NB: Ik heb je bericht ontdaan van de vele puntjes, ik denk dat het daardoor in de spam was geplaatst.

  24. In veel heerlijk klinkende recepten zoals deze gaat kokosmeel. Door wat kan ik dit vervangen?

    Ik weet het is maar heel weinig, maar bij het geringste luchtje van kokos hang ik boven de wc 🙁

    Zou ik het bij een minimale hoeveelheid kunnen vervangen door gewoon bloem?

    20 gram is immers minimaal.

    1. Alles kan, maar tarwebloem bevat zo’n 70 gram khd per 100 gram. Dus 20 gram zou 14 gram khd bevatten. Lijnzaadmeel wellicht? Zelf even de verhouding bepalen aan de hand van de substantie.Heeft wel een totaal andere smaak!

  25. deze vanavond gemaakt…ohhhh zooo lekker..die komt zeker vaker terug bij ons op tafel

    dankjewel !!

  26. Anna-Karina Goedenmorgen, mijn vraag is: kun je ook bladerdeeg voor hartige taart gebruiken?

    dank je wel.

    groetjes Rola

    1. Kort antwoord: Nee, bevat teveel koolhydraten.
      Langer antwoord: Ook nee. Kijk altijd voordat je het koopt (!) op een verpakking welke ingrediënten erin zitten en vooral hoeveel koolhydraten per welke eenheid een product bevat (plakje of 100 gram). Bijvoorbeeld AH bladerdeeg bevat 16,2 g koolhydraten per plakje van 45 gram, dat is ongeveer de hoeveelheid voor 1 persoon. (100 gram = 36 gr. khd) Logisch want het hoofdbestanddeel is tarwebloem.

  27. Super recept, ipv amandelmeel gemalen sesam gebruikt en i.p.v. tonijn gerookte zalm, was heerlijk. Vooral het sausje erbij maakte het helemaal af. ??

  28. Heerlijk! Wat een smaken bij elkaar zeg! Ik ben sinds een maand fan van je recepten en ik val er ook nog mee af, top! 🙂

  29. Nettie Trouw

    Hoi,

    Erg lekker recept. Het vult ook goed. Wij hebben er met tweeën van gegeten en de volgende dag had ik nog een maaltje voor mijzelf.

    Groetjes en bedankt voor alle heerlijke recepten

    Nettie

  30. Het staat vandaag weer op het menu! Ik heb er nu al zin in….. We gaan weer smullen.

  31. Ontzettend lekker, sausje hoefde van mij niet zo, maar de vulling echt super. Volgende keer gaat alles op in de vulling. super gevuld brood. Man vond het ook zalig, heeft gelijk het hele brood opgegeten, niets voor twee keer dacht hij 😉

    complimenten

  32. Nog even mijn complimenten voor het Italiaans brood. Gemaakt voor onze familie paasbrunch en een groot succes. Heb het geserveerd zonder de saus. Iedereen smulde! Zo kon ik laten zien dat koolhydraadbeperkt eten heel lekker is. Dank!

  33. Het gevecht met het deeg is een eitje in vergelijking met het resultaat…. Heerlijk en alle inspanningen waard!

    Ik heb nog een stuk over en ik hoop dat het brood morgen na het opwarmen net zo lekker zal zijn.

    Bedankt en vrolijk Pasen 🙂 :):)

     

  34. Frans Vereijken

    Wij hebben zojuist het brood gemaakt, ruikt nu al heerlijk! Hebben alleen een probleem met het loslaten van het bakpapier aan de onderzijde! Verder hebben wij al veel van jouw recepten gemaakt alles was zeer smaakvol en niet moeilijk om te maken. Jij hebt een vaste plek veroverd op onze “kaart”.

  35. Heerlijk, alleen bij mij, ook wat aan de nattige kant, terwijl ik het meeste vocht uit de vulling had weg laten lopen.

  36. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Doet me denken aan een pizza calzone. Had het deeg iets te nat maar ik ga het zeker vaker maken dus de volgende keer iets meer Kokosmeel gebruiken. Mijn chocolade mousse bewaar ik voor vanavond. Fijne paasdagen.