Geroosterde paprika salade

Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan ook werkelijk niet waarom ik dit niet al veel eerder met jullie gedeeld heb! Misschien omdat het oorspronkelijk niet van mezelf is? Het originele recept komt uit een kookboek van Albert Heijn: “De nieuwe kijk op koken”, Anneke Ammerlaan (hoofdredactie), 1998. In de loop van de jaren zijn wij er iets meer geitenkaas aan toe gaan voegen, verder is er aan het recept helemaal niets veranderd. Mocht je overigens niet van geitenkaas houden is feta ook lekker!

Geroosterde paprika lekker zelf doen
Natuurlijk kan je een kant-en-klaar product nemen voor deze overheerlijke salade. Grote kans dat je dan een slap aftreksel hebt van de vers geroosterde paprika en bovendien bevatten de potten eigenlijk altijd toegevoegde suiker. Dus de echte smulpapen weten beter en roosteren de paprika zelf! Eenmaal geproefd wil je nooit meer iets anders… Oké je moet er even tijd voor inruimen, maar de meeste tijd is wachttijd: voor de oven (20 minuten), het dampen (15 minuten) en het op smaak komen (1 uur). Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… dat moet je proeven! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm en hebben weer enorm zitten smullen. Durf je ‘t ook aan?

Geroosterde paprika’s hebben die typische diepe zoete smaak, na het roosteren van de paprika kan je heel gemakkelijk het velletje verwijderen. Vervolgens gebruik je de pure vrucht in een salade of gepureerd in een saus of als antipasto hapje. Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Denk aan olijven, gegrilde groente, een plakje worst of ham, een handje noten etc. In principe kan een antipasto ook een salade inhouden zoals de klassieke ‘insalata Caprese’: tomaat, mozzarella en basilicum.

Pssst, het was net ietsje teveel voor 2 personen als bijgerecht. Mijn avondsnack was gelijk geregeld, ik had een geweldig verwen-snoeperijtje!

Bewaren
Je zou de schoongemaakte geroosterde paprika’s ook koel en onder olie in een gesteriliseerde glazen pot kunnen bewaren. Blijft enkele weken goed, zolang ze maar goed onder de olie staan en je heel schoon werkt. Ook schoon bestek gebruiken als je er iets uithaalt!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze geroosterde paprika salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Geroosterde paprika salade


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 6, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4,2 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 1 uur 40 minuten

Onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade is met stip het meest gegeten gerecht bij ons thuis. Heerlijk is die typische diepe zoete paprika smaak!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 195 graden. Was de paprika's en rooster ze 15-20 minuten op de bakplaat. Doe ze direct uit de oven in een schaal en span er huishoudfolie over. Door de stoom rimpelen de paprika's en kan je straks het vel er zo aftrekken. Laat ze minstens 15 minuten in de schaal staan. Bewaar het vocht. Ontvel paprika en haal de zaadlijsten eruit, snijd het vruchtvlees in blokjes voor de salade.
  2. Klop voor de dressing 1 eetlepel paprikavocht, olijfolie en balsamico azijn lobbig. Breng de dressing op smaak met tijm, peper en eventueel een snufje zout. Schep de schoongemaakte paprika door de dressing en laat de salade 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur. Op deze manier kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen.
  3. Voeg vlak voor het serveren gesneden buisuitje toe en verkruimel de geitenkaas over de salade. Schep de salade om. Ogen dicht, proef & geniet!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 gedachten over “Geroosterde paprika salade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

193 Shares
Share82
Pin111
Tweet