geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met dip

Je wordt vanzelf creatief als je een tijdje koolhydraatarm eet. Zo droom ik tegenwoordig regelmatig in recepten en variaties, echt leuk joh! Zo ook vannacht… of het was functioneel wakker liggen dat kan natuurlijk ook. Omdat mijn neus verstopt zat en ik daardoor niet echt kon slapen. Hoe dan ook , de foto van roosjes geroosterde bloemkool die ik gisteren (Pinterest) voorbij zag vliegen, lag er aan ten grondslag vermoed ik. Het restje bloemkool dat ik in de koelkast vond deed de rest. Al met al bevat dit recept 3.6 gram koolhydraten per portie inclusief het lekkere sausje!

Leuk, mooi en lekker!

Ik sneed de bloemkool niet in roosjes maar in plakken en ik droomde er een lekkere yoghurtdip bij! Haha, echt compleet in welk schaaltje ik het deed enzovoort. Tegen de ochtend was ik alles allang weer vergeten, maar toen ik een stuk bloemkool zag liggen in de groentelade, herinnerde ik mij gelukkig weer alles. Wat een heerlijk toeval!  Vanmiddag de keuken in en gelijk deze geroosterde bloemkool met dip gemaakt, binnen een half uurtje klaar. Voilá, mijn gedroomde geroosterde bloemkool met dip. Heel leuk om te maken, mooi om te zien en het allerbelangrijkst: whow wat issie lekker!

Lees ook ons uitgebreide artikel over het perfect roosteren van groente. Zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen bij o.a. bij de geroosterde koolplakken, ben ik een enorme voorstander van groenten roosteren. Er blijft een super geconcentreerde pure smaak over na het en ik ben fan van puur! Deze geroosterde bloemkool met dip is niet alleen een delicious avondsnack voor bij een film, maar ook als bijgerecht laat het zich smaken. Of serveer het als voorgerechtje, giet dan het sausje als een streep erover en garneer met wat gehakte nootjes.  Andere specerijen en kruiden toevoegen juich ik van harte toe. Knoflook altijd goed, of Ras el Hanout voor een meer Marokkaanse smaak. Of lijkt komijn je lekkerder, voor een oosterse variant? Experimenteer er lustig op los! Onze recepten zijn suggesties ter inspiratie, geen wetten…

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

geroosterde bloemkool
geroosterde bloemkool

Zo maak je de geroosterde bloemkool met dip!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Geroosterde bloemkool met dip

geroosterde bloemkool
Door: Anna-Karina van Denderen
Geroosterde bloemkool in plakken, maak er een lekkere yoghurtdip bij, serveren als snack of voorgerecht, dan garneren met wat gehakte noten.
5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie (incl. saus)
calorieën 136.5 kcalkoolhydraten 3.6 geiwitten 2.7 gvetten 12.2 gvezels 2.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dip

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Snijd de bloemkool in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Bestrijk de plakjes aan beide zijden met een kwastje met olie en maal er naar smaak peper over. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat
  • Rooster 10 minuten in de oven, als de onderkant lichtbruin is draai je ze om en rooster ze nog eens 5 à 10 minuten. Even in de gaten houden en de 'bite' controleren. Hoelang het precies moet hangt af van jouw oven, je persoonlijke smaak en hoe dik je ze precies hebt gesneden.

Dip

  • Meng de mayonaise met de Grieks yoghurt en breng tot slot op smaak kerrie, sojasaus en bieslook.
  • Eet de geroosterde bloemkool met de dip. Heerlijke gezonde koude of warme snack!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top