knoflook garnalen

Knoflook garnalen met groente

Deze knoflook garnalen met groente smaakt heel intens, de gerookte knoflook samen met een snuif gerookt paprikapoeder zorgen voor de lekkere rooksmaak. Het is ook een fris hoofd-, of lunch gerecht door de courgette, tomaat en citroen. Ik heb het recept geknutseld van eigen teelt courgette en streekproducten. De garnalen vond ik nog in de diepvries. Onze diepvries is eigenlijk veel te klein en toch vinden we er steeds weer vergeten dingen in. Deze diepvriesgarnalen, die zijn nog van voor de vakantie, ons laatste bezoek aan de Landmarkt in Amsterdam.

Uit de buurt
In de groente bij de knoflook garnalen zit een stuk van een enorme courgette die mijn heer Hans van een Marokkaanse dame genaamd Mina (echt waar!) heeft gekregen, afkomstig van haar eigen teelt. De gerookte knoflook kochten we afgelopen zaterdag op de Streekmarkt in Uithoorn In de dressing zit sambal verwerkt van Potje toe, die is van allemaal eigen producten gemaakt, ook op de Streekmarkt gekocht. De dressing is heel simpel van uitgelekte yoghurt, citroensap, sambal en theelepeltje tomatenketchup.

knoflook garnalen

Landmarkt
Landmarkt is een overdekte marktplaats met veel verse producten. Ze kopen dit in bij ruim 100 kleine ambachtelijke telers, boeren en producenten. Veel van de producten die ze verkopen, worden in de winkel of het bijbehorende restaurant bereid. Bij de Landmarkt kun je meer dan alleen je boodschappen doen; slenteren langs de verschillende afdelingen, proeven, meedoen aan een workshop of lekker eten in het restaurant. Het was alweer een tijdje geleden sinds we er geweest waren. Een paar jaar geleden kwamen we er veel vaker, het was toen net nieuw en we kwamen er langs als we naar onze volkstuin gingen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je zelf de gerookte knoflook garnalen met groente

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Knoflook garnalen met groente


knoflook garnalen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 16, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,35 khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Deze gerookte knoflook garnalen met groente smaakt intens, de gerookte knoflook samen met een snuif gerookt paprikapoeder zorgen voor de lekkere rooksmaak.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de garnalen 2 minuten omscheppend, knijp de knoflook erboven uit en roer om. Laat zachtjes garen terwijl je de tomaat en courgette snijd. Doe die samen met een beetje gerookt paprikapoeder (en als je wilt een handje tuinbootjes) bij de garnalen.
  2. Laat alles zachtjes stoven. Maak ondertussen de dressing van zure room, sambal en ketchup, breng op smaak met citroensap.
  3. Schep de knoflook garnalen even om en proef of je de courgette gaar genoeg vindt en of er nog iets zout bij moet.
  4. Leg rucola met de dressing op ene bordje. Mijn dressing is heel dik, omdat de yoghurt 2 dagen heeft staan uitlekken! Heerlijk, maar dunner is ook lekker hoor. Serveer de gerookte knoflook garnalen met groente in een kommetje met een schijfje citroen. Bah wat vies lekker, niets meer aan doen. Aan tafel en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 gedachten over “Knoflook garnalen met groente”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

79 Shares
Share46
Pin33
Tweet