Eet deze malse gegrilde asperges met kaas als voorafje, bijgerecht of snijd ze in schuine stukken als borrelhapje of verwerk de stukken in een salade. Ik ben sowieso dol op asperges of ze nu wit of groen zijn. Gelukkig zijn groene asperges het hele jaar door verkrijgbaar en heel smakelijk en super gezond. Asperges hebben van zichzelf al een bijzondere smaak, niet zo heel veel aan doen dus. Deze gegrilde asperges zijn in combinatie met wat balsamicoazijn of citroensap heel goed voor je lijn! Ander voordeel, ze staan supersnel op tafel. Het bevat per -bijgerecht- portie 3.1 gram koolhydraten en is zowel warm als koud heerlijk.
Asperges zijn gezond
Reeds in de oudheid, door de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd de asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Voornamelijk door de stof asparagine. Die stof heeft een gunstige uitwerking op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Daarnaast zitten asperges ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Bovendien werkt deze unieke groente bloedzuiverend en kan als vocht afdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Wil je bewust met voeding omgaan én op je gewicht letten? Eet dan vooral regelmatig asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend dat zo weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de gegrilde asperges met kaas
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gegrilde asperges met kaas
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g asperges, schoongemaakt
- olijfolie
- 200 ml (groente)bouillon
- 30 g geraspte kaas, indien zelf geraspt
- peper en zout
- citroensap
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de asperges schoon, groene asperges hoef je meestal niet te schillen. Verwijder wel de houtige onderkant.
- Wrijf de asperges in met olie (ik doe het met een kwastje). Grill de asperges in een grillpan rondom gedurende 5-6 minuten. Regelmatig omdraaien om verbranden te voorkomen. Blus de asperges af met de bouillon. Proef of ze gaar genoeg zijn, asperges mogen echt nog wel knapperig zijn.
- Zet de grill van de oven aan. Leg de asperges op een bakblik en maal er peper over en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
- Vlak voor het serveren wat citroensap erover druppelen, of geef partjes citroen los erbij.
- Geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vraagje: kun je groene asperges ook invriezen (als je er teveel gekocht hebt voor het recept?) Alvast dank.
Wat een geweldige site is dit toch….
Van de website: https://www.verseoogst.nl/producten/groene-asperge
Je kunt groene asperges ook invriezen, zowel ongeblancheerd als geblancheerd. Ongeblancheerd zijn ze korte tijd houdbaar in de diepvries. Geblancheerde asperges (2-4 minuten) kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje een jaar ingevroren bewaren (minimaal -18°C).
Hartelijk bedankt voor uw antwoord.
Graag gedaan Pien!
hallo….. ik vindt dit een leuke site. ben nog een beetje aan het zoeken wat ik wel en niet kan eten maar de recepten zijn lekker bedankt
Was heerlijk knapperig en de kaas maakte het helemaal af! We hebben er nog 2 plakjes zalm bij genomen!
Ja, dat lijkt me ook lekker José! Ik ben dol op gerookte zalm, trouwens … vers ook wel 😉