gemberthee

Gemberthee, weldadig en verwarmend

Tegelijk met de prachtige Kurkuma latte post ik deze geurige gemberthee. Gemberthee is hartstikke hot, letterlijk en figuurlijk. Loop een hip randstedelijk cafeetje binnen en ze  grossieren er in takkenthee (zo noem ik muntthee) en gemberthee! Laat ik nu op allebei dol zijn, dus dat komt mooi uit. Hoe het komt weet ik eigenlijk niet eens maar hartje winter krijg ik enorm zin in andere drankjes. Normaal gesproken ben ik het hele jaar immens blij met mijn Zaanse kraanwater-zonder-iets-erin. Deze gemberthee is wel ietsje uitgebreider dan buiten de deur. Deze donkere,  koude decemberdagen doen me blijkbaar verlangen naar warme dranken met ingrediënten uit verre landen. Ik doe er dus niet alleen verse gember in maar ook dingen als kardemom en venkelzaad.

Weldadig, verwarmende gemberthee

Hieronder geef ik je mijn persoonlijke favoriete verhoudingen voor een weldadige gemberthee. Uiteraard kun je zelf de verhoudingen aanpassen aan je eigen smaak. Ben je nog doller op  gember dan ik? Neem dan gerust meer, proef je liever de zachte smaak van venkel? Dan doe je er meer venkelzaad in, logisch toch? Je kunt het jezelf ook heel makkelijk maken door T te zetten met een zakje sterrenmix en daar de verse gember aan toe te voegen. Cheat gemberthee… Hoe je het ook doet, de thee is zo heet mogelijk het lekkerst!

Was je toch meer op zoek naar iets anders? Een lekker frisse ijsthee is bijvoorbeeld ook niet te versmaden! Of wat te denken van een liter komkommer-met-framboos-water wegklokken?
Kijk hier voor meer drankjes. Leuk al die afwisseling! Heb je ook een lievelingsdrankje en wil je die met ons delen?

gemberthee

Zo maak je weldadige gemberthee

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gemberthee

Gemberthee, weldadig en verwarmend

door Anna-Karina van Denderen
Gemberthee is hot, letterlijk en figuurlijk. Drink het niet alleen een hip randstedelijk cafeetje maar maak het thuis! Nóg lekkerder dan buiten de deur.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 185

5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Oosters
Trefwoord: drankje, seizoenen
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

0,5 gram koolhydraten per liter
Koolhydraten 0.5 g

Uit recept

1 liter thee

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Kook het water. Snijd plakjes gember en doe samen met kardemom en venkelzaad in een thee zeef in een theepot. Giet het iets afgekoelde water erop en laat een paar minuutjes trekken.
  • Drink de geurige thee zo warm mogelijk en geniet!
  • Voeg optioneel nog wat limoensap, suikervrije honing en/of een snufje kurkuma naar smaak toe.
Tips
  • Je kunt verse gemberwortel heel goed invriezen. Gewoon in z'n geheel in een ziplockzakje. Ik snijd er met een scherp mes mooie dunne plakjes vanaf en leg de rest weer terug. Zo heb ik altijd lekkere pittige verse gember op voorraad. Raspen gaat in bevroren toestand ook heel goed.
  • Zomers goed koelen, dan heb je heerlijke icetea!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 50 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like