Kijken jullie weer even mee in onze kookpotten? Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze koolhydraatarme, gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je favoriete kruiden en specerijen door en laat ‘m rustig stollen met een deksel op de pan. Zelfs ’s morgens vroeg toch niet te veel gevraagd lijkt me? Al met al een voedzaam, koolhydraatarm ontbijt, met 5.7 gram koolhydraten. Ik zeg: “Goedemorgen pottenkijkers”!
Ontbijt of *desnoods* als lunch
Als ik ietsje meer aandacht aan mijn ontbijt besteed dan voelt dat alsof ik extra goed voor mezelf zorg. En dat gevoel blijft vaak de rest van de dag bij me, leuk vind ik dat. Weet je hoe weinig extra moeite dat kost? Dus eet als ontbijt gerust 2x per week ‘iets hartigs met kaas en groente uit de koekenpan”. Bovendien lekker ter afwisseling van je Griekse yoghurt met granola en diverse soorten crackers. Zo’n warm ontbijt is echt smullen en bovendien geeft het uren een vol gevoel. Desnoods eet je de bloemkool frittata als lunch 😉 Mits goed gekruid is de frittata koud ook lekker, dat maakt ‘m tevens geschikt om mee te nemen.
Suggestie
Zie de kruiden en specerijen die ik hier gebruik als een suggestie. Het spreekt voor zich dat je de frittata naar eigen smaak aanpast. En ja hoor, verse kruiden zijn ook lekker. Je kunt de bloemkool frittata verder uitbouwen. Niet alleen met groenten maar ook met extra eiwitten. Denk daarbij aan champignons, zalm, vlees of kip. Ook daarom: liever geen restjes bloemkoolrijst of groente weggooien! No-waste please…
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je gekruide bloemkool frittata
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gekruide bloemkool frittata
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g bloemkoolrijst, beetgaar
- 2 eieren
- snufje Ras el Hanout, naar smaak
- handje bieslook, naar smaak
- 1 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie, om te bakken
- handje rucola
- 15 g geraspte kaas, indien zelf geraspt
- 1 cherrytomaatje
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng de bloemkoolrijst met de eieren, kruiden, specerijen en wat peper en zout.
- Giet het ei-bloemkoolmengsel in een koekenpan met hete olie. Laat op matig vuur met een deksel erop ongeveer 5 minuten stollen. Draai de frittata om met behulp van een deksel. Rasp er kaas over en bak nog 3 minuten zonder deksel.
- Ondertussen snijd je een cherrytomaat in vieren. Laat de frittata vanuit de pan op een bord glijden. Verdeel de rucola erover en schik de tomaat erop.
- Goedemorgen, mooie dag verder!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wij hebben deze voor het avond eten gegeten (voor ieder 1 gemaakt) maar dan met spinazie(eerst gewokt en goed uitlaten lekken) en had nog wat gerookt zalm ..zooo lekker en makkelijk is een blijvertje volgende keer nog wat pijnboompitjes erbij
Dat klinkt toch heerlijk?
Ik heb ipv bloemkool rijst couscous rijst kha gebruikt ook erg lekker !
Super fijn recept, ga ik zeker maken. Verheug me op boek nummer 3. Hoop het vrijdag te ontvangen. Sowieso complimenten voor jullie recepten, website en voor mij de fijnste site van alle kha sites, top👍
Zou je het recept sterretjes willen geven Gerda?
Dat had ik niet verwacht… heerlijk!
Ik snapte niet hoe bloemkool lekker kon zijn in een omelet achting gerecht. Had verwacht dat ik echt bloemkool zou proeven, maar dat is dus niet zo.
Echt een aanrader!
Als ik de frittata een dag van tevoren maak voor de lunch maar toch warm wil eten, kan ik hem dan opwarmen in de magnetron of is hij dan niet te eten ?
Dat kan, maar vers maken is uiteraard smakelijker.
Hoe lekker kan simpel zijn. Bedank voor weer een lekkere toevoeging aan simpel eten.
Wat is Ras el hanout?f
Klik even op het ingrediënt, dan krijg je de info die je wenst en nog meer zelfs…
Kun je de bloemkoolrijst in de diepvries bewaren?
Ja dat kan heel goed, rauw (gemalen dus) invriezen en dan gewoon bevroren wokken bijvoorbeeld, dan blijft het het lekkerst!
Hoe krijg je de bloemkoolrijst uit de diepvries gaar voor dit recept? Even wokken of koken?
Alleen even wokken of in de magnetron moet genoeg zijn voor bloemkoolrijst. Nooit koken in water in elk geval, dan krijg je bloemkoolpap.
Ik heb hem gemaakt voor het avond eten met. Extra champignons, spekjes, ui en extra kaas erdoor heen. Mmmmmhhhh heerlijk en zekers voor herhaling vatbaar! Bedankt.
Ik heb hem net gemaakt, ben heel benieuwd 🙂
Eet ze!
wat is bloemkoolrijst?
Heb je al op het ingrediënt geklikt, dan vind je namelijk alle info, succes! Bloemkoolrijst