Als ik ergens gek op ben is het wel op gegrilde geitenkaas salade. Logisch, want de combinatie van een fris knapperige salade en lauwwarme zachte kaas met honing is echt een zalige uitvinding. Deze aangepaste versie van ons bevat calorieën 377.1 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 12.95 g ⋆ vetten 34.7 g ⋆ vezels 2.4 g per portie. Het is bij velen geliefd en staat niet voor niets op vrijwel alle lunchkaarten in heel Nederland. De basis is altijd sla, geitenkaas, iets zoets en iets nootachtigs. Maar de uitwerking van dat thema is werkelijk eindeloos. Men gebruikt overal weer een andere slasoort. Sommige koks voegen een bescheiden hoeveelheid fruit toe: sinaasappel, aardbei of granaatappelpitjes. We hebben ook alle noten en pitten al voorbij zien komen. Soms wordt de bladsla aangevuld met andere groenten en is er een echte maaltijdsalade ontstaan.
Geitenkaas salade, een echte klassieker
Minstens zeven van tien keer als wij buiten de deur lunchen, bestel ik een salade met gegrilde geitenkaas. Zoals Anna-Karina al eens heeft verteld, eet ik geen vlees. Omdat zo’n geitenkaassalade eigenlijk overal wel op de kaart staat is het voor mij een logische -vegetarische- keuze. Anna-Karina eet buiten de deur wel vlees. Als het om lunchen gaat heeft zij een echte “carpaccio tic”. Als er carpaccio salade op de kaart staat gaat ze meestal voor de bijl. Tenminste, als ze ‘m serveren met een verse basilicumpesto. Ze heeft in 2016 al eens verklapt dat de Wonders carpaccio met stip op 1 staat en dat is nog steeds zo.
Gegrilde geitenkaas salade, try this at home!
Gelukkig kun je die overheerlijke gegrilde geitenkaas salade thuis ook prima maken. Mijn advies is om daarmee te lekker experimenteren. Proeven, proeven en nog eens proeven. Hou je van meer of minder zoet? Speel met de hoeveelheid honing. Liever hartiger? Voeg plakjes bacon of parmaham toe. Eigenlijk geldt dat voor al het eten dat uit je eigen keuken komt: je bepaalt zelf de uiteindelijke smaak. Wat wij doen met onze recepten is niets anders dan je suggesties voor combinaties aan de hand doen. Koken wordt pas echt leuk – en op zijn lekkerst – als je er je eigen draai geeft!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Gegrilde geitenkaas salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gegrilde geitenkaas salade, try this at home!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g veldsla , of mesclun
- 4 cherrytomaatje, in partjes
- 125 g geitenkaas blanc, dikke plak
- honingvervanger, = suikervrije 'honing', 0 khd
- 1 el pompoenpitten
- 1 el pijnboompitjes, of walnoten
Optioneel
- 50 g sperzieboontjes, gaar
- plakken bacon, of spekblokjes
Dressing
- basisdressing, < klik
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de pijnboom- en pompoenpitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje. (optioneel: bak de plakjes bacon krokant)
- Verwarm de grill voor.
Dressing
- Basisdressing: Klop 3 el olie en 1 el azijn lobbig. Hak een paar blaadjes peterselie en basilicum fijn (of gebruik gedroogde kruiden) en roer door de dressing. Proef en breng de dressing op smaak met de suikervrije honing (of zoetstof) en peper en zout.
- Snijd kleine partjes van de tomaatjes. Verdeel de sla en de partjes tomaat over twee borden. Vul aan met gare sperzieboontjes of andere groente. Druppel een deel van de dressing erover en geef de rest er desgewenst los bij.
- Maak van de dikke plak geitenkaas twee dunnere plakken en leg ze op aluminiumfolie op de bakplaat. Bak de plakken ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de kaas begint te kleuren (of gebruik ’n crème brûlée brandertje om er een kleurtje aan te geven).
- Schep de plakken voorzichtig op de salade en bestrooi met de geroosterde pitten.
- Serveer meteen. Wedden dat Anna-Karina de volgende keer ook een gegrilde geitenkaas salade bestelt?
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zou ik ook mozerella of belegen kaas kunnen gebruiken ipv geiten kaas ?
Krijg eters die lactose vrij moeten eten.
Ben zo blij met je recepten altijd afvallen en toch heerlijk eten !
Ik ben niet zo thuis in lactosevrij. Even googelen: lactosevrije kaas.
Gisteren zijn de 2 boeken geleverd en vandaag dit gemaakt. Mmmmm wat is dit lekker. Dit ga ik zeker nog maken!
Wat een heerlijke lunch! Heb m 2 dagen achter elkaar gemaakt. Heerlijk gesmuld.
Binnenkort maak ik de salade denk ik als voorgerechtje voor een etentje met vrienden.
Bedankt voor steeds weer heerlijke recepten!
Vanmiddag de salade met geitenkaas gegeten het was heerlijk.
Ga ik zeker meer eten.
Bedankt Anna Karina.
Ik lust geen geitenkaas wat kan ik dan gebruiken hiervoor
Brie of camembert?
Hallo Anna-Karina,
De salade was een gedicht!!!
Ik ga morgen je boek kopen.
Groetjes, Trudy
Wat leuk, dank je en veel plezier ermee hoor Trudy!
oh yesss salade met geitenkaas made by Hans. Bestel hem vaak buiten de deur. Ga hem zeker maken en dan made by Erna. Wederom dank voor dit recept.
Groetjes.
Ha die Erna, nou eet ze dan. Groetjes ook vanuit hiero!
Lekker ik ga deze eten ik ben gek op sla.
Eet smakelijk Ria!
Inderdaad ook deze lijkt me heerlijk! ga hem zeker maken.