Dit verrukkelijke bijgerecht van geroosterde wortel met camembert heeft een enorm geconcentreerde smaak. Bovendien, het roosteren van groente is gezond, makkelijk en je kan eindeloos variëren en daar houd ik van zoals jullie weten. Het basisprincipe is simpel. Snijd de wortelen, maak een dressing van olie en kruiden en/of specerijen, hussel het door elkaar en laat in de oven garen met camembert eronder. Dat laatste voorkomt het verbanden van de kaas en is echt zo ongelooflijk lekker! Vervolgens serveer je het met een stukje gebakken vlees, vis of vega product naar keuze. Wij hebben de hele traybake met z’n tweetjes leeggegeten, maar dat ligt er maar net wat je er allemaal nog bij wilt eten. De worteltjes bevatten calorieën 345.05 kcal ⋆ koolhydraten 8.4 g ⋆ eiwitten 16.8 g ⋆ vetten 26.15 g ⋆ vezels 4.5 g per portie. Het is trouwens ook zalig met een romige puree erbij. Dus fantaseer er gerust op los. Heb je iets leuks bedacht? Laat het ons weten in de reacties onderaan bijvoorbeeld.
Neutraal of met een exotische toets?
Wij hielden de kruidenolie redelijk neutraal want we willen de zalig gesmolten kaas in deze geroosterde wortel met camembert ook goed proeven. Neem in elk geval een olijfolie die geschikt is voor hogere temperaturen. Voor een exotische toets voeg je specerijen als kaneel, chili- en paprikapoeder, of komijn-, kummel-, of venkelzaad toe.
Meer variatie
- Bestrooi met gesneden rucola of verse koriander
- Bij geroosterde courgette, paprika, tomaat en aubergine: schep wat zwarte olijven erdoor
- Rooster de laatste 5 minuten noten of pijnboompitjes mee
- Ga op een feestje eens rond met een schaal geroosterde groente met een lekkere dipsaus!
Groente roosteren en tijden
Dit recept voor geroosterde wortel met camembert is maar een van de vele mogelijkheden om heerlijke geroosterde groente te maken. We hebben een complete handleiding voor perfect geroosterde groente (met de verschillende tijden per groente) online staan. Tip van de sluier: in elk geval gebruik je zoveel mogelijk combinaties die dezelfde gaartijd hebben, of kook ze desnoods kort voor.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Geroosterde wortel met camembert
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Geroosterde wortel met camembert
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Schil de wortelen met een dunschiller en snijd in even dikke plakken van ca. ½ cm. Laat een stukje groen eraan zitten dat staat leuk. Hoe dikker de plakken hoe langer de gaartijd.Meng voor de dressing de olie met tijm (geen zout) en hussel dit door de wortelen.
- Snijd de camembert in plakjes en leg deze op de bakplaat en leg de plakken wortel er met wat tussenruimte erop. Leg tot slot de 2 teentjes knoflook ertussen. Die worden heerlijk zacht en zoet!
- Rooster de wortelen met camembert in 20 minuten of tot ze voldoende gaar zijn naar jouw smaak.Doe er aan tafel eventueel wat zout op.
- Serveer de gegrilde wortel met met camembert naast een stukje gebakken vlees, vis of vega product naar keuze. Ook zalig met een romige puree erbij. Hoe dan ook: eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Alweer smakelijk gegeten van de heerlijke geur kregen we al trek, ovenheerlijk dus😘
Goede morgen Anna-Karina, ik wil vandaag een wortelschotel maken (roosteren) maar die wortelen haal ik uit de diepvries (eerst geblancheerd, en toen ingevroren). Moet ik die nu eerst ontdooien of kunnen ze vanavond zó op de bakplaat??? Please, help me….
Ik zou ze gewoon bevroren door olie met wat kruiden husselen en dan direct op de bakplaat doen (bakpapier). Wellicht 5 minuutjes langer, tot je ze zelf lekker vindt qua bite en gaarheid.
Misschien wel een hele domme vraag: roosteren is dat met grilfunctie of niet. Heb net gewoon zonder grill de groenten klaargemaakt
Nee hoor gewoon in de oven. Onder de grill zou het te snel verbranden en niet voldoende garen.
Hartelijke bedankt voor het antwoord…..
Het heeft maar 4 maanden geduurd om ze bij AH te krijgen. 😉
Ik had ook nog restjes: paprika, ui, wortel, bleekselderij, prei, tomaat…de hele boel kleingesneden, zonodig voorgekookt, en gekruid….pijnboompitjes erbij, balsamico (allemaal precies zoals u al tipte) en het smaakte VERRUKKELIJK! Wortelpeterselie, of peterseliewortel is echter nergens verkrijgbaar. Het personeel op de groente-afdeling in een super had er zelfs nog nooit van gehoord. Haha…..Lang leve de “echte groentewinkel”, die echter al lang uit ons dorp is verdwenen!!! Maar bedankt voor alle suggesties weer: ooit kan ik zélf dingen bedenken!
Wortelpeterselie of peterseliewortel is hetzelfde. Als alle ‘khd-arme mensen’ erom gaan vragen dan liggen ze volgend jaar vast bij AH in het schap.
Het lukt me niet om een recept uit te printen
Printen kan op twee manieren:
– vlak boven het receptkader staat een link
– met het print icoon bovenaan (bij de deelknoppen). Je kunt vervolgens tekst die je niet wilt printen eenvoudig wegklikken.
Ik had nog worteltjes, witte wortel en een venkel …
Wist niet direct mee wat gedaan, heb ze geroosterd en het was heerlijk!
Dank je wel.
Morganne