Gemarineerde champignons

Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met een lekker stokbroodje of courgettebrood als voorafje, of als spiesje bij de bbq. Champignons lenen zich uitstekend om te marineren, hoe langer je ze in de marinade laat staan hoe meer smaak ze opnemen. Een ware smaakexplosie! Serveer ze met wat andere hapjes als snack rond borreltijd.

Welke paddenstoelen?

Een champignon kan altijd eigenlijk, dat maakt deze paddenstoel voor mij tot een enorm aantrekkelijk en veelzijdig ingrediënt. De kastanjechampignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de heerlijke nootachtige smaak. De kastanjechampignon en de grotchampignon bevatten ook veel minder vocht. Daardoor slinken ze minder bij de bereiding.

Champignons zijn een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast zijn champignons rijk aan vezels en koper. Provitamine D komt zelden voor in groente, maar wel in de champignon. Door blootstelling aan UV straling zet deze voorvitamine zich in het lichaam om in vitamine D en dat draagt dan weer bij aan het tegengaan van botontkalking. Genoeg redenen dus om gemarineerde champignons met deze of een andere paddenstoel te maken!gemarineerde champignons - koolhydraatarm-recept-07

 

Zo maak je de Gemarineerde champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons

door Anna-Karina van Denderen
Een heel erg lekkere koude snack voor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met stokbrood of courgettebrood als voorafje, of zet ze als spiesje op je snacktafel.
4 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
marineren: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 min

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per portie

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

MARINADE

Bereiden

  • Snipper de ui en maak de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of borstel. Kook de paddenstoelen 4 minuten samen met de gesnipperde ui in wat water met de opgeloste bospaddenstoelenbouillon. Giet de paddenstoelen gelijk af.
  • MARINADE: Rooster de amandelen in een droge koekenpan en meng ze met knoflook, azijn, olie en verse kruiden in een kom goed door elkaar. Proef en voeg er zoetstof, zout en peper naar smaak aan toe. Schep de kastanjechampignons erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast liefst 2 uur marineren. (minimaal ½ uur)
  • Serveer op een platte schaal met prikkertjes als borrelhapje. Of serveer het in een 1-persoons kommetje met stokbroodje of courgettebrood als voorgerechtje. Of maak spiesen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

(Gezien 368 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Gemarineerde champignons”