Geroosterde bloemkool met dip 12

geroosterde bloemkool

Je word vanzelf creatiever als je een tijdje koolhydraatarm eet. Sinds ik deze website heb droom ik regelmatig recepten en variaties, echt leuk! Zo ook vannacht… of het was functioneel wakker liggen, omdat mijn neus verstopt zat, dat kan ook. De foto van roosjes geroosterde bloemkool die ik ergens voorbij zag vliegen van de week, lag er aan ten grondslag vermoed ik.

 

 

Leuk, mooi en lekker!
Ik sneed de bloemkool niet in roosjes maar in plakken en ik droomde er een lekkere yoghurtdip bij, echt compleet in welk schaaltje ik het deed etc. Tegen de ochtend was ik alles allang weer vergeten, maar toen ik een stuk bloemkool zag liggen in de groentelade, herinnerde ik mij gelukkig weer alles. Wat een heerlijk toeval!  Vanmiddag de keuken in en gelijk deze geroosterde bloemkool met dip gemaakt, binnen een half uurtje klaar. Voilá, mijn geroosterde bloemkool met dip. Heel leuk om te maken, mooi om te zien en het allerbelangrijkst: whow wat issie lekker!

geroosterde bloemkool

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen bij o.a. bij de geroosterde koolplakken, ben ik een enorme voorstander van groenten roosteren. Er blijft een super geconcentreerde pure smaak over na het roosteren en ik ben fan van puur! Deze geroosterde bloemkool met dip is een delicious avondsnack voor bij een film, als bijgerecht of serveer het als voorgerechtje, giet dan het sausje als een streep erover en garneer met wat gehakte nootjes.

Andere specerijen en kruiden toevoegen juich ik van harte toe. Knoflook altijd goed, of Ras el Hanout voor een meer Marokkaanse smaak of komijn voor een Oosterse? Experimenteer er lustig op los! Mijn recepten zijn suggesties ter inspiratie, geen wetten…

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de geroosterde bloemkool met dip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Geroosterde bloemkool met dip

geroosterde bloemkool

Door Anna-Karina Geplaatst februari 21, 2015

    Aantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: 2,2 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 27 minuten

Geroosterde bloemkool in plakken, maak er een lekkere yoghurtdip bij, serveren als snack of voorgerecht, dan garneren met wat gehakte noten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (190 graden hetelucht) en leg alvast een bakvel op de bakplaat.
    Snijd de bloemkool in plakjes ongeveer een centimeter dik.
  2. Bestrijk de plakjes aan beide zijden met een kwastje met olie en maal er naar smaak peper en zout over. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat
  3. Rooster 10 minuten in de oven, als de onderkant lichtbruin is draai je ze om en rooster ze nog eens 5 à 10 minuten. Even in de gaten houden en de 'bite' controleren. Hoelang het precies moet hangt af van jouw oven, je persoonlijke smaak en hoe dik je ze precies hebt gesneden.
  4. Terwijl de bloemkool in de oven staat meng je de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en zet alvast een schaaltje klaar. Heerlijke gezonde koude of warme snack!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “Geroosterde bloemkool met dip

Pagina 1 van 11