Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus

gemarineerde zalm spiesen

Yes! We hebben weer een blijvertje gevonden. Gruwelijk lekker en feestelijk deze vrolijke gemarineerde zalm spiesen met zalige avocadosaus. Geschikt voor zomer en winter. Leg ze ‘s zomers op de barbecue en ‘s winters onder de grill of in de grillpan. Door de spiesen kort te grillen blijft de zalm mooi sappig, 6-8 minuten is echt voldoende. Liever iets te kort dan te lang! Ook de tomaatjes zijn dan precies goed, hmm. Wel die citroentjes zo leuk dubbelvouwen hoor… Wij aten 2 spiesen per persoon, de zalmspiesen bevatten 3 gram koolhydraten per spies, dus 6 gram koolhydraten per portie. Samen met wat rucola met paprika is dat wat je noemt een copieuze maaltijd! Alles bij elkaar meer dan voldoende. 

Optredens

Tussen twee optredens in wilde Joop wel even bij ons mee eten, ‘anders moest-ie weer helemaal naar huis’. Joop speelt ook in ‘mijn’ band ‘t Gevolg. Hij had nog nooit zomaar bij ons thuis gegeten. Wel tijdens feestjes met een boel andere mensen erbij. Hij viel wel precies met zijn neus in de boter, want we hadden een leuk recept voor de website op het programma staan. Bovendien bleek hij ook nog eens verzot op zalm. Dus meneer heeft zitten smullen van deze gemarineerde zalm spiesen! Als toetje hadden we de fabuleuze flensjes gemaakt, ook een schot in de roos. Al met al een meer dan geslaagde actie dus!

 

gemarineerde zalm spiesen

gemarineerde zalm spiesen

Zo maak je gemarineerde zalm spiesen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


gemarineerde zalm spiesen

Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus

Door: Hans van Deelen
Gruwelijk lekkere gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus. Geschikt voor zomer en winter, leg ze 's zomers op de barbecue en 's winters onder de grill.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per spies
calorieën 169.2 kcalkoolhydraten 3 geiwitten 11.27 gvetten 12.3 gvezels 1.67 g
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord dip, saus, dressing, smeer, grillen, roosteren & bbq, vis
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Marineren enzo 20 min
Totale tijd 50 min

Ook gebruikt

  • 6 (of 12) extra lange houten spiesen
Hoeveelheid (aan te passen)6 spiesen

Ingrediënten

Marinade

Spiesen

Avocadosaus

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg 6 extra lange houten spiesen minimaal 15 minuten in water om verbranden te voorkomen.

Marinade

  • Pers voor de marinade de knoflook en de gember. Meng meng ze beide met sojasaus en een kneepje citroensap in een ruime kom.

Voor de spiesen

  • Snijd de zalm in blokjes. Meng ze door de marinade en zet minstens een kwartier marineren.
  • Schaaf de courgette in lange plakken, spreid uit op het (schone) werkvlak en bestrooi ze met een beetje zout. Laat 10 minuten staan, spoel af en dep goed droog.
    Snijd 1½ citroen in 12 dunne plakken.

Rijgen

  • Rijg vervolgens de de losse onderdelen, stukje voor stukje aan een spies. Begin met een plak courgette en sla die telkens over je blokje zalm, cherrytomaat, plakje dubbelgevouwen citroen heen en schuif alles een stukje verder. Op deze manier krijg je een mooie courgetteslang, zie foto.
    gemarineerde zalm spiesen

Grillen

  • Grill de spiesen 4-6 minuten in de oven, op een grillplaat of leg ze op de barbecue. Zeker niet te lang.

Avocadosaus

  • Pureer met een staafmixer (of vork) voor de avocadosaus de avocado met ½ teentje knoflook, Griekse yoghurt en citroensap smeuïg, proef en breng op smaak met peper en zout. Leg de avocadopit in de saus, dat gaat verkleuren tegen.
  • Maal peper over de spiesen en serveer met de avocadosaus. Ook lekker met een frisse salade van veldsla of rucola is altijd lekker.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angela
Angela
3 jaren geleden

Dit was werkelijk heerlijk!
Een blijver… en zelfs voor mij (twee linker handen in de keuken) heel eenvoudig om te maken!
Dankjewel 🙂

Joyce
Joyce
3 jaren geleden

Echt heerlijk en bijzonder! Ik heb ze in de oven gedaan op grilstand en ben er de hele tijd bij gebleven om de voortgang in de gaten te houden. Een topper hoor!

Myri
Myri
4 jaren geleden

Las dat je een avocado beter prakt dan mixt ivb met bruin worden. Uw mening?

je hebt heerlijke recepten.

myri

Anna-Karina
Beheerder
4 jaren geleden
Antwoord aan  Myri

Beste Myri,
Helemaal gelijk hoor, voor een guacamole is prakken inderdaad beter, als je avocado daar tenminste zacht genoeg voor is. Voor deze gladde saus koos ik er bewust voor om het te staafmixen om een mooie gladde saus te krijgen. Vandaar zie je ook op de foto de pit er weer in liggen (tegen de oxidatie).