Je wordt vanzelf creatief als je een tijdje koolhydraatarm eet. Zo droom ik tegenwoordig regelmatig in recepten en variaties, echt leuk joh! Zo ook vannacht… of het was functioneel wakker liggen dat kan natuurlijk ook. Omdat mijn neus verstopt zat en ik daardoor niet echt kon slapen. Hoe dan ook , de foto van roosjes geroosterde bloemkool die ik gisteren (Pinterest) voorbij zag vliegen, lag er aan ten grondslag vermoed ik. Het restje bloemkool dat ik in de koelkast vond deed de rest. Al met al bevat dit recept 3.6 gram koolhydraten per portie inclusief het lekkere sausje!
Leuk, mooi en lekker!
Ik sneed de bloemkool niet in roosjes maar in plakken en ik droomde er een lekkere yoghurtdip bij! Haha, echt compleet in welk schaaltje ik het deed enzovoort. Tegen de ochtend was ik alles allang weer vergeten, maar toen ik een stuk bloemkool zag liggen in de groentelade, herinnerde ik mij gelukkig weer alles. Wat een heerlijk toeval! Vanmiddag de keuken in en gelijk deze geroosterde bloemkool met dip gemaakt, binnen een half uurtje klaar. Voilá, mijn gedroomde geroosterde bloemkool met dip. Heel leuk om te maken, mooi om te zien en het allerbelangrijkst: whow wat issie lekker!
Groente roosteren
Lees ook ons uitgebreide artikel over het perfect roosteren van groente. Zoals je ook al eerder hebt kunnen lezen bij o.a. bij de geroosterde koolplakken, ben ik een enorme voorstander van groenten roosteren. Er blijft een super geconcentreerde pure smaak over na het roosteren en ik ben fan van puur! Deze geroosterde bloemkool met dip is niet alleen een delicious avondsnack voor bij een film, maar ook als bijgerecht laat het zich smaken. Of serveer het als voorgerechtje, giet dan het sausje als een streep erover en garneer met wat gehakte nootjes. Andere specerijen en kruiden toevoegen juich ik van harte toe. Knoflook altijd goed, of Ras el Hanout voor een meer Marokkaanse smaak. Of lijkt komijn je lekkerder, voor een oosterse variant? Experimenteer er lustig op los! Onze recepten zijn suggesties ter inspiratie, geen wetten…
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de geroosterde bloemkool met dip!
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Geroosterde bloemkool met dip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dip
- 2 tl mayonaise
- 20 ml Griekse yoghurt
- kerrie, naar smaak
- sojasaus, type tamari/kikkoman, naar smaak
- bieslook, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
- Snijd de bloemkool in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Bestrijk de plakjes aan beide zijden met een kwastje met olie en maal er naar smaak peper over. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat
- Rooster 10 minuten in de oven, als de onderkant lichtbruin is draai je ze om en rooster ze nog eens 5 à 10 minuten. Even in de gaten houden en de 'bite' controleren. Hoelang het precies moet hangt af van jouw oven, je persoonlijke smaak en hoe dik je ze precies hebt gesneden.
Dip
- Meng de mayonaise met de Grieks yoghurt en breng tot slot op smaak kerrie, sojasaus en bieslook.
- Eet de geroosterde bloemkool met de dip. Heerlijke gezonde koude of warme snack!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit is echt lekker Mijn zoon en kleindochter hebben lekker mee gesmuld, die vonden het ook lekker
eet je dit warm of koud
kan allebei
Gisteren de geroosterde bloemkool uit de oven gemaakt’ was heerlijk maar hoe krijg je die in mooie plakken gesneden? Bij mij waren het vele kleine platte roosjes geworden.
Hoe? Ik weet niet precies hoe ik dat gedaan heb, je ziet het op de foto, gewoon plakken gesneden met een scherp mes. Misschien iets dikker snijden zodat je ook de stam te pakken hebt. Kijken waar de stammetjes zitten, zoiets?
Ik heb gisteren de bloemkool gemaakt en ze was idd zeer lekker!
Bedankt voor je leuke receptjes Anna Karina, ik kijk er steeds naar uit. Groetjes Anneke
Dank je! Het viel me zelf op dat ik de laatste tijd vooral veel kleine hapjes heb gepost. Zal wel door de hittegolf komen, ik ontloop het fornuis een beetje 😉 Komst vast binnenkort weer wat uitgebreiders.
Overheerlijk!!!! Zo simpel en zo lekker. Zelfs zonder dip.
Ik ga het ook eens proberen met diepvriesbloemkool want ik heb niet altijd vers in huis.
Als de bloemkool in de aanbieding is zelf even blancheren en in plakjes gesneden invriezen, dan kan je het zo in de oven doen volgens mij?
😉
Bloemkool ligt nu in de oven, heerlijk recept!
Geniet ervan!
Wat een leuk en lekker recept! Bedankt!
Heb je ‘m al gemaakt dan José?