geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met dip

Je wordt vanzelf creatief als je een tijdje koolhydraatarm eet. Zo droom ik tegenwoordig regelmatig in recepten en variaties, echt leuk joh! Zo ook vannacht… of het was functioneel wakker liggen dat kan natuurlijk ook. Omdat mijn neus verstopt zat en ik daardoor niet echt kon slapen. Hoe dan ook , de foto van roosjes geroosterde bloemkool die ik gisteren (Pinterest) voorbij zag vliegen, lag er aan ten grondslag vermoed ik. Het restje bloemkool dat ik in de koelkast vond deed de rest. Al met al bevat dit recept 3.6 gram koolhydraten per portie inclusief het lekkere sausje!

Leuk, mooi en lekker!

Ik sneed de bloemkool niet in roosjes maar in plakken en ik droomde er een lekkere yoghurtdip bij! Haha, echt compleet in welk schaaltje ik het deed enzovoort. Tegen de ochtend was ik alles allang weer vergeten, maar toen ik een stuk bloemkool zag liggen in de groentelade, herinnerde ik mij gelukkig weer alles. Wat een heerlijk toeval!  Vanmiddag de keuken in en gelijk deze geroosterde bloemkool met dip gemaakt, binnen een half uurtje klaar. Voilá, mijn gedroomde geroosterde bloemkool met dip. Heel leuk om te maken, mooi om te zien en het allerbelangrijkst: whow wat issie lekker!

Groente roosteren

Lees ook ons uitgebreide artikel over het perfect roosteren van groente. Zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen bij o.a. bij de geroosterde koolplakken, ben ik een enorme voorstander van groenten roosteren. Er blijft een super geconcentreerde pure smaak over na het roosteren en ik ben fan van puur! Deze geroosterde bloemkool met dip is niet alleen een delicious avondsnack voor bij een film, maar ook als bijgerecht laat het zich smaken. Of serveer het als voorgerechtje, giet dan het sausje als een streep erover en garneer met wat gehakte nootjes.  Andere specerijen en kruiden toevoegen juich ik van harte toe. Knoflook altijd goed, of Ras el Hanout voor een meer Marokkaanse smaak. Of lijkt komijn je lekkerder, voor een oosterse variant? Experimenteer er lustig op los! Onze recepten zijn suggesties ter inspiratie, geen wetten…


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

geroosterde bloemkool
geroosterde bloemkool

Zo maak je de geroosterde bloemkool met dip!

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Koolhydraatarm | Onze recepten | Oven | Salade | Vegetarisch en koolhydraatarm

Trefwoorden:

0-5 gr. khd | borrelhapje | groente | hartig | Low carb | makkelijk | roosteren | snacks | vlees of vleesvervanger

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Geroosterde bloemkool met dip

geroosterde bloemkool
Door: Anna-Karina van Denderen
Geroosterde bloemkool in plakken, maak er een lekkere yoghurtdip bij, serveren als snack of voorgerecht, dan garneren met wat gehakte noten.
5 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie (incl. saus)
calorieën 136.5 kcalkoolhydraten 3.6 geiwitten 2.7 gvetten 12.2 gvezels 2.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dip

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Snijd de bloemkool in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Bestrijk de plakjes aan beide zijden met een kwastje met olie en maal er naar smaak peper over. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat
  • Rooster 10 minuten in de oven, als de onderkant lichtbruin is draai je ze om en rooster ze nog eens 5 à 10 minuten. Even in de gaten houden en de 'bite' controleren. Hoelang het precies moet hangt af van jouw oven, je persoonlijke smaak en hoe dik je ze precies hebt gesneden.

Dip

  • Meng de mayonaise met de Grieks yoghurt en breng tot slot op smaak kerrie, sojasaus en bieslook.
  • Eet de geroosterde bloemkool met de dip. Heerlijke gezonde koude of warme snack!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top