Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade

Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan ook werkelijk niet waarom ik dit niet al veel eerder met jullie gedeeld heb! Misschien omdat het oorspronkelijk niet van mezelf is? Het originele recept komt uit een kookboek van Albert Heijn: “De nieuwe kijk op koken”, Anneke Ammerlaan (hoofdredactie), 1998. In de loop van de jaren zijn wij er iets meer geitenkaas aan toe gaan voegen, verder is er aan het recept helemaal niets veranderd. Mocht je overigens niet van geitenkaas houden is feta ook lekker! Pssst, het was net ietsje teveel voor 2 personen als bijgerecht. Mijn avondsnack was gelijk geregeld, ik had een geweldig verwen-snoeperijtje!

Geroosterde paprika lekker zelf doen

Natuurlijk kan je een kant-en-klaar product nemen voor deze overheerlijke salade. Grote kans dat je dan een slap aftreksel hebt van de vers geroosterde paprika en bovendien bevatten de potten eigenlijk altijd toegevoegde suiker. Dus de echte smulpapen weten beter en roosteren de paprika zelf! Eenmaal geproefd wil je nooit meer iets anders… Oké je moet er even tijd voor inruimen, maar de meeste tijd is wachttijd: voor de oven (20 minuten), het dampen (15 minuten) en het op smaak komen (1 uur). Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… dat moet je proeven! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm en hebben weer enorm zitten smullen. Durf je ’t ook aan?

Geroosterde paprika’s hebben die typische diepe zoete smaak, na het roosteren van de paprika kan je heel gemakkelijk het velletje verwijderen. Vervolgens gebruik je de pure vrucht in een salade of gepureerd in een saus of als antipasto hapje. Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Denk aan olijven, gegrilde groente, een plakje worst of ham, een handje noten etc. In principe kan een antipasto ook een salade inhouden zoals de klassieke ‘insalata Caprese’: tomaat, mozzarella en basilicum.

Bewaren

Je zou de schoongemaakte geroosterde paprika’s ook koel en onder olie in een gesteriliseerde glazen pot kunnen bewaren. Blijft enkele weken goed, zolang ze maar goed onder de olie staan en je heel schoon werkt. Ook schoon bestek gebruiken als je er iets uithaalt. 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze geroosterde paprika salade

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade
Door: Anna-Karina van Denderen
Onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade is met stip het meest gegeten gerecht bij ons thuis. Heerlijk is die typische diepe zoete paprika smaak!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Wachten en marineren 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 40 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 142 koolhydraten 6.3 geiwitten 3.65 gvetten 10.55 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 300 g paprika, alle kleuren kunnen (2 stuks)

Dressing

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 195 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Was de paprika's en rooster ze in z'n geheel 20 minuten op de bakplaat. Doe ze direct uit de oven in een schaal en span er huishoudfolie over. Door de stoom rimpelen de paprika's en kan je straks het vel er zo aftrekken. Laat ze minstens 15 minuten in de schaal staan. Bewaar het vocht. Ontvel de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Klop voor de dressing 1 el paprikakookvocht met de olijfolie en balsamico azijn lobbig. Breng de dressing op smaak met tijm, peper en eventueel een snufje zout. Schep de schoongemaakte paprika door de dressing en laat de salade 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur. Op deze manier kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen.

Serveren

  • Voeg vlak voor het serveren ringetjes buisui toe en verkruimel de geitenkaas over de geroosterde paprika salade. Schep de salade om.
  • Ogen dicht, proef & geniet! Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… heerlijk! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top