Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus 4


Yes! We hebben weer een blijvertje gevonden. Gruwelijk lekker en feestelijk deze vrolijke gemarineerde zalm spiesen met zalige avocadosaus. Geschikt voor zomer en winter. Leg ze ‘s zomers op de bbq en ‘s winters onder de grill of in de grillpan. Door de spiesen kort te grillen blijft de zalm mooi sappig, 6-8 minuten is echt voldoende. Liever iets te kort dan te lang! Ook de tomaatjes zijn dan precies goed, hmmm. Wel die citroentjes zo leuk dubbelvouwen hoor…

Optredens

Tussen twee optredens in wilde Joop wel even bij ons mee eten. Joop speelt ook in ‘mijn’ band ‘t Gevolg. Hij had hier nog nooit zomaar gegeten, alleen tijdens feestjes. Joop viel wel precies met zijn neus in de boter; hij bleek namelijk dol op zalm en heeft zitten smullen van de gemarineerde zalm spiesen! Als toetje hadden we de fabuleuze flensjes gemaakt, ook een schot in de roos. Helemaal geslaagd dus!

De ingrediënten in het recept staan in drie groepen: voor de spiesen, de marinade voor de zalmblokjes en de avocadosaus. Even opletten dus, wat je waarvoor moet gebruiken. Wij aten 2 spiesen per persoon (4 khd per spies) en wat rucola met paprika, pfff meer dan voldoende. Wat je noemt een copieuze maaltijd!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus

Door Hans van Deelen Geplaatst december 14, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 6 spiesen
  • Koolhydraten: 4 gr. per spies - 2 piesen per persoon (6 spiesen uit recept)

Gruwelijk lekkere gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus. Geschikt voor zomer en winter, leg ze 's zomers op de bbq en 's winters onder de grill.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de zalm in blokjes. Pers de knoflook en schil en rasp de gember. Pers een halve citroen uit. Meng in een kom de blokjes zalm, knoflook, sojasaus, gember en citroensap goed door elkaar. Zorg dat de zalm goed in de marinade staat. Zet koel weg, laat minstens een kwartier marineren voor je de spiesen gaat rijgen.
  2. Snijd de courgette in lange plakken, leg ze op een grote snijplank en bestrooi ze met -niet teveel- zout. Laat 15-30 minuten staan, spoel ze af en dep ze droog. Snijd 1,5 citroen in 12 dunne plakken.
  3. Neem 2 stokjes per spies, dubbel dus. Dit dient om te voorkomen dat de ingrediënten om de spies heen kunnen draaien. Leg 12 houten spiesen minimaal 15 minuten in water om verbranden te voorkomen. Rijg vervolgens de de losse onderdelen, stukje voor stukje aan een dubbele spies. Begin met een uiteinde van een plak courgette en sla die telkens over je blokje zalm, cherrytomaatje, plakje dubbelgevouwen citroen heen en schuif het geheel en stukje verder. Op deze manier krijg je een mooie courgetteslang, zie de foto's. Als de plak courgette op is neem je een nieuwe.
  4. Grill de spiesen in de oven, op een grillplaat of leg ze op de bbq. 4-6 minuten. Liever iets korter dan te lang.
  5. Pureer ondertussen met een staafmixer (of vork) voor de avocadosaus de avocado met de knoflook, Griekse yoghurt en citroensap mooi smeuïg, proef en breng op smaak met peper en zout. Leg de avocadopit in de saus, dat gaat verkleuren tegen.
  6. Als de spiesen gaar zijn, maal er dan vlak voor het opdienen wat peper over. Serveer met de avocadosaus en een frisse salade, veldsla of rucola is altijd lekker. Zomer en winter altijd makkelijk succesrecept! Eet smakelijk maar weer.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus

  • Angela

    Dit was werkelijk heerlijk!
    Een blijver… en zelfs voor mij (twee linker handen in de keuken) heel eenvoudig om te maken!
    Dankjewel 🙂

  • Joyce

    Echt heerlijk en bijzonder! Ik heb ze in de oven gedaan op grilstand en ben er de hele tijd bij gebleven om de voortgang in de gaten te houden. Een topper hoor!

    • Anna-Karina

      Beste Myri,
      Helemaal gelijk hoor, voor een guacamole is prakken inderdaad beter, als je avocado daar tenminste zacht genoeg voor is. Voor deze gladde saus koos ik er bewust voor om het te staafmixen om een mooie gladde saus te krijgen. Vandaar zie je ook op de foto de pit er weer in liggen (tegen de oxidatie).