Yes! We hebben weer een blijvertje gevonden. Gruwelijk lekker en feestelijk deze vrolijke gemarineerde zalm spiesen met zalige avocadosaus. Geschikt voor zomer en winter. Leg ze ’s zomers op de barbecue en ’s winters onder de grill of in de grillpan. Door de spiesen kort te grillen blijft de zalm mooi sappig, 6-8 minuten is echt voldoende. Liever iets te kort dan te lang! Ook de tomaatjes zijn dan precies goed, hmm. Wel die citroentjes zo leuk dubbelvouwen hoor… Wij aten 2 spiesen per persoon, de zalmspiesen bevatten 3 gram koolhydraten per spies, dus 6 gram koolhydraten per portie. Samen met wat rucola met paprika is dat wat je noemt een copieuze maaltijd! Alles bij elkaar meer dan voldoende.
Optredens
Tussen twee optredens in wilde Joop wel even bij ons mee eten, ‘anders moest-ie weer helemaal naar huis’. Joop speelt ook in ‘mijn’ band ’t Gevolg. Hij had nog nooit zomaar bij ons thuis gegeten. Wel tijdens feestjes met een boel andere mensen erbij. Hij viel wel precies met zijn neus in de boter, want we hadden een leuk recept voor de website op het programma staan. Bovendien bleek hij ook nog eens verzot op zalm. Dus meneer heeft zitten smullen van deze gemarineerde zalm spiesen! Als toetje hadden we de fabuleuze flensjes gemaakt, ook een schot in de roos. Al met al een meer dan geslaagde actie dus!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je gemarineerde zalm spiesen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus
Ook gebruikt
- 6 (of 12) extra lange houten spiesen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel, vers geraspt
- 2 el sojasaus
- kneepje citroensap
Spiesen
- 300 g zalm, vers
- 1 flinke courgette, (12 mooie plakken) of 2 kleine
- 12 cherrytomaatje
- 12 plakjes citroen, 1½ citroen (ik rekende alleen wat sap)
Avocadosaus
- 1 avocado
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- ½ teentje knoflook
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Leg 6 extra lange houten spiesen minimaal 15 minuten in water om verbranden te voorkomen.
Marinade
- Pers voor de marinade de knoflook en de gember. Meng meng ze beide met sojasaus en een kneepje citroensap in een ruime kom.
Voor de spiesen
- Snijd de zalm in blokjes. Meng ze door de marinade en zet minstens een kwartier marineren.
- Schaaf de courgette in lange plakken, spreid uit op het (schone) werkvlak en bestrooi ze met een beetje zout. Laat 10 minuten staan, spoel af en dep goed droog. Snijd 1½ citroen in 12 dunne plakken.
Rijgen
- Rijg vervolgens de de losse onderdelen, stukje voor stukje aan een spies. Begin met een plak courgette en sla die telkens over je blokje zalm, cherrytomaat, plakje dubbelgevouwen citroen heen en schuif alles een stukje verder. Op deze manier krijg je een mooie courgetteslang, zie foto.
Grillen
- Grill de spiesen 4-6 minuten in de oven, op een grillplaat of leg ze op de barbecue. Zeker niet te lang.
Avocadosaus
- Pureer met een staafmixer (of vork) voor de avocadosaus de avocado met ½ teentje knoflook, Griekse yoghurt en citroensap smeuïg, proef en breng op smaak met peper en zout. Leg de avocadopit in de saus, dat gaat verkleuren tegen.
- Maal peper over de spiesen en serveer met de avocadosaus. Ook lekker met een frisse salade van veldsla of rucola is altijd lekker.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit was werkelijk heerlijk!
Een blijver… en zelfs voor mij (twee linker handen in de keuken) heel eenvoudig om te maken!
Dankjewel 🙂
Echt heerlijk en bijzonder! Ik heb ze in de oven gedaan op grilstand en ben er de hele tijd bij gebleven om de voortgang in de gaten te houden. Een topper hoor!
Las dat je een avocado beter prakt dan mixt ivb met bruin worden. Uw mening?
je hebt heerlijke recepten.
myri
Beste Myri,
Helemaal gelijk hoor, voor een guacamole is prakken inderdaad beter, als je avocado daar tenminste zacht genoeg voor is. Voor deze gladde saus koos ik er bewust voor om het te staafmixen om een mooie gladde saus te krijgen. Vandaar zie je ook op de foto de pit er weer in liggen (tegen de oxidatie).