gegrilde asperges

Gegrilde asperges met kaas

Asperges, het witte goud… Jammer dat witte asperges zo kort verkrijgbaar zijn. Gelukkig is de groene asperge ook heel smakelijk en gezond. Asperges hebben van zichzelf al een bijzondere smaak, niet zo heel veel aan doen dus. Deze gegrilde asperges zijn in combinatie met wat balsamicoazijn of citroensap nog beter voor je lijn! Eet deze malse gegrilde asperges als voorafje, bijgerecht of snijd ze in schuine stukken als borrelhapje of verwerk de stukken in een salade! Oja, supersnel op tafel!

 

Gezond

Al in de oudheid, door de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd de asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Voornamelijk door de stof asparagine, die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperges zitten ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. De unieke groente werkt bloedzuiverend en kan als vocht afdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen.  Let je op je gewicht? Eet dan vooral veel asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend dat zo weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat. 

gegrilde asperges

Nederlands Aspergeseizoen
Nederlandse asperges zijn alleen verkrijgbaar tijdens het aspergeseizoen, van begin april tot en met 24 juni (Sint Jan). Het is mogelijk dat er vanaf februari en begin juli ook asperges verkrijgbaar zijn maar let dan goed op de afkomst, er wordt dan namelijk ook meer buitenlands product aangeboden. Vaak afkomstig uit Peru, die zijn eetbaar maar echt veel minder lekker dan de witte Nederlandse asperge!

Klik voor vergroting

Zo maak je de gegrilde asperges

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Gegrilde asperges met kaas


gegrilde asperges

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 19, 2014

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 1,7 gr. pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 3 minuten
 • Kooktijd: 12 minuten
 • Klaar in: 15 minuten

Let je op je gewicht? Eet dan vooral veel asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend dat zo weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Maak de asperges schoon, groene asperges hoef je niet te schillen. Verwijder wel de houtige onderkant.
 2. Wrijf de asperges in met olie (ik doe het met een keukenpapiertje gedenkt in olie). Grill de asperges in een grillpan rondom gedurende 5-6 minuten. Regelmatig omdraaien om verbranden te voorkomen. Blus de asperges af met de bouillon. Proef of ze gaar genoeg zijn, asperges mogen echt nog wel knapperig zijn.
 3. Zet de grill van de oven aan. Leg de asperges op een bakblik en maal er peper over en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
 4. Vlak voor het serveren wat citroen erover druppelen, of geef partjes citroen los erbij.
  Geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Gegrilde asperges met kaas”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

91 Shares
Share55
Pin36
Tweet