geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met dip

Je wordt vanzelf creatief als je een tijdje koolhydraatarm eet. Zo droom ik tegenwoordig regelmatig in recepten en variaties, echt leuk joh! Zo ook vannacht… of het was functioneel wakker liggen dat kan natuurlijk ook. Omdat mijn neus verstopt zat en ik daardoor niet echt kon slapen. Hoe dan ook , de foto van roosjes geroosterde bloemkool die ik gisteren (Pinterest) voorbij zag vliegen, lag er aan ten grondslag vermoed ik.

Leuk, mooi en lekker!

Ik sneed de bloemkool niet in roosjes maar in plakken en ik droomde er een lekkere yoghurtdip bij! Haha, echt compleet in welk schaaltje ik het deed enzovoort. Tegen de ochtend was ik alles allang weer vergeten, maar toen ik een stuk bloemkool zag liggen in de groentelade, herinnerde ik mij gelukkig weer alles. Wat een heerlijk toeval!  Vanmiddag de keuken in en gelijk deze geroosterde bloemkool met dip gemaakt, binnen een half uurtje klaar. Voilá, mijn gedroomde geroosterde bloemkool met dip. Heel leuk om te maken, mooi om te zien en het allerbelangrijkst: whow wat issie lekker!

Groente roosteren

Lees ook ons uitgebreide artikel over het perfect roosteren van groente. Zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen bij o.a. bij de geroosterde koolplakken, ben ik een enorme voorstander van groenten roosteren. Er blijft een super geconcentreerde pure smaak over na het roosteren en ik ben fan van puur! Deze geroosterde bloemkool met dip is niet alleen een delicious avondsnack voor bij een film, maar ook als bijgerecht laat het zich smaken. Of serveer het als voorgerechtje, giet dan het sausje als een streep erover en garneer met wat gehakte nootjes.  Andere specerijen en kruiden toevoegen juich ik van harte toe. Knoflook altijd goed, of Ras el Hanout voor een meer Marokkaanse smaak. Of lijkt komijn je lekkerder, voor een oosterse variant? Experimenteer er lustig op los! Onze recepten zijn suggesties ter inspiratie, geen wetten…

geroosterde bloemkool

geroosterde bloemkool

Zo maak je de geroosterde bloemkool met dip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool met dip

door Anna-Karina van Denderen
Geroosterde bloemkool in plakken, maak er een lekkere yoghurtdip bij, serveren als snack of voorgerecht, dan garneren met wat gehakte noten.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: oven
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

2,2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dip

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Snijd de bloemkool in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Bestrijk de plakjes aan beide zijden met een kwastje met olie en maal er naar smaak peper over. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat
  • Rooster 10 minuten in de oven, als de onderkant lichtbruin is draai je ze om en rooster ze nog eens 5 à 10 minuten. Even in de gaten houden en de 'bite' controleren. Hoelang het precies moet hangt af van jouw oven, je persoonlijke smaak en hoe dik je ze precies hebt gesneden.
Dip
  • Meng de mayonaise met de Grieks yoghurt en breng tot slot op smaak kerrie, sojasaus en bieslook.
  • Eet de geroosterde bloemkool met de dip. Heerlijke gezonde koude of warme snack!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 501 keer, 6 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Geroosterde bloemkool met dip”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like