Bloemkool frittata, lekker kruidig 7

gekruide bloemkool frittata

Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je favoriete kruiden en specerijen door en laat ‘m rustig stollen met een deksel op de pan. Zelfs ‘s morgens vroeg toch niet te veel gevraagd lijkt me? Ik zeg: “Goedemorgen pottenkijkers”!

 

Ontbijt of desnoods als lunch

Als ik ietsje meer aandacht aan mijn ontbijt besteed dan voelt dat alsof ik extra goed voor mezelf zorg; dat gevoel blijft vaak de rest van de dag bij me, leuk vind ik dat. Sinds ik heb ontdekt hoe weinig extra moeite dat kost (jaren geleden gelukkig al) eet ik als ontbijt zeker 2x per week ‘iets hartigs met kaas uit een koekenpan”. Ter afwisseling van Griekse yoghurt met Granola en diverse soorten crackers echt smullen en bovendien geeft het uren een vol gevoel. Desnoods eet je de bloemkool frittata als lunch. NB: koud ook lekker, mits goed gekruid.

gekruide bloemkool frittata

De kruiden en specerijen die ik hier gebruik is een suggestie, ik reken er in totaal 0,5 gr. khd voor. Het spreekt voor zich dat je de frittata naar eigen smaak aanpast, verse kruiden zijn ook lekker. Je kunt de bloemkool frittata uitbouwen met meer groenten of extra eiwitten zoals champignons, zalm of andere vis, vlees, kip etc. Ook daarom: nooit restjes weggooien! Er kan zoveel meer met bloemkool…

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze gekruide bloemkool frittata

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bloemkool frittata, lekker kruidig

gekruide bloemkool frittata

Door Anna-Karina Geplaatst januari 30, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 3,5 gr. alles (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten
  • Klaar in: 9 minuten

Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je favoriete kruiden en specerijen door en laat de bloemkool frittata rustig stollen. *nommienom*

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng bloemkoolrijst samen met eieren, kruiden, specerijen en wat peper en zout goed door elkaar.
  2. Smelt olie in een koekenpan en giet het ei-bloemkoolmengsel in de pan. Laat op matig vuur met een deksel erop ongeveer 5 minuten stollen. Draai je frittata als hij stevig genoeg is voorzichtig om met behulp van een deksel. Rasp er kaas over en bak nog 2 minuten, zonder deksel.
  3. Ondertussen snijd je een cherrytomaatje in vieren en neemt een handje rucola. Laat je frittata uit de pan op je bord glijden en leg rucola en tomaat erop. Een prachtig begin van de dag, toch? Goedemorgen, mooie dag verder!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Bloemkool frittata, lekker kruidig