Deze gestoomde groente met kabeljauw heb ik inmiddels in diverse varianten gegeten. Je gebruikt er ook heel makkelijk restjes groente voor. Gestoomde groenten zijn ongelooflijk makkelijk klaar te maken. Ik maak zoiets vaak op avonden dat ik alleen eet. Op zulke avonden bestelde ik -voordat ik lid van de koolhydraatarme club was- nog wel eens een maaltijd aan huis. Maar die scoorden meestal behoorlijk onder mijn maat wat betreft kwaliteit. Om nog maar te zwijgen van het aantal koolhydraten in dergelijke bezorgmaaltijden. Deze vrijgezellige maaltijd bevat 5.7 gram koolhydraten. Al met al bevat het ook alles wat je nodig hebt qua voedingsstoffen en het staat in no time ultra vers op tafel. Daarnaast ook een stuk beter voor je portemonnee trouwens.
Kabeljauw
Kabeljauw is meestal gevangen in het Nederlandse deel van Noordzee. Ik vind dat altijd een prettig idee, soort van lokaal eten. Kabeljauw kun je op talloze manieren bereiden. Natuurlijk is verse kabeljauw het allerlekkerst. Maar ik vind diepvrieskabeljauw gewoon heel handig om op voorraad te hebben. Door de vrij neutrale smaak van kabeljauw is het ook zeer geschikt om er een pittig oosters tintje aan te geven! Deze versie van kabeljauw met gestoomde groente en een vleugje citroen is overigens heel puur en mild van smaak. Als de kat van huis is… maakt dit muisje het zichzelf heel gemakkelijk!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze gestoomde groente met kabeljauw
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gestoomde groente met kabeljauw
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g broccoli, in roosjes
- 50 g bleekselderij, in dunne elleboogjes
- 10 ml olijfolie
- 150 g kabeljauw, in stukken
- 7 cherrytomaatje, heel aan de tros laten
- mespunt bouillonpoeder, naar smaak
- 3 groene asperges, schoongemaakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Breek de broccoli in kleine roosjes en snijd de bleekselderij in dunne elleboogjes.
- Neem een hapjespan of grote koekenpan. Bak de broccoli en bleekselderij even aan in olijfolie. Meng stukjes (bevroren) kabeljauw erdoor en leg de trostomaten er bovenop. Strooi de bouillonpoeder erover en doe er een klein schuitje water bij. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes garen.
- Voeg na 5 minuten de schoongemaakte asperges toe en laat alles nog 5-8 minuten garen met het deksel op de pan.
- Schik alle groenten op je bord en je verse gezonde vrijgezellige maaltijd is een feit.
- Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet