Gestoofde rode kool met kabeljauw

gestoofde rode kool met kabeljauw

Deel twee van ons rode kool avontuur leidde me naar een geurige gestoofde rode kool met kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar werkelijk zó enorm smaakvol! Lekkere gerechten hoeven wat mij betreft helemaal niet moeilijk te zijn. Wel even 1 tip: de kunst van malse sappige kabeljauw is dat je ‘m niet te lang  bakt. In combinatie met de koolhydraatarme gestoofde rode kool echt subliem! Met onze ingrediënten bevat de gestoofde rode kool met kabeljauw 6 gram koolhydraten per portie.

Hachee met rode kool

Gestoofde rode kool aten wij vroeger thuis uitsluitend in combinatie met hachee en appelmoes. Met de eeuwige gekookte aardappel natuurlijk. Dat was natuurlijk totaal niet koolhydraatarm. Ik weet niet hoelang dat stond te stoven en te pruttelen maar toch algauw een paar uur! Ik zou nu nog graag eens een dagje samen met mijn moesje in de keuken doorbrengen.

Foto: Consuminderen website
Foto: Consuminderen website

Helaas, ik moet het doen met mijn herinneringen: kruidnagel, laurier, azijn en bruine suiker dat deed ze zeker in haar gestoofde rode kool. Een perfecte klassieke wintercombinatie van warme smaken! De appelmoes werd gemaakt van goudreinetten uit buurmans’ tuin en vaak mocht ik, net uit school gekomen, de appelmoes door de passe vite draaien. Leuk klusje vond ik dat!

Gestoofde rode kool met kabeljauw

Ik vrees dat mijn moeder een rolberoerte had gekregen van deze gestoofde rode kool met kabeljauw. De dingen stonden behoorlijk vast gebeiteld bij haar. Rode kool MOEST met hachee en niet met vis. Enne rode kool stoven kan kan echt nooit in 30 minuten? Jawel hoor moesje 😉 Ik gebruikte bij de rode kool ook gember, venkelzaad en tijm om de warme wintersmaak te benadrukken. Om het koolhydraatarm te houden en als je echt van zoet houdt zou je er wat zoetstof aan toe kunnen voegen. Dat zou ik dan op het laatste moment (bij het afproeven) doen want sommige zoetstoffen verliezen wat zoetkracht bij lang verwarmen.

HAK appelmoes?

Geheimpje verklappen? Ik vond die zelfgemaakte appelmoes van mijn moeder minder lekker dan de HAK appelmoes uit een pot. Die uit het potje was lekker waterig en dun. Die van mijn moeder smaakte teveel naar appel en was mij te grof en te dik. Tssss culinaire barbaar was ik als kind, hahaha! Da’s later allemaal wel ruimschoots  goed gekomen gelukkig!  PS: Wel grappig dat mijn heer Hans en ik door vrienden vaak HAK genoemd worden, een samentrekking van onze voorletters.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gestoofde rode kool met kabeljauw

Zo maak je gestoofde rode kool met kabeljauw

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gestoofde rode kool met kabeljauw

Gestoofde rode kool met kabeljauw

Deel twee van ons rode kool avontuur leidde me naar een geurige, gestoofde rode kool met kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar o zo enorm smaakvol!
4.41 van 10 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 147

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 202.65 koolhydraten 6 geiwitten 14.15 gvetten 12.7 gvezels 6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vis

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder de harde kern van de rode kool, snijd de rest in dunne repen.
  • Snijd de bosui in stukken van 2 cm en wok ze in olie. Pers knoflook erboven uit en schep om. Zo worden ze heerlijk zacht en wat zoetig. Houd ze apart op een schoteltje.
  • Bak in dezelfde pan de rode kool samen met de geraspte gember. Voeg water, azijn, sojasaus, sesamolie, tijm en venkel toe. Breng snel aan de kook, draai het vuur lager en laat zo 10-15 minuten zachtjes gaar stoven met een deksel op de pan. Roer af en toe even om. Proef tussendoor en voeg zo nodig wat zout toe.
  • Stoof de rode kool beetgaar 10-15 minuten. Heb je het liever helemaal zacht en gaar? Reken dan op 20-30 minuten.

Vis

  • Wrijf ondertussen de vis in met een beetje citroensap en viskruiden. Bak de kabeljauw in 5-10 minuten gaar.

Serveren

  • Schep de stukken bosui door de rode kool en verdeel over de borden met een schuimspaan. Leg de vis erboven op.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


16 gedachten over “Gestoofde rode kool met kabeljauw”

  1. Ik kook vaak volgens jouw recepten maar dit vond ik wel weer een culinair hoogtepunt! De gestoofde rode kool en de kabeljauw vormen samen een bijzonder smaakvol paar! Alleen met de azijn ben ik afgeweken. Ik woon in Duitsland en heb de overheerlijke kirschbalsamessig van Maier’s (www.maiersgenuss.de) gebruikt. Geeft een lekkere fruitige twist!

  2. Het was heerlijk,heb er een gewoon uitje ingedaan en had geen sesamolie,dus wat olijfolie en wat zoetstof,De rest eet ik als lunch met stukjes zure haring,ook heerlijk.

  3. Dit heerlijke rode koolrecept gemaakt bijna geheel volgens opgave, maar knoflook en kruidenazijn vervangen door gewone knoflook en balsamicoazijn. Resultaat eveneens verrukkelijk. Natuurlijk veel over (halve rode kool gebruikt). De volgende dag bietjes met appel, uitje en koekkruiden plus wat extra kruidnagel. De rest daarvan gemengd met de rest rodekool, lepeltje dressing erdoor. Mixte wonderwel, wederom gesmuld. Nog twee kleine geraspte bietjes erbij, aangevuld met geraspte wortel en een stukje geraspte knolselderij en bieslook. Wederom gesmuld. Kortom vijf dagen gesmuld van een halve rode kool en een pond bietjes.

    1. Hahaha, ja geweldig!
      PS voor beginnelingen: balsamicoazijn, bietjes, appel en knolselderij bevatten wel meer koolhydraten en zijn niet de beste ingrediënten als je net begint met koolhydraatarm eten.

  4. vandaag de rode kool met vis gemaakt, verrukkelijk. ik heb wel meer gemaakt omdat wij er niet genoeg aan hadden. zeker voor een herhaling

  5. Vanavond het gerecht geprobeerd te maken, precies gevolgd volgens recept. Ik vond de rode kool niet lekker smaken, kwam erachter dat het kwam door de sesamolie deze neemt de overhand in de smaak en het was niet lekker. Herkent iemand dit?

  6. Smaak is uiteraard anders dan je gewend bent bij rode kool met appeltjes. Ik vond het verrassend. Ik kon uiteraard geen verse kabeljauw meer krijgen op zondag, maar diepvries ging ook prima.

  7. Hi AK, deze ga ik zeker binnenkort proberen. Vraagje: wat bedoel jij met sojasaus? De zoete ketjap manis, de zoute ketjap asin of iets anders? Weet ik wat ik in huis heb/nog moet halen! 🙂

    1. Ojee, ben ik nog op tijd met mijn antwoord? Ik gebruik eigenlijk altijd Tamari, type less salt! (klik altijd op een ingrediënt voor meer info) Als het gerecht vraagt om een zoete ketjap gebruik ik nooit manis, maar doe er gewoon wat zoetstof (of ’n drup vloeibare stevia erbij)

  8. Ziet er lekker uit, eigenlijk stond er voor vanavond rode kool met kipfilet op het menu, en morgen vissoep. Dit wordt dus omgerolen (rotterdams hahaha) naar vanavond rode kool met vis, en morgen iets met kip.

      1. Het was heel lekker, had geen bosui in huis dus beetje gesnipperd uitje, no problem. Maar we hebben genoten. Ik volg je al een tijdje, en heb steeds meer ingrediënten al standaard in huis ondertussen. Ik blijf je volgen hoor, heb nog niet alle recepten gelezen en zeker nog niet allemaal geprobeerd. Super site, thanks!

         

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top