Gepofte bietjes met geitenkaas

Dit recept voor gepofte bietjes met geitenkaas zat al geruime tijd in onze koker. We hadden het twee jaar terug al een keertje gemaakt. Echter de foto’s zagen er zo onaantrekkelijk uit, dat het met goed fatsoen niet mogelijk was om het op die manier te publiceren. Hele bietjes zijn minder fotogeniek 😉 Nu kwam Anna-Karina met het voorstel om met het recept een tweede poging te ondernemen, want we vonden het allebei namelijk wel een heel erg lekker recept! Op deze gepofte bietjes hebben jullie dus best een tijdje moeten wachten. Maar dat is het zeker waard! Want, dit gerecht zet je makkelijk aan iedereen voor, dus ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan smullen.

Lekkere combinatie

Rode bieten bevatten vitamine B1, B2, C, calcium en ijzer. Het zit niet heel laag in de koolhydraten, maar het vult behoorlijk en de smaak is natuurlijk onvergelijkbaar. De combinatie met de geitenkaas (of neem feta of hüttenkäse) bereiding is echt heel lekker. En het grillen van de gevulde bietjes is zeker van toegevoegde waarde. Deze traybake van gepofte bietjes met geitenkaas bevat 4 gram koolhydraten per stuk, inclusief de sla. Je eet er bijvoorbeeld 1 als bijgerecht of twee als hoofdmaaltijd. Als er nog geitenkaas mengsel overblijft na het vullen van de bietjes, dan kun je dat heel goed gebruiken als geitenkaas spread op een schijfje komkommer, of op een koolhydraatarm toastje. Jammie.


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je gepofte bietjes met geitenkaas

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Gepofte bietjes met geitenkaas

De combinatie van gepofte bietjes met geitenkaas bereiding is heel erg lekker, en bovendien gevuld met vitamines, calcium en ijzer. Wauw!
5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 150.45 koolhydraten 4 geiwitten 6.23 gvetten 11.73 gvezels 2.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Schil de gekookte bieten en snijd de 'knoest' aan de onderkant eraf, zodat de biet stabiel rechtop kan staan. Snijd de bovenkant kruislings in tot iets boven de helft van de biet. Zet ze op de beklede bakplaat en pof de bieten 20 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de geitenkaas met mascarpone, Steviala sweet bee, gehakte pistache, tijm en peper.
  • Haal de bieten uit de oven en zet alvast de grill aan.
    Duw de gepofte biet ietsje open en vul met het geitenkaas mengsel. Als de eerste vulling er in zit, gaat het daarna makkelijker. Plaats de gevulde bieten een paar minuten onder de hete grill tot de kaas lichtjes verkleurd is.
  • Heerlijk op wat rucola met kiemgroente en walnoot als bijgerecht, of neem er twee als hoofdmaaltijd. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


14 gedachten over “Gepofte bietjes met geitenkaas”

  1. 4 sterren
    Wat een heerlijk recept is dit. De zachtheid van de richtte met geitenkaas is smullen

  2. 5 sterren
    Vandaag de bietjes gegeten met een stukje wit vis er bij erg lekker weer hoor😋
    Alle sterren vol

  3. 5 sterren
    Vanmiddag gemaakt, overheerlijk als bijgerecht! Had geen pistache, dus alleen walnoot gebruikt. Voor herhaling vatbaar!!!

  4. De bietjes staan momenteel te koken en oh wat ruikt dat toch lekker aards. Dit recept staat vanaf het verschijnen met dikke stip op de lijst ‘to do’. Vanavond ga ik het klaarmaken en ik verheug me er nu al op.
    Ik laat weten hoe het smaakte en komen de sterren.
    Zo dadelijk staat er een lekkere kop venkelsoep te wachten. Ja, ja, vandaag ben ik letterlijk in m’n knollentuin.
    Liefs.

      1. 5 sterren
        Oh yeah, deze is helemaal in de roos. Wat mij betreft full house met de sterren.

  5. 5 sterren
    Beste Anna Karina en Hans,
    Die bietjes zien er uit om op te vreten. Ik heb gelukkig nog een hele zak bietjes in de koelkast liggen. En net feta gehaald. Heb zelfs nog geitenkaas. Wow. Dat gaat hem zo worden voor avondeten.Een vraagje: waarom nog Stevia erbij voegen? Persoonlijk vind ik bietjes behoorlijk zoet worden als je ze in de oven zet.
    Bedankt voor het heerlijke recept idee.
    Groeten vanuit Zuid-Afrika, Brigitte

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top