geroosterde pompoen

Geurig geroosterde pompoen

Pompoenenseizoen! Deze geurig geroosterde pompoen met o.a. kaneel moet je echt proberen. Een pompoen is herfstig én zonnig en het levert elk jaar weer leuke recepten op. Toen ik ooit voor het eerst pompoen at was dat zoiets als deze geroosterde pompoen. Het is heel simpel te maken. Door het roosteren (of grillen) van groente behoud je zoveel mogelijk vitaminen en bovendien, ook niet onbelangrijk, je krijgt een heel volle, geconcentreerde smaak! 

Wat erbij?

Pompoen is lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc. Deze geroosterde pompoen is nóg lekkerder met een fris sausje van 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en sap van ¼ limoen. Liefhebbers doen er verse koriander over. Maar peterselie is ook goed. Maak er een complete maaltijd van met een eenvoudige maar frisse salade. Of bak wat ui, paprika, bleekselderij en champignonnetjes en maak er een puree van wortel met knolselderij bij!

Nog twee absolute -andere- aanraders met pompoen: zuurkool pompoen ovenschotel of de pompoen kokos gembersoep.  Of kies zelf iets uit de lijst met pompoen recepten.

geroosterde pompoen

geroosterde pompoen

 

Zo maak je geroosterde pompoen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


geroosterde pompoen

Geurig geroosterde pompoen

Deze geroosterde pompoen moet je echt proberen, bomvol smaak en met een lekker fris sausje een ware traktatie! Pompoen is vooral lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc.
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Sausje, zie onder

    Bereiden

    • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
    • Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen. Was de pompoen en snijd doormidden. Schraap de pitten eruit met een (ijs)lepel en snijd in halve maantjes van 2-3 cm.
    • Meng de olie met kaneel en de helft van het sesamzaad, hussel de olie en pompoen samen in een schaal (of plastic zakje), zodat overal een oliefilmpje zit. Verspreid de pompoenmaantjes over de beklede bakplaat. Maal er peper over en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
    Bakken
    • Bak de pompoen eerst 10 minuten, keer de stukken om en bak nog eens 5-10 minuten.
    Sausje
    • Maak een fris sausje van 3 el Griekse yoghurt, 1 el olijfolie, sap van ¼ limoen. peper, zout en verse koriander of peterselie.
    • Complete maaltijd met een eenvoudige frisse salade.

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    6 reacties op “Geurig geroosterde pompoen”

    Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

     

    53 Shares
    Share25
    Pin28
    Tweet