Gemarineerde champignons

Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met oopsies of courgettebrood als voorafje, of als spiesje bij de bbq. Champignons lenen zich uitstekend om te marineren, hoe langer je ze in de marinade laat staan hoe meer smaak ze opnemen. Een ware smaakexplosie deze gemarineerde champignons!

Welke paddenstoelen

Een champignon kan altijd eigenlijk, dat maakt deze paddenstoel voor mij tot een enorm aantrekkelijk en veelzijdig ingrediënt. De kastanjechampignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de nootachtige smaak. De kastanjechampignon en de grotchampignon bevatten ook veel minder vocht. Daardoor slinken ze minder bij de bereiding. Champignons zijn een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast zijn champignons rijk aan vezels en koper. Provitamine D komt zelden voor in groente, maar wel in de champignon. Door blootstelling aan UV straling zet deze voorvitamine zich in het lichaam om in vitamine D en dat draagt dan weer bij aan het tegengaan van botontkalking. Genoeg redenen dus om regelmatig iets lekkers met deze of een andere paddenstoel te maken!gemarineerde champignons - koolhydraatarm-recept-07

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Gemarineerde champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gemarineerde champignons

Door Anna-Karina Geplaatst november 14, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4
  • Koolhydraten: 2,5 gr khd pp* (4 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 4 minuten
  • Klaar in: 2 uren 14 minuten

Een heel erg lekkere koude snack voor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met oopsies of courgettebrood als voorafje.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en maak de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of borstel. Kook de paddenstoelen 4 minuten samen met de gesnipperde ui in wat water met de opgeloste bospaddenstoelenbouillon. Giet de paddenstoelen gelijk af.
  2. MARINADE: Rooster de amandelen in een droge koekenpan en meng ze met knoflook, azijn, olie en verse kruiden in een kom goed door elkaar. Proef en voeg er zoetstof, zout en peper naar smaak aan toe. Voeg de kastanjechampignons toe en schep om. Proef nogmaals. Laat dit afgedekt in de koelkast minstens een half uur maar liever drie uur marineren.
  3. Serveer op een platte schaal met prikkertjes als borrelhapje. Of serveer het in een 1-persoons kommetje met wat courgettebrood als voorgerechtje. Of maak spiesen als bij gerecht bij een bbq.
  4. Hoe dan ook: dat wordt smullen!
  5. * Omdat veel van de marinade niet opgegeten wordt reken ik alleen de koolhydraten voor de champignons en de ui en rond dat flink naar boven af.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Gemarineerde champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

10 Shares
Share2
Pin8
Tweet