gerookte makreelpaté

Gerookte makreelpaté, van Marloes

Volgens ons is Marloes een echte lekkerbek. We leren haar -culinair- steeds beter kennen. Vandaag publiceren we haar lekker makkelijke receptje voor een fijne gerookte makreelpaté. Zeg maar een tonijnsalade, maar dan met gerookte makreel en bleekselderij. Het hele recept bevat nog geen 4 gram koolhydraten, dus als je het op je borreltafel zet en met z’n vieren bent, kun je er geheel en al zonder maar een spoortje schuldgevoel van snoepen. Want de makreelpaté bevat heel gezonde voedingsstoffen! Dit is wat Marloes er zelf bij schreef: “Makreel is een zeer goede bron van goede vetten en daarbij nog eens zalig van smaak. De blokjes bleekselderij geven een frisse toon aan deze vis“.

Advertentie

Eet het op een crackertje of lekker broodje, kijk bij de afdeling koolhydraatarm brood & crackers voor recepten. Wat met tonijnsalade kan, kan ook met de gerookte makreelpaté van Marloes. Zie dus ook onze tonijnsalade in slablad, tonijnsalade in tomaat of deze tonijnsalade met ei!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

gerookte makreelpaté

Zo maak je gerookte makreelpaté, van Marloes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Gerookte makreelpaté

5 van 2 stemmen
gerookte makreelpaté
Door: Marloes
Verrukkelijk tapasgerechtje, heerlijk op alle koolhydraatarme crackers en/of broodvarianten. Ook geweldig bij de lunch en op de borreltafel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per borrelportie
kcal 252.37 koolhydraten 1 geiwitten 16.4 gvetten 20.42 gvezels 0.43 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 borrelporties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de makreel boven een kom in stukjes en controleer op graatjes. Prak met een vork de crème fraîche erdoor.
  • Snijd de bleekselderij en hak de kruiden. Meng dit door door de makreel. proef en breng op smaak citroensap, peper en eventueel wat extra zout.
  • Let op dat de paté niet te nat wordt. Je kunt in plaats van citroensap ook citroenrasp gebruiken voor de smaak.

Serveren

  • Serveren met koolhydraatarme toast of brood. Of maak er een lunchsalade van door het met ijsbergsla te serveren.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Gerookte makreelpaté, van Marloes”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven