Geroosterde wortel met camembert

Geroosterde wortel met camembert

Dit verrukkelijke bijgerecht van geroosterde wortel met camembert heeft een enorm geconcentreerde smaak. Bovendien, het roosteren van groente is gezond, makkelijk en je kan eindeloos variëren en daar houd ik van zoals jullie weten. Het basisprincipe is simpel. Snijd de wortelen, maak een dressing van olie en kruiden en/of specerijen, hussel het door elkaar en laat in de oven garen met camembert eronder. Dat laatste voorkomt het verbanden van de kaas en is echt zo ongelooflijk lekker! Vervolgens serveer je het met een stukje gebakken vlees, vis of vega product naar keuze. Wij hebben de hele plaat met z’n tweetjes leeggegeten, maar dat ligt er maar net wat je er allemaal nog bij wilt eten. De worteltjes bevatten calorieën 345.05 kcal ⋆ koolhydraten 8.4 g ⋆ eiwitten 16.8 g ⋆ vetten 26.15 g ⋆ vezels 4.5 g per portie. Het is trouwens ook zalig met een romige puree erbij. Dus fantaseer er gerust op los. Heb je iets leuks bedacht? Laat het ons weten in de reacties onderaan bijvoorbeeld.

Neutraal of met een exotische toets?

Wij hielden de kruidenolie redelijk neutraal want we willen de zalig gesmolten kaas in deze geroosterde wortel met camembert ook goed proeven. Neem in elk geval een olijfolie die geschikt is voor hogere temperaturen. Voor een exotische toets voeg je  specerijen als kaneel, chili- en paprikapoeder, of komijn-,  kummel-, of venkelzaad toe.   

Meer variatie

  • Bestrooi met gesneden rucola of verse koriander
  • Bij geroosterde courgette, paprika, tomaat en aubergine: schep wat zwarte olijven erdoor
  • Rooster de laatste 5 minuten noten of pijnboompitjes mee
  • Ga op een feestje eens rond met een schaal geroosterde groente met een lekkere dipsaus!

Groente roosteren en tijden

Dit recept voor geroosterde wortel met camembert is maar een van de vele mogelijkheden om heerlijke geroosterde groente te maken. We hebben een complete handleiding voor perfect geroosterde groente (met de verschillende tijden per groente) online staan. Tip van de sluier: in elk geval gebruik je zoveel mogelijk combinaties die dezelfde gaartijd hebben, of kook ze desnoods kort voor.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

geroosterde wortel met camembert
Geroosterde wortel met camembert

Zo maak je  Geroosterde wortel met camembert

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Geroosterde wortel met camembert

Geroosterde wortel met camembert
Door: Anna-Karina van Denderen
Geroosterde wortel met camembert heeft een enorm geconcentreerde smaak. Extra lekker met camembert onder de regenboogwortels.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie 
calorieën 345.05 kcalkoolhydraten 8.4 geiwitten 16.8 gvetten 26.15 gvezels 4.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Schil de wortelen met een dunschiller en snijd in even dikke plakken van ca. ½ cm. Laat een stukje groen eraan zitten dat staat leuk. Hoe dikker de plakken hoe langer de gaartijd.
    Meng voor de dressing de olie met tijm (geen zout) en hussel dit door de wortelen.
  • Snijd de camembert in plakjes en leg deze op de bakplaat en leg de plakken wortel er met wat tussenruimte erop. Leg tot slot de 2 teentjes knoflook ertussen. Die worden heerlijk zacht en zoet!
  • Rooster de wortelen met camembert in 20 minuten of tot ze voldoende gaar zijn naar jouw smaak.
    Doe er aan tafel eventueel wat zout op.
  • Serveer de gegrilde wortel met met camembert naast een stukje gebakken vlees, vis of vega product naar keuze. Ook zalig met een romige puree erbij. Hoe dan ook: eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top