Gerookte makreelpaté, van Marloes

gerookte makreelpaté

Volgens ons is Marloes een echte lekkerbek. We leren haar -culinair- steeds beter kennen. Vandaag publiceren we haar lekker makkelijke receptje voor een fijne gerookte makreelpaté. Zeg maar een tonijnsalade, maar dan met gerookte makreel en bleekselderij. Het hele recept bevat nog geen 4 gram koolhydraten, dus als je het op je borreltafel zet en met z’n vieren bent, kun je er geheel en al zonder maar een spoortje schuldgevoel van snoepen. Want de makreelpaté bevat heel gezonde voedingsstoffen! Dit is wat Marloes er zelf bij schreef: “Makreel is een zeer goede bron van goede vetten en daarbij nog eens zalig van smaak. De blokjes bleekselderij geven een frisse toon aan deze vis“.

Eet het op een crackertje of lekker broodje, kijk bij de afdeling koolhydraatarm brood & crackers voor recepten. Wat met tonijnsalade kan, kan ook met de gerookte makreelpaté van Marloes. Zie dus ook onze tonijnsalade in slablad, tonijnsalade in tomaat of deze tonijnsalade met ei!


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Bekijk hier alle bezoekersrecepten!

gerookte makreelpaté

Zo maak je gerookte makreelpaté, van Marloes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Gerookte makreelpaté

gerookte makreelpaté
Door: Marloes
Verrukkelijk tapasgerechtje, heerlijk op alle koolhydraatarme crackers en/of broodvarianten. Ook geweldig bij de lunch en op de borreltafel.
5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per borrelportie
calorieën 252.37 kcalkoolhydraten 1 geiwitten 16.4 gvetten 20.42 gvezels 0.43 g
Gang Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch
Keuken Europees
Trefwoord dip, saus, dressing, smeer, knutselen in de keuken, super makkelijk, tapas, mezze, sushi
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min
Hoeveelheid (aan te passen)4 borrelporties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de makreel boven een kom in stukjes en controleer op graatjes. Prak met een vork de crème fraîche erdoor.
  • Snijd de bleekselderij en hak de kruiden. Meng dit door door de makreel. proef en breng op smaak citroensap, peper en eventueel wat extra zout.
  • Let op dat de paté niet te nat wordt. Je kunt in plaats van citroensap ook citroenrasp gebruiken voor de smaak.

Serveren

  • Serveren met koolhydraatarme toast of brood. Of maak er een lunchsalade van door het met ijsbergsla te serveren.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties