Volgens ons is Marloes een echte lekkerbek. We leren haar -culinair- steeds beter kennen. Vandaag publiceren we haar lekker makkelijke receptje voor een fijne gerookte makreelpaté. Zeg maar een tonijnsalade, maar dan met gerookte makreel en bleekselderij. Het hele recept bevat nog geen 4 gram koolhydraten, dus als je het op je borreltafel zet en met z’n vieren bent, kun je er geheel en al zonder maar een spoortje schuldgevoel van snoepen. Want de makreelpaté bevat heel gezonde voedingsstoffen! Dit is wat Marloes er zelf bij schreef: “Makreel is een zeer goede bron van goede vetten en daarbij nog eens zalig van smaak. De blokjes bleekselderij geven een frisse toon aan deze vis“.
Eet het op een crackertje of lekker broodje, kijk bij de afdeling koolhydraatarm brood & crackers voor recepten. Wat met tonijnsalade kan, kan ook met de gerookte makreelpaté van Marloes. Zie dus ook onze tonijnsalade in slablad, tonijnsalade in tomaat of deze tonijnsalade met ei!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je gerookte makreelpaté, van Marloes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Gerookte makreelpaté
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g gerookte makreel, filet, schoongemaakt gewicht
- 30 ml crème fraîche, of mayonaise
- 120 g bleekselderij, in piepkleine blokjes
- ½ handje selderij, blad, heel fijn gehakt
- ½ handje platte peterselie, blad, heel fijn gehakt
- kneepje citroensap, naar smaak, geperst
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Breek de makreel boven een kom in stukjes en controleer op graatjes. Prak met een vork de crème fraîche erdoor.
- Snijd de bleekselderij en hak de kruiden. Meng dit door door de makreel. proef en breng op smaak citroensap, peper en eventueel wat extra zout.
- Let op dat de paté niet te nat wordt. Je kunt in plaats van citroensap ook citroenrasp gebruiken voor de smaak.
Serveren
- Serveren met koolhydraatarme toast of brood. Of maak er een lunchsalade van door het met ijsbergsla te serveren.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik heb het gemaakt en was echt heerlijk. Ik serveerde de paté in witlofschuitjes.