geurig geroosterde pompoen

Geurig geroosterde pompoen

Pompoenenseizoen! Deze geurig geroosterde pompoen met o.a. kaneel moet je echt proberen. Een pompoen is herfstig én zonnig en het levert elk jaar weer leuke recepten op. Toen ik ooit voor het eerst pompoen at was dat zoiets als deze geurig geroosterde pompoen. Het is heel simpel te maken. Het roosteren (of grillen) van groente komt de smaak enorm ten goede, je behoudt zoveel mogelijk vitaminen en krijgt een heel volle geconcentreerde smaak!  Pompoen is lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc. 

 

 

Wat erbij?
Nóg lekkerder met een fris sausje van 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en sap van 1/4 limoen en voor de liefhebbers: verse koriander, had ik helaas even niet in huis. Maak er een complete maaltijd van met een eenvoudige maar frisse salade. Of bak wat ui, paprika, bleekselderij en champignonnetjes en maak er een puree van wortel met knolselderij bij! (zie foto’s)

Twee absolute andere aanraders met pompoen: zuurkool pompoen ovenschotel of de pompoen kokos gembersoep.
Of kies zelf iets uit de lijst met pompoen recepten.

geurig geroosterde pompoen

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Geurig geroosterde pompoen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Geurig geroosterde pompoen

geurig geroosterde pompoen

Door Anna-Karina Geplaatst september 17, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 3 gr. per portie (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Deze geurig geroosterde pompoen moet je echt proberen. Pompoen is vooral lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de bakplaat eruit.
    Was de pompoen goed en snijd de pompoen doormidden. Schraap de pitten eruit met een (ijs)lepel, je hoeft een hokaido pompoen niet te schillen.
    Snijd de pompoen nu in halve maantjes van ongeveer 2-3cm.
  2. Bekleed de bakplaat of een ovenschaal met bakpapier en leg de halve maantjes pompoen erop.
  3. Meng olie met kaneel en een deel van het sesamzaad.
    Schenk de olie over de stukken pompoen, hussel of schud een beetje door elkaar zodat het oliemengsel overal terecht komt. Maal er uit de molen nog wat zout en peper naar smaak over. Strooi dan de rest van de sesamzaadjes erover.
  4. Bak de pompoen in de oven in circa 15-20 minuten gaar en bruin. Halverwege even omscheppen.
    Nóg lekkerder met een fris sausje van 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en sap van 1/4 limoen en voor de liefhebbers: verse koriander. Of peterselie.
  5. Complete maaltijd met een eenvoudige maar frisse salade. Of -zonder sausje- zoals op de foto, bak wat ui, paprika, bleekselderij en champignonnetjes met wat venkelzaad, peper en sojasaus. Maak daar een puree van wortel met knolselderij bij. Prachtig zonnig bordje, eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Geurig geroosterde pompoen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

15 Shares
Share5
Pin10
Tweet