gevuld Italiaans brood

Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

Dit koolhydraatarm gevuld Italiaans brood is niet alleen warm heerlijk, maar ook als koud gerecht de volgende dag nog prima om te serveren. Werkelijk om je vingers bij af te likken! Ja dat mag je gerust letterlijk nemen. Zowel in de vulling als in de saus heb ik zongedroogde tomaatjes, olijven, champignons en tonijn verwerkt. Hou je niet zo van tonijn? Dan vervang je die eenvoudigweg door andere vis die wel lekker vindt. Of neem (vega) gehakt, kip of ham etc. Hoe dan ook, dit gevuld Italiaans brood is een verrukkelijke traktatie; zo lekker vers uit de oven met die heerlijke romige saus en verse kruiden!

Koud meenemen?

Het gevuld Italiaans brood smaakt zoals gezegd koud ook nog fantastisch.  Daarom is een restje fantastisch in te zetten als snel ontbijt of koninklijk tussendoortje. Daarom ook bijzonder geschikt om de volgende dag mee te nemen naar je werk. Super voedzaam en met een stukje komkommer en een paar tomaatjes erbij heb je in een handomdraai een feestelijke meeneem lunch! Liever even opwarmen kan natuurlijk net zo goed. Kies zelf maar.

Beloftevolle zonnige dagen…

Het lijkt wel of ik alleen nog maar feestrecepten maak de laatste tijd. Dat zal wel door de naderende Paasdagen komen. Van Pasen word ik altijd vrolijk, dat komt niet zozeer door Pasen zelf. Mijn vrolijke stemming komt meer door de beloftevolle zonnige en langer wordende dagen! Ik kan de lente namelijk al ruiken in de tuin. En hopelijk krijgen we daarna een fantastische lange zomer. Want niets is zo fijn als die winter weer achter je laten, toch? Ik gedij het best tussen 18 en 23 graden, wat mij betreft de meest ideale temperatuur!

Dit deeg gebruik ik ook voor o.a. deze heerlijke Tarte tatin van witlof en het Aspergetaartje.

gevuld Italiaans brood

gevuld Italiaans brood

gevuld Italiaans brood

Zo maak je dit gevuld Italiaans brood

Laat je het even weten als je dit gevuld Italiaans brood gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gevuld Italiaans brood

Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

door Anna-Karina van Denderen
Zowel koud als warm is dit gevuld Italiaans brood om je vingers bij af te likken, Krakend vers uit de oven met de romige saus of koud met een frisse salade!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 40 min
Rusten: 10 min
Totale tijd: 1 uur

Voedingswaarden

4,3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 4.3 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Deeg
Sausje

Bereiden

  • Begin met het raspen van 2 bollen mozzarella. Weeg 150 g af voor in het deeg en de rest, ongeveer 80 g voor de vulling.
VULLING
  • Snipper het sjalotje. Snijd de champignons in plakjes. Bak deze samen 5 minuten op matig vuur. Laat de tonijn uitlekken. Snijd olijven in ringen. Hak de tomaatjes in stukjes. Voeg tonijn, olijf en tomaat toe en bak 2 minuten mee. Draai het vuur uit. Brokkel de geitenkaas erover en voeg het restje mozzarella (ongeveer 80 gram) toe. Roer om en maak het deeg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
DEEG
  • Zet de ingrediënten klaar dan kun je snel werken. Smelt de roomboter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de 150 gram mozzarella, Italiaanse kruiden en kruidenzout toe. Roer met een houten lepel tot de mozzarella helemaal zacht is en als een zachte kauwgombal in de boter ligt, dat duurt zeker 4 minuten. (De mozzarella wordt niet door de boter opgenomen) Voeg dan in één keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer direct stevig door tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen. Doof het vuur en breek een ei boven het deeg. Roer direct totdat het ei is opgenomen en je een glanzend en elastisch deeg hebt. Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe. Stort het deeg op de beklede bakplaat en leg er een tweede vel bovenop.
  • Rol het warme deeg (tussen de twee bakvellen dus) uit met een deegroller. Tot je een dunne rechthoekige lap van ongeveer 35 x 20 cm hebt. Haal het bovenste bakvel er voorzichtig af. Je kunt het het deeg gemakkelijk verder met je handen in model brengen en repareren indien nodig.
  • Verdeel ⅔ van de vulling over het midden van het deeg. Vouw de randen eroverheen zodat je een rechthoekig gevuld brood krijgt.
Bakken
  • Bak het brood op de bakplaat 20-30 minuten of tot de korst gaar is en lichtbruin kleurt.
  • Haal het gevulde Italiaanse brood uit de oven en laat 5 minuten rusten voor je het aansnijdt.
Sausje
  • Verwarm ondertussen de overgebleven vulling met een lepel roomkaas en maak er een lekker sausje van. Voeg water of slagroom toe voor de juiste dikte.
  • Hak een handje verse kruiden fijn. (peterselie, basilicum, dille allemaal lekker) Snijd het gevuld Italiaanse brood in plakken en schep de saus erover. Garneer tot slot met de verse kruiden.
  • Serveer met een frisse salade als hoofdgerecht. Eet smakelijk en geniet met volle teugen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 491 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

99 reacties op “Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker”