Geurig geroosterde pompoen

geroosterde pompoen

Pompoenenseizoen! Deze geurig geroosterde pompoen met o.a. kaneel moet je echt proberen. Een pompoen is herfstig én zonnig en het levert elk jaar weer leuke recepten op. Toen ik ooit voor het eerst pompoen at was dat zoiets als deze geroosterde pompoen. Het is heel simpel te maken. Door het roosteren (of grillen) van groente behoud je zoveel mogelijk vitaminen en bovendien, ook niet onbelangrijk, je krijgt een heel volle, geconcentreerde smaak! Bevat inclusief het sausje 4.33 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Wat erbij?

Pompoen is lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc. Deze geroosterde pompoen is nóg lekkerder met een fris sausje. Liefhebbers doen er verse koriander over. Maar peterselie is ook goed. Maak er een complete maaltijd van met een eenvoudige maar frisse salade. Of bak wat ui, paprika, bleekselderij en champignonnetjes en maak er een puree van wortel met knolselderij bij!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Met meer dan 65.000 verkochte exemplaren, ware bestsellers te noemen! Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor € 20,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

geroosterde pompoen
geroosterde pompoen

Zo maak je geroosterde pompoen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


geroosterde pompoen

Geurig geroosterde pompoen

Deze geroosterde pompoen moet je echt proberen, bomvol smaak en met een lekker fris sausje een ware traktatie! Pompoen is vooral lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc.
5 van 3 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 157
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 113.73 koolhydraten 4.33 geiwitten 2.38 gvetten 9.38 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Sausje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen. Was de pompoen en snijd doormidden. Schraap de pitten eruit met een (ijs)lepel en snijd in halve maantjes van 2-3 cm.
  • Meng de olie met kaneel en de helft van het sesamzaad, hussel de olie en pompoen samen in een schaal (of plastic zakje), zodat overal een oliefilmpje zit. Verspreid de pompoenmaantjes over de beklede bakplaat. Maal er peper over en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

Bakken

  • Bak de pompoen eerst 10 minuten in de oven, keer de stukken om en bak nog eens 5-10 minuten.

Sausje

  • Meng de ingrediënten voor het sausje door elkaar.
  • Complete maaltijd samen met een eenvoudige frisse salade of wat puree.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Geurig geroosterde pompoen”

  1. De keuken ruikt heerlijk, maar de pompoen smaakt zo niet echt lekker. Heb hem dus maar in kleine blokjes gesneden en in een salade met zure dressing gedaan. Toen ging het wel.

    1. Beste Annelies,
      Wat jammer nou! Maar smaken verschillen n u eenmaal. Kun je me nog verklappen wat je er precies niet lekker aan vond? Ben ook benieuwd welke soort pompoen je had. Dit is voor veel mensen een ware traktatie zeker met de yoghurtsaus erbij.

  2. Lijkt me heerlijk, dank je wel Anna-Karina. Maak heel vaak pompoensoep en pompoentaart, dus ga deze echt maken van de week.

  3. Hoi Anna-Karina,
    Bij toeval kwam ik op deze site terecht en ik vind het heel bijzonder.
    Wat een heerlijke maar vooral makkelijke recepten heb je er op staan. Ik ben van plan om hiervan heel vaak gebruik te gaan maken.
    Dank je wel voor het delen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven