gekruide bloemkool frittata

Gekruide bloemkool frittata

Kijken jullie weer even mee in onze kookpotten? Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze koolhydraatarme, gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je favoriete kruiden en specerijen door en laat ‘m rustig stollen met een deksel op de pan. Zelfs ‘s morgens vroeg toch niet te veel gevraagd lijkt me? Al met al een voedzaam, koolhydraatarm ontbijt, met 3,5 gram koolhydraten. Ik zeg: “Goedemorgen pottenkijkers”!

Ontbijt of *desnoods* als lunch

Als ik ietsje meer aandacht aan mijn ontbijt besteed dan voelt dat alsof ik extra goed voor mezelf zorg. En dat gevoel blijft vaak de rest van de dag bij me, leuk vind ik dat. Weet je hoe weinig extra moeite dat kost? Dus eet als ontbijt gerust 2x per week ‘iets hartigs met kaas en groente uit een koekenpan”. Bovendien lekker als afwisseling op Griekse yoghurt met Granola en diverse soorten crackers. Zo’n warm ontbijt is echt smullen en bovendien geeft het uren een vol gevoel. Desnoods eet je de bloemkool frittata als lunch 😉 Mits goed gekruid is de frittata koud ook lekker, dat maakt ‘m tevens geschikt om mee te nemen.

Suggestie

Zie de kruiden en specerijen die ik hier gebruik als een suggestie. Ik reken er in totaal 0,5 gram koolhydraten voor. Het spreekt voor zich dat je de frittata naar eigen smaak aanpast. En ja hoor, verse kruiden zijn ook lekker.  Je kunt de bloemkool frittata verder uitbouwen. Niet alleen met groenten maar ook met extra eiwitten. Denk daarbij aan champignons, zalm, vlees of kip. Ook daarom: nooit restjes bloemkoolrijst of groente weggooien! No-waste please…

gekruide bloemkool frittata

gekruide bloemkool frittata

 

Zo maak je gekruide bloemkool frittata

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gekruide bloemkool frittata

Gekruide bloemkool frittata

Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je favoriete kruiden en specerijen door en laat de bloemkool frittata rustig stollen. Super makkelijk en super smakelijk!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: frittata, pannenkoeken & wafels
Voorbereiden: 2 min
Koken: 8 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Meng de bloemkoolrijst met de eieren, kruiden, specerijen en wat peper en zout.
  • Giet het ei-bloemkoolmengsel in een koekenpan met hete olie. Laat op matig vuur met een deksel erop ongeveer 5 minuten stollen. Draai de frittata om met behulp van een deksel. Rasp er kaas over en bak nog 3 minuten zonder deksel.
  • Ondertussen snijd je een cherrytomaat in vieren. Laat de frittata vanuit de pan op een bord glijden. Verdeel de rucola erover en schik de tomaat erop.
  • Goedemorgen, mooie dag verder!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties op “Gekruide bloemkool frittata”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.7K Shares
Share506
Pin1.2K
Tweet