Dit recept voor gepofte bietjes met geitenkaas zat al geruime tijd in onze koker. We hadden het twee jaar terug al een keertje gemaakt. Echter de foto’s zagen er zo onaantrekkelijk uit, dat het met goed fatsoen niet mogelijk was om het op die manier te publiceren. Hele bietjes zijn minder fotogeniek 😉 Nu kwam Anna-Karina met het voorstel om met het recept een tweede poging te ondernemen, want we vonden het allebei namelijk wel een heel erg lekker recept! Op deze gepofte bietjes hebben jullie dus best een tijdje moeten wachten. Maar dat is het zeker waard! Want, dit gerecht zet je makkelijk aan iedereen voor, dus ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan smullen.
Lekkere combinatie
Rode bieten bevatten vitamine B1, B2, C, calcium en ijzer. Het zit niet heel laag in de koolhydraten, maar het vult behoorlijk en de smaak is natuurlijk onvergelijkbaar. De combinatie met de geitenkaas (of neem feta of hüttenkäse) bereiding is echt heel lekker. En het grillen van de gevulde bietjes is zeker van toegevoegde waarde. Deze traybake van gepofte bietjes met geitenkaas bevat 4 gram koolhydraten per stuk, inclusief de sla. Je eet er bijvoorbeeld 1 als bijgerecht of twee als hoofdmaaltijd. Als er nog geitenkaas mengsel overblijft na het vullen van de bietjes, dan kun je dat heel goed gebruiken als geitenkaas spread op een schijfje komkommer, of op een koolhydraatarm toastje. Jammie.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je gepofte bietjes met geitenkaas
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gepofte bietjes met geitenkaas
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 4 rode biet, gekookt
Vulling
- 100 g geitenkaas, blanc, of hüttenkäse, feta etc.
- 2 el mascarpone
- 1 el honingvervanger
- 15 g pistachenoten, gehakt (of andere noten)
- 1 tl tijm, gedroogd
- peper
Garnering
- 20 g rucola
- 4 halve walnoot
- plukje kiemgroente, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Schil de gekookte bieten en snijd de 'knoest' aan de onderkant eraf, zodat de biet stabiel rechtop kan staan. Snijd de bovenkant kruislings in tot iets boven de helft van de biet. Zet ze op de beklede bakplaat en pof de bieten 20 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de geitenkaas met mascarpone, Steviala sweet bee, gehakte pistache, tijm en peper.
- Haal de bieten uit de oven en zet alvast de grill aan. Duw de gepofte biet ietsje open en vul met het geitenkaas mengsel. Als de eerste vulling er in zit, gaat het daarna makkelijker. Plaats de gevulde bieten een paar minuten onder de hete grill tot de kaas lichtjes verkleurd is.
- Heerlijk op wat rucola met kiemgroente en walnoot als bijgerecht, of neem er twee als hoofdmaaltijd. Smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een heerlijk recept is dit. De zachtheid van de richtte met geitenkaas is smullen
Vandaag de bietjes gegeten met een stukje wit vis er bij erg lekker weer hoor😋
Alle sterren vol
Als je lactose vrij eet, welke alternatief kun je gebruiken ipv mascarpone?
Wij eten zelf niet lactosevrij, maar misschien kun je eens googelen op “lactosevrije mascarpone“?
Ik vond het een heerlijk recept.
Vanmiddag gemaakt, overheerlijk als bijgerecht! Had geen pistache, dus alleen walnoot gebruikt. Voor herhaling vatbaar!!!
De bietjes staan momenteel te koken en oh wat ruikt dat toch lekker aards. Dit recept staat vanaf het verschijnen met dikke stip op de lijst ‘to do’. Vanavond ga ik het klaarmaken en ik verheug me er nu al op.
Ik laat weten hoe het smaakte en komen de sterren.
Zo dadelijk staat er een lekkere kop venkelsoep te wachten. Ja, ja, vandaag ben ik letterlijk in m’n knollentuin.
Liefs.
Heerlijk 😉
Oh yeah, deze is helemaal in de roos. Wat mij betreft full house met de sterren.
Beste Anna Karina en Hans,
Die bietjes zien er uit om op te vreten. Ik heb gelukkig nog een hele zak bietjes in de koelkast liggen. En net feta gehaald. Heb zelfs nog geitenkaas. Wow. Dat gaat hem zo worden voor avondeten.Een vraagje: waarom nog Stevia erbij voegen? Persoonlijk vind ik bietjes behoorlijk zoet worden als je ze in de oven zet.
Bedankt voor het heerlijke recept idee.
Groeten vanuit Zuid-Afrika, Brigitte
De sweet bee heeft een fijne honingsmaak en die combineert perfect met de kaas en de noten, een echte klassieker! Maar je kunt het er ook uitlaten.
Leuk recept ga ik zeker maken.
Eet smakelijk alvast dan!
We hebben gesmuld. Wordt toegevoegd aan de lijst met buitenaards lekker!