Gegrilde geitenkaas salade, try this at home!

gegrilde geitenkaas salade

Als ik ergens gek op ben is het wel op gegrilde geitenkaas salade. Logisch, want de combinatie van een fris knapperige salade en lauwwarme zachte kaas met honing is echt een zalige uitvinding. Deze aangepaste versie van ons bevat calorieën 377.1 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 12.95 g ⋆ vetten 34.7 g ⋆ vezels 2.4 g per portie. Het is bij velen geliefd en staat niet voor niets op vrijwel alle lunchkaarten in heel Nederland.  De basis is  altijd sla, geitenkaas, iets zoets en iets nootachtigs. Maar de uitwerking van dat thema is werkelijk eindeloos. Men gebruikt overal weer een andere slasoort. Sommige koks voegen een bescheiden hoeveelheid fruit toe: sinaasappel, aardbei of granaatappelpitjes. We hebben ook alle noten en pitten al voorbij zien komen. Soms wordt de bladsla aangevuld met andere groenten en is er een echte maaltijdsalade ontstaan.

Geitenkaas salade, een echte klassieker

Minstens zeven van tien keer als wij buiten de deur lunchen, bestel ik een salade met gegrilde geitenkaas. Zoals Anna-Karina al eens heeft verteld, eet ik geen vlees. Omdat zo’n geitenkaassalade eigenlijk overal wel op de kaart staat is het voor mij een logische -vegetarische- keuze. Anna-Karina eet buiten de deur wel vlees. Als het om lunchen gaat heeft zij een echte “carpaccio tic”. Als er carpaccio salade op de kaart staat gaat ze meestal voor de bijl. Tenminste, als ze ‘m serveren met een verse basilicumpesto. Ze heeft in 2016 al eens verklapt dat de Wonders carpaccio met stip op 1 staat en dat is nog steeds zo.

Gegrilde geitenkaas salade, try this at home!

Gelukkig kun je die overheerlijke gegrilde geitenkaas salade thuis ook prima maken. Mijn advies is om daarmee te lekker experimenteren. Proeven, proeven en nog eens proeven. Hou je van meer of minder zoet? Speel met de hoeveelheid honing. Liever hartiger? Voeg plakjes bacon of parmaham toe. Eigenlijk geldt dat voor al het eten dat uit je eigen keuken komt: je bepaalt zelf de uiteindelijke smaak. Wat wij doen met onze recepten is niets anders dan je suggesties voor combinaties aan de hand doen. Koken wordt pas echt leuk – en op zijn lekkerst – als je er je eigen draai geeft!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

	gegrilde geitenkaas salade
	gegrilde geitenkaas salade

Zo maak je Gegrilde geitenkaas salade

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Gegrilde geitenkaas salade, try this at home!

gegrilde geitenkaas salade
Door: Hans van Deelen
Gegrilde geitenkaas salade, de klassieke combinatie van een fris knapperige salade en warme zachte kaas met honing is echt een zalige uitvinding.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 79

5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 377.1 kcalkoolhydraten 3 geiwitten 12.95 gvetten 34.7 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

Optioneel

Dressing

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboom- en pompoenpitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje. (optioneel: bak de plakjes bacon krokant)
  • Verwarm de grill voor.

Dressing

  • Basisdressing: Klop 3 el olie en 1 el azijn lobbig. Hak een paar blaadjes peterselie en basilicum fijn (of gebruik gedroogde kruiden) en roer door de dressing. Proef en breng de dressing op smaak met de suikervrije honing (of zoetstof) en peper en zout.
  • Snijd kleine partjes van de tomaatjes. Verdeel de sla en de partjes tomaat over twee borden. Vul aan met gare sperzieboontjes of andere groente. Druppel een deel van de dressing erover en geef de rest er desgewenst los bij.
  • Maak van de dikke plak geitenkaas twee dunnere plakken en leg ze op aluminiumfolie op de bakplaat. Bak de plakken ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de kaas begint te kleuren (of gebruik ‘n crème brûlée brandertje om er een kleurtje aan te geven).
  • Schep de plakken voorzichtig op de salade en bestrooi met de geroosterde pitten.
  • Serveer meteen. Wedden dat Anna-Karina de volgende keer ook een gegrilde geitenkaas salade bestelt?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties