gekookt ei met een dukkah korstje

Gekookt ei met een dukkah korstje

We beloofden je vorige week al dat we vaker laten zien wat er nog meer met dukkah mogelijk is behalve dippen. Het is ook de ultieme pimp voor je gewone gekookte eitje! Eten jullie ook regelmatig een gekookt eitje zo tussendoor? Ik vind dat zo lekker en makkelijk als je koolhydraatarm eet! Maar soms wil je wel eens iets anders, dus let op! Want nóg lekkerder is namelijk een gekookt ei met een dukkah korstje. Om lekker in je eentje op te peuzelen of leg een paar kwarten op je salade. Makkelijk ook om mee te nemen in je lunchbox. Of maak een hele berg om aan je visite te presenteren tijdens een feestje! Groot voordeel het bevat ook nauwelijks koolhydraten. Ben je al overtuigd?

Makkelijk, makkelijker, makkelijkst

Echt lekker smullen is heel makkelijk als je slimme voorraden aanlegt. Zorg dat je altijd een assortiment verantwoord -snack-voedsel in huis hebt! Dat voorkomt gewoon dat je naar foute dingen grijpt. En vaak kost het geen extra moeite. Op zondag eet ik vaak een zacht gekookt eitje bij het ontbijt. We koken dan gewoon gelijk 10 eieren ofzo, dan hebben we gelijk dat voorraadje met nulkommanada extra moeite. TIP: Pellen en onder water koel weg zetten is het best i.v.m. salmonella. Nog eenvoudiger wordt het als je een voorraadje van die overheerlijke dukkah hebt gemaakt vorige maand! Of was het alweer op?

Gekookt ei met een dukkah korstje

Ook lekker:

Zo maak je een gekookt ei met een dukkah korstje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

gekookt ei met een dukkah korstje

Gekookt ei met een dukkah korstje

door Anna-Karina van Denderen
Eten je graag een gekookt eitje? Ik heb de ultieme pimptip voor je gekookte eitje... want nóg lekkerder is namelijk dit gekookt ei met een dukkah korstje!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, super makkelijk, tapas
Voorbereiden: 5 min
Totale tijd: 5 min

Voedingswaarden

nauwelijks koolhydraten

Uit recept

8 kwarten

Ingrediënten

Bereiden

  • Je rolt een hard gekookt ei eerst door een goede (!) olijfolie en vervolgens door je zelfgemaakte dukkah en klaar is je gekookt ei in een dukkah korstje!
  • Snijd in kwarten en serveer onmiddellijk. Ook leuk voor een feestje!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 164 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.