gerookte forel met lauwwarme kerriedressing

Gerookte forel met veldsla, vet lekker!

Met deze gerookte forel met lauwwarme kerriedressing hoop ik jullie warm te maken voor het eten van vette vis. Samen met een lekkere salade vormt deze heerlijke gerookte forel een supergezonde maaltijd met slechts 3.45 gram koolhydraten per portie. Ik koos voor veldsla en wilde wortel met een frisse dressing van limoen, peterselie en voor een crunch een paar hemels romige macadamia noten, de smaak is friszuur. Al met al een uitstekende balansdis!

Lekker, gezond en verantwoord

Vis is supergezond, de vetzuren in vis zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies gerust 2 keer per week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis, zoals makreel, zalm of gerookte forel.  Vis met gif, overbevissing, ongewenste bijvangst en een aangetaste zeebodem willen we natuurlijk zoveel mogelijk vermijden, let dus op welke vis je koopt. Er zijn keurmerken MSC (duurzaam gevangen) en ASC (verantwoord gekweekt) die je helpen te kiezen voor verantwoorde en gezonde vis:

Omdat forel een kweekvis is, kun je deze het gehele jaar door verkrijgen. In Nederland wordt forel eigenlijk niet eens zo vaak gegeten. Terwijl het zo lekker is, zeker gerookte forel, en ook nog eens heel gemakkelijk en supersnel  klaar te maken. Wist je trouwens dat in Denemarken, dat zo bekend is om de forelkwekerijen, nauwelijks forel gegeten wordt? Gekke jongens die Denen… 😉

Nitraatrijke groente beperken?

Alle beperkende adviezen voor het eten van nitraatrijke groente worden opgeheven. Dat betekent dat je niet meer hoeft te letten op hoe vaak je per week nitraatrijke groente als spinazie of sla eet. Ook de combinatie van nitraatrijke groente met vis zorgt niet voor gezondheidsproblemen. Omdat juist door de combinatie met vis nitrosamines zouden kunnen ontstaan, werd afgeraden om vis en schelpdieren tegelijk met nitraatrijke groente te eten. Inmiddels weten we dat deze combinatie prima gegeten kan worden, omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s. Hierdoor vervalt ook dit advies. Lees het  volledige bericht over het herzien van de nitraatadviezen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gerookte forel met lauwwarme kerriedressing

Zo maak je de gerookte forel met lauwwarme kerriedressing

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Gerookte forel met lauwwarme kerriedressing

gerookte forel met lauwwarme kerriedressing
Door: Anna-Karina van Denderen
Samen met een hemels lekkere salade vormt deze heerlijke gerookte forel met veldsla een supergezonde en verantwoorde vismaaltijd.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 261.5 kcalkoolhydraten 3.45 geiwitten 15.23 gvetten 20.27 gvezels 2.32 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Foreldressing (warm)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Scheur de forel in grove stukken. Schaaf de wortel. Hak de noten. Maak de sla schoon.

Foreldressing (warm)

  • Maak de warme dressing. Bak de kerrie in de olie. Voeg limoenschil en -sap, gember en zout toe en verwarm alles op een laag vuur. Zet apart.

Dressing voor salade

  • Hak de peterselie knip deze fijn. Meng met de olijfolie, azijn in een kommetje lekker lobbig, proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Verdeel sla en wortel over de borden doe de koude sladressing erover. Leg de forel erop en besprenkel de forel met de lauwwarme kerrie-gemberdressing. Bestrooi met gehakte noten.
  • Dien op en eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top