Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan ook werkelijk niet waarom ik dit niet al veel eerder met jullie gedeeld heb! Misschien omdat het oorspronkelijk niet van mezelf is? Het originele recept komt uit een kookboek van Albert Heijn: “De nieuwe kijk op koken”, Anneke Ammerlaan (hoofdredactie), 1998. In de loop van de jaren zijn wij er iets meer geitenkaas aan toe gaan voegen, verder is er aan het recept helemaal niets veranderd. Mocht je overigens niet van geitenkaas houden is feta ook lekker! Pssst, het was net ietsje teveel voor 2 personen als bijgerecht. Mijn avondsnack was gelijk geregeld, ik had een geweldig verwen-snoeperijtje!
Geroosterde paprika lekker zelf doen
Natuurlijk kan je een kant-en-klaar product nemen voor deze overheerlijke salade. Grote kans dat je dan een slap aftreksel hebt van de vers geroosterde paprika en bovendien bevatten de potten eigenlijk altijd toegevoegde suiker. Dus de echte smulpapen weten beter en roosteren de paprika zelf! Eenmaal geproefd wil je nooit meer iets anders… Oké je moet er even tijd voor inruimen, maar de meeste tijd is wachttijd: voor de oven (20 minuten), het dampen (15 minuten) en het op smaak komen (1 uur). Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… dat moet je proeven! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm en hebben weer enorm zitten smullen. Durf je ’t ook aan?
Geroosterde paprika’s hebben die typische diepe zoete smaak, na het roosteren van de paprika kan je heel gemakkelijk het velletje verwijderen. Vervolgens gebruik je de pure vrucht in een salade of gepureerd in een saus of als antipasto hapje. Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Denk aan olijven, gegrilde groente, een plakje worst of ham, een handje noten etc. In principe kan een antipasto ook een salade inhouden zoals de klassieke ‘insalata Caprese’: tomaat, mozzarella en basilicum.
Bewaren
Je zou de schoongemaakte geroosterde paprika’s ook koel en onder olie in een gesteriliseerde glazen pot kunnen bewaren. Blijft enkele weken goed, zolang ze maar goed onder de olie staan en je heel schoon werkt. Ook schoon bestek gebruiken als je er iets uithaalt.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze geroosterde paprika salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Geroosterde paprika salade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g paprika, alle kleuren kunnen (2 stuks)
Dressing
- kookvocht, van de paprika's
- 1 el olijfolie, goede
- 1 tl balsamico azijn
- tijm, naar smaak, of Italiaanse kruiden
- peper en zout, naar smaak
Serveren
- 1 stengel bosui, in ringetjes
- 30 g zachte geitenkaas, verbrokkeld of feta
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 195 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Was de paprika's en rooster ze in z'n geheel 20 minuten op de bakplaat. Doe ze direct uit de oven in een schaal en span er huishoudfolie over. Door de stoom rimpelen de paprika's en kan je straks het vel er zo aftrekken. Laat ze minstens 15 minuten in de schaal staan. Bewaar het vocht. Ontvel de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Klop voor de dressing 1 el paprikakookvocht met de olijfolie en balsamico azijn lobbig. Breng de dressing op smaak met tijm, peper en eventueel een snufje zout. Schep de schoongemaakte paprika door de dressing en laat de salade 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur. Op deze manier kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen.
Serveren
- Voeg vlak voor het serveren ringetjes bosui toe en verkruimel de geitenkaas over de geroosterde paprika salade. Schep de salade om.
- Ogen dicht, proef & geniet! Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… heerlijk! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Tip om plastic te besparen, gebruik een douchemuts om af te dekken ipv plastic folie. Daarna goed uitwassen, drogen en klaar voor hergebruik. Ik dek zo alles af… scheelt een berg plastic. En het werkt fantastisch.
Goeie tip, wij hebben tegenwoordig van die herbruikbare flexibele dekseltjes. (dit id nog de oude methode uit 2016)
Deze salade al twee keer gemaakt, hij is echt superlekker! En inderdaad zelf geroosterd zijn de paprika’s echt veel lekkerder dan uit een pot. Wel even een werkje maar ik heb er nu ook in een pot met olie opgeslagen voor een volgende keer. Bedankt voor dit lekkere recept!
Leuk, zou je het recept ook sterretjes willen geven?
Lijkt me een heerlijke salade! Leg je de paprika’s in z’n geheel in de oven of snij je ze bijvoorbeeld eerst door? En wat adviseer je om er eventueel bij te eten zodat het een volledig koolhydraatarm diner wordt? Ik ben benieuwd! Dank je!
In z’n geheel en wat wij erbij hebben gegeten staat in de tekst. Verder hangt dat gewoon van je eigen smaak af. Ik zou iets nemen wat je zelf lekker vindt 😉
Hij staat hier vanavond weer op het menu! Zo lekker en makkelijk! Lekker met een stukje gebakken zalm en avocado-salsa.
Ik maak deze salade vaak als ik eters krijg en steevast volgt de vraag om het recept. 🙂
Oh, en ik heb er nog Parel couscous door heen gedaan en het was heerlijk.
Dank je voor al die smakelijke recepten.
Gr. Tonnie
Helaas is dat dan weer helemaal niet koolhydraatarm 😉
Ik ben de geroosterde paprika salade aan het maken en ik heb een vraagje: maakt het iets uit of je witte of donkere balsamicoazijn gebruikt en ik had puntpaprika’s gebruikt waar geen sap bij vrij kwam.
Gr. Tonnie
witte is wat frisser & fruitiger van smaak. Dat kan ook.
Wat een heerlijk recept, het was smullen hier gisteren! Dank je wel, je hebt er een fan bij.
Wees welkom Renata! En fijn dat je het lekker vond. Groetje, AK
net de ijsbaan hier getrotseerd om de ingrediënten te halen!
En aan de slag! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat
Stoer, succes!
Het resultaat was inderdaad erg lekker!
Ik heb alleen de geitenkaas vervangen voor feta blokjes, ben niet zo heel erg gek op geitenkaas nl ook erg lekker!
Nu gaan we de portobello met spinazie en zalm proberen.
Fijne dag!
Natuurlijk is het met feta ook prima, ik zal je tip verwerken in de tekst!
Geweldig en wat ben ik blij met jouw recepten!
Dank je wel voor het delen!
ik ga ze meteen halen!
Heerlijk, ik weet nu wat we vanavond gaan eten:)
Klinkt lekker 🙂 Bedankt voor het delen. Zou je de paprika na het roosteren ook langer kunnen bewaren? Bijvoorbeeld in een potje met olie? Dan heb ik de ideale snack voor tussendoor op voorraad.
Jazeker kan dat, helemaal onder olie zetten en koel bewaren. Hoelang zoiets goed blijft daar heb ik geen ervaring mee, ligt ook aan hoe schoon je werkt. Maar een paar weken zou moeten kunnen lijkt me? Er zitten natuurlijk geen conserveermiddelen in. Laat het me weten?