Pompoenenseizoen! Deze geurig geroosterde pompoen met o.a. kaneel moet je echt proberen. Een pompoen is herfstig én zonnig en het levert elk jaar weer leuke recepten op. Toen ik ooit voor het eerst pompoen at was dat zoiets als deze geroosterde pompoen. Het is heel simpel te maken. Door het roosteren (of grillen) van groente behoud je zoveel mogelijk vitaminen en bovendien, ook niet onbelangrijk, je krijgt een heel volle, geconcentreerde smaak! Bevat inclusief het sausje 4.33 gram koolhydraten per portie.
Wat erbij?
Pompoen is lekker met warme smaken zoals kaneel, gember, kokos etc. Deze geroosterde pompoen is nóg lekkerder met een fris sausje. Liefhebbers doen er verse koriander over. Maar peterselie is ook goed. Maak er een complete maaltijd van met een eenvoudige maar frisse salade. Of bak wat ui, paprika, bleekselderij en champignonnetjes en maak er een puree van wortel met knolselderij bij!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je geroosterde pompoen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Geurig geroosterde pompoen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 pompoen, hokkaido, in schijven. Schoon gewogen ca. 750 g
- 2 el olijfolie, of andere olie geschikt om te roosteren
- kaneel, naar smaak, 1-2 tl
- 2 tl sesamzaad
- peper en zout
Sausje
- 45 ml Griekse yoghurt
- 2 tl olijfolie
- 2 tl limoensap
- peper en zout
- 1 takje platte peterselie, gehakt, of verse koriander
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen. Was de pompoen en snijd doormidden. Schraap de pitten eruit met een (ijs)lepel en snijd in halve maantjes van 2-3 cm.
- Meng de olie met kaneel en de helft van het sesamzaad, hussel de olie en pompoen samen in een schaal (of plastic zakje), zodat overal een oliefilmpje zit. Verspreid de pompoenmaantjes over de beklede bakplaat. Maal er peper over en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Bakken
- Bak de pompoen eerst 10 minuten in de oven, keer de stukken om en bak nog eens 5-10 minuten.
Sausje
- Meng de ingrediënten voor het sausje door elkaar.
- Complete maaltijd samen met een eenvoudige frisse salade of wat puree.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk, gegeten samen met de portobello met spruitjespuree uit het kookboek.
Smullen!
De keuken ruikt heerlijk, maar de pompoen smaakt zo niet echt lekker. Heb hem dus maar in kleine blokjes gesneden en in een salade met zure dressing gedaan. Toen ging het wel.
Beste Annelies,
Wat jammer nou! Maar smaken verschillen n u eenmaal. Kun je me nog verklappen wat je er precies niet lekker aan vond? Ben ook benieuwd welke soort pompoen je had. Dit is voor veel mensen een ware traktatie zeker met de yoghurtsaus erbij.
Lijkt me heerlijk, dank je wel Anna-Karina. Maak heel vaak pompoensoep en pompoentaart, dus ga deze echt maken van de week.
Hoi Anna-Karina,
Bij toeval kwam ik op deze site terecht en ik vind het heel bijzonder.
Wat een heerlijke maar vooral makkelijke recepten heb je er op staan. Ik ben van plan om hiervan heel vaak gebruik te gaan maken.
Dank je wel voor het delen!
Dank je Sonja en graag tot ziens! Ken je mijn Facebookpagina ook? Als je daar fan van wordt hoef je niets te missen van al het leuks. Ben net bezig aan een heerlijke sinaasappelcake!