Alweer een leuk bezoekersrecept! Margreet stuurde ons haar recept voor deze gehakt- tomaat ovenschotel in met deze tekst: “Ik eet deze ovenschotel zeker al 30 jaar, voorheen met aardappelen en gewone ketchup. Sinds ik koolhydraatarm eet (2015) heb ik het omgezet naar een koolhydraatarme variant en hij is nog net zo lekker.“. En daar zouden wij graag ‘super makkelijk’ aan toe willen voegen. Want met slechts 6 simpele ingrediënten tover je een smakelijke ovenschotel op tafel. Ook nog eens prima vooraf te maken, altijd handig!
Puree?
De ovenschotel in deze versie bevat 8.2 gram koolhydraten per portie. Je kunt er naar eigen inzicht mee variëren door er nog blokjes koolraap of knolselderij aan toe te voegen zoals Margreet suggereert. Zelf denken wij dat de gehakt- tomaat ovenschotel ook lekker zou zijn met een frisse komkommer salade erbij. Tel zelf wel even de extra koolhydraten erbij als je je dagtotalen in de gaten moet houden.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Gehakt- tomaat ovenschotel van Margreet
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 500 gr gehakt, 0 khd (runder) zelf bijtellen indien vega
- 500 gr tomaat, in stukjes
- 4 el tomatenketchup
- 1 el mosterd
- geraspte kaas, naar behoefte
Optioneel (niet meegeteld)
- koolraap, of knolselderij, gaar in blokjes.
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Ui snijden en bakken.
- Gehakt rullen en vet afgieten.
- Tomaten in stukjes snijden.
- Ketchup en mosterd in pan verwarmen.
- Ui, gehakt en tomaten aan ketchup/mosterd mengsel toevoegen en nog even doorwarmen.
- Optioneel gekookte koolraap of knolselderij in blokjes over bodem verspreiden.
- Daarover gehakt/tomaat mengsel en daarover geraspte kaas.
- Bak de schotel 40 minuten of tot de kaas begint te kleuren.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kan ik deze ook invriezen?
Als je het met verse ingrediënten maakt moet dat wel kunnen lijkt me!
Kun je ipv tomaten ook tomatenblokjes uit pakje gebruiken?
Ik denk het wel, al zal de schotel zeker een stuk ‘natter’ uitpakken.
Super lekker, maak ik zeker nog!