Gestoomde groente met kabeljauw

gestoomde groente met kabeljauw

Een echte vrijgezellenmaaltijd. Als de kat van huis is… maakt dit muisje het zichzelf heel gemakkelijk! Deze gestoomde groente met kabeljauw heb ik inmiddels in diverse varianten gegeten. Je gebruikt er ook heel makkelijk restjes groente voor. Gestoomde groenten zijn ongelooflijk makkelijk klaar te maken, ik maak het op avonden dat ik alleen eet als mijn heer Hans ook ‘s avonds moet werken. Hij werkt als activiteitenmakelaar in een Huis van de Wijk, de moderne versie van cultureel werker in een Buurthuis.

 

Verser, gezonder en lekkerder
Op zulke avonden bestelde ik -jaren geleden- nog wel eens maaltijd aan huis. Maar die scoorden meestal behoorlijk onder mijn maat wat betreft weinig kwaliteit. Om nog maar te zwijgen van van aantal koolhydraten en voedingsstoffen. En dan heb ik het ook niet over temperatuur en versheid! Nee, dan deze gezonde gestoomde groente met kabeljauw. Die bevat alles wat je nodig hebt qua voedingsstoffen en zo’n vrijgezellige maaltijd staat in no time ultra vers op tafel. Ook een stuk beter voor je portemonnee trouwens.

gestoomde groente met kabeljauw

Kabeljauw
Kabeljauw is meestal gevangen in het Nederlandse deel van Noordzee. Ik vind dat altijd een prettig idee, soort van lokaal eten. Kabeljauw kun je op talloze manieren bereiden. Natuurlijk is verse kabeljauw het allerlekkerst. Maar ik vind kabeljauw ook heel handig om op voorraad te hebben, uit de diepvries is het ook nog prima in te nemen. Door de vrij neutrale smaak van kabeljauw is het ook zeer geschikt om er een pittig oosters tintje aan te geven! Deze versie met gestoomde groente en een vleugje citroen is heel puur van smaak.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze gestoomde groente met kabeljauw

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Gestoomde groente met kabeljauw


gestoomde groente met kabeljauw

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 7, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 5,8 gr. per portie (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 13 minuten

Een echte vrijgezellenmaaltijd. Als de kat van huis is... maakt dit muisje het zichzelf heel gemakkelijk! Deze gestoomde groente met …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de broccoli en bleekselderij even aan in de kokosolie, roer de kabeljauw erdoor en leg de tomaten erop. Strooi er een snufje bouillonpoeder over en doe er een klein schuitje water (of witte wijn) bij. Doe de deksel erop en laat op zacht vuur 5 minuten stomen.
  2. Na 5 minuten de groene asperges erbij en laat alles nog 5 minuten garen met het deksel op de pan.
  3. Schik alle groenten op je bord en je verse gezonde vrijgezellenmaaltijd is een feit, zielig hè? Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

92 Shares
Share47
Pin45
Tweet