Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Gehakt tomaat ovenschotel van Margreet

Alweer een leuk bezoekersrecept! Margreet stuurde ons haar recept voor deze gehakt- tomaat ovenschotel in met deze tekst: “Ik eet deze ovenschotel zeker al 30 jaar, voorheen met aardappelen en gewone ketchup. Sinds ik koolhydraatarm eet (2015) heb ik het omgezet naar een koolhydraatarme variant en hij is nog net zo lekker.“.  En daar zouden wij graag ‘super makkelijk’ aan toe willen voegen. Want met slechts 6 simpele ingrediënten tover je een smakelijke ovenschotel op tafel. Ook nog eens prima vooraf te maken, altijd handig! 

Puree?

De ovenschotel in deze versie bevat 8 gram koolhydraten per portie. Je kunt er naar eigen inzicht mee variëren door er nog blokjes koolraap of knolselderij aan toe te voegen zoals Margreet suggereert.  Zelf denken wij dat de gehakt- tomaat ovenschotel ook lekker zou zijn met een frisse komkommer salade erbij. Tel zelf wel even de extra koolhydraten erbij als je je dagtotalen in de gaten moet houden. 

Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) koolhydraatarm recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.
 Alle bezoekersrecepten 

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Zo maak je de gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet
Recept afdrukken Bewaren
4.5 van 2 stemmen

Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet

Bezoekersrecept

Door: Margreet Dekker
Zeer makkelijk te maken en verrassend fris en lekker.
Voorbereiden15 min
Koken/oven40 min
Totaal55 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

8 gram koolhydraten per portie, exclusief koolraap/knolselderij
Koolhydraten 8 g

Uit recept:

3 flinke porties

Ingrediënten

Optioneel

  • koolraap of knolselderij, gaar in blokjes.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Ui snijden en bakken.
  • Gehakt rullen en vet afgieten.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Ketchup en mosterd in pan verwarmen.
  • Ui, gehakt en tomaten aan ketchup/mosterd mengsel toevoegen en nog even doorwarmen.
  • Optioneel gekookte koolraap of knolselderij in blokjes over bodem verspreiden.
  • Daarover gehakt/tomaat mengsel en daarover geraspte kaas.
  • Bak de schotel 40 minuten of tot de kaas begint te kleuren.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.778 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Gehakt tomaat ovenschotel van Margreet”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like