Dit recept voor gepofte bietjes met geitenkaas zat al geruime tijd in onze koker. We hadden het twee jaar terug al een keertje gemaakt. Echter de foto’s zagen er zo onaantrekkelijk uit, dat het met goed fatsoen niet mogelijk was om het op die manier te publiceren. Hele bietjes zijn minder fotogeniek 😉 Nu kwam Anna-Karina met het voorstel om met het recept een tweede poging te ondernemen, want we vonden het allebei namelijk wel een heel erg lekker recept! Op deze gepofte bietjes hebben jullie dus best een tijdje moeten wachten. Maar dat is het zeker waard! Want, dit gerecht zet je makkelijk aan iedereen voor, dus ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan smullen.
Lekkere combinatie
Rode bieten bevatten vitamine B1, B2, C, calcium en ijzer. Het zit niet heel laag in de koolhydraten, maar het vult behoorlijk en de smaak is natuurlijk onvergelijkbaar. De combinatie met de geitenkaas (of neem feta of hüttenkäse) bereiding is echt heel lekker. En het grillen van de gevulde bietjes is zeker van toegevoegde waarde. Deze gepofte bietjes met geitenkaas bevatten 4 gram koolhydraten per stuk, inclusief de sla. Je eet er bijvoorbeeld 1 als bijgerecht of twee als hoofdmaaltijd. Als er nog geitenkaas mengsel overblijft na het vullen van de bietjes, dan kun je dat heel goed gebruiken als geitenkaas spread op een schijfje komkommer, of op een koolhydraatarm toastje. Jammie.
♥ Ook lekker:
Zo maak je gepofte bietjes met geitenkaas
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Gepofte bietjes met geitenkaas

Voedingswaarde
Ingrediënten
- 4 rode biet - gekookt
Vulling
- 100 g geitenkaas - blanc, of hüttenkäse, feta etc.
- 2 el mascarpone
- 1 el Steviala sweet bee
- 15 g pistachenoten - gehakt (of andere noten)
- 1 tl tijm - gedroogd
- peper
Garnering
- 20 g rucola
- 4 halve walnoot
- plukje kiemgroente - optioneel
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Schil de gekookte bieten en snijd de 'knoest' aan de onderkant eraf, zodat de biet stabiel rechtop kan staan. Snijd de bovenkant kruislings in tot iets boven de helft van de biet. Zet ze op de beklede bakplaat en pof de bieten 20 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de geitenkaas met mascarpone, Steviala sweet bee, gehakte pistache, tijm en peper.
- Haal de bieten uit de oven en zet alvast de grill aan. Duw de gepofte biet ietsje open en vul met het geitenkaas mengsel. Als de eerste vulling er in zit, gaat het daarna makkelijker. Plaats de gevulde bieten een paar minuten onder de hete grill tot de kaas lichtjes verkleurd is.
- Heerlijk op wat rucola met kiemgroente en walnoot als bijgerecht, of neem er twee als hoofdmaaltijd. Smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm, ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |