Gehakt tomaat ovenschotel van Margreet

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Alweer een leuk bezoekersrecept! Margreet stuurde ons haar recept voor deze gehakt- tomaat ovenschotel in met deze tekst: “Ik eet deze ovenschotel zeker al 30 jaar, voorheen met aardappelen en gewone ketchup. Sinds ik koolhydraatarm eet (2015) heb ik het omgezet naar een koolhydraatarme variant en hij is nog net zo lekker.“.  En daar zouden wij graag ‘super makkelijk’ aan toe willen voegen. Want met slechts 6 simpele ingrediënten tover je een smakelijke ovenschotel op tafel. Ook nog eens prima vooraf te maken, altijd handig! 

Puree?

De ovenschotel in deze versie bevat 8.2 gram koolhydraten per portie. Je kunt er naar eigen inzicht mee variëren door er nog blokjes koolraap of knolselderij aan toe te voegen zoals Margreet suggereert.  Zelf denken wij dat de gehakt- tomaat ovenschotel ook lekker zou zijn met een frisse komkommer salade erbij. Tel zelf wel even de extra koolhydraten erbij als je je dagtotalen in de gaten moet houden.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Zo maak je de gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet
Door: Margreet Dekker
Zeer makkelijk te maken en verrassend fris en lekker.
4.50 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per portie, exclusief koolraap/knolselderij
kcal 492.93 koolhydraten 8.2 geiwitten 39.2 gvetten 33.77 gvezels 3.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 flinke porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel (niet meegeteld)

  • koolraap, of knolselderij, gaar in blokjes.

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Ui snijden en bakken.
  • Gehakt rullen en vet afgieten.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Ketchup en mosterd in pan verwarmen.
  • Ui, gehakt en tomaten aan ketchup/mosterd mengsel toevoegen en nog even doorwarmen.
  • Optioneel gekookte koolraap of knolselderij in blokjes over bodem verspreiden.
  • Daarover gehakt/tomaat mengsel en daarover geraspte kaas.
  • Bak de schotel 40 minuten of tot de kaas begint te kleuren.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top