Hoeveel geluk kan een mens aan…? Ter afleiding van alle overweldigende, complimenteuze reacties op het 1e kookboek van deze website voel ik een dringende drive om een heel simpel receptje uit te werken en met jullie te delen. Even weer back to basics. In Lekker & makkelijk Koolhydraatarm staat ook een serie bijgerechten. Dat vond ik echt nodig, want soms zoek je nog net even een uitbreiding van je maaltijd of wil je gewoon een beetje leuk voor de dag komen als je gasten hebt. In zulke gevallen kun je al snel goede sier maken met een echt lekker bijgerechtje. Zoiets simpels als deze lekkerste gebakken champignons bijvoorbeeld. Ze zijn perfect voor die gelegenheid, snel klaar en zo zalig! Ik kan het niet genoeg zeggen, lekker eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn!
Gouden tips!
Bij deze gebakken champignons draait het nauwelijks om het recept zelf, want dat stelt eigenlijk niks voor. Sorry, ik maak het niet mooier dan het is. Het draait helemaal om de manier waarop de champignons worden behandeld. In mijn tienerjaren waste ik de champignons met ruim water en bakte ze in olie of boter. Oeps, dat bleek veel lekkerder te kunnen joh! Ooit kreeg ik van een kok de gouden tips om gebakken champignons op de allerlekkerste en simpelste manier klaar te maken. En nu geef ik ze weer aan jullie door, want sinds 1980 bak ik champignons uitsluitend volgens zijn aanwijzingen. En dat doe ik natuurlijk niet omdat het zo waardeloos is bevallen al die jaren…
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de lekkerste gebakken champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
De lekkerste gebakken champignons
Ook gebruikt
- 2 platte spatels
- Goede keramische antiaanbakpan
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 400 g kastanjechampignons
Pas na het bereiden toevoegen!
- klontje roomboter
- peper en zout
- groene kruiden, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Neem altijd kastanjechampignons, die smaken echt zoveel romiger dan de witte.
- Veeg de champignons schoon met een borsteltje en snijd eventuele bruine plekjes eraf, dus nooit wassen met water. De meeste paddenstoelen zijn gewoon sponsjes, als je ze gaat wassen zuigen ze zich onmiddellijk vol met water. Snijd het onderste (uitgedroogde) stukje van het voetje. Je kunt ze in plakjes snijden maar zoveel mogelijk heel laten is ook prima, tenzij ze erg groot zijn.
- Bak de (plakjes) champignon al omscheppend op hoog vuur in een goede koekenpan, dus zonder boter of olie! Blijf omscheppen – twee houten spatels vind ik zelf het makkelijkst. Eerst gaan ze piepen in de pan daarna gaan ze langzaam hun vocht verliezen. Als ze beginnen te bruinen en beetgaar zijn, het vuur doven en er dan van het vuur af pas een klontje roomboter doorroeren: KLAAR!
- Peper en een klein snufje zout is vaak al meer dan genoeg, zo komt de smaak van de champignon het best tot zijn recht! Kies -optioneel- kruiden en specerijen die passen bij de rest van de maaltijd. De peterselie is meer voor de foto, echt nodig is het zeker niet als je van pure smaken houdt!
- Heerlijk voor op je omeletje, ook lekker op een cracker of toastjes. Psst… Ik eet zoiets ook gerust als avondsnack als ik nog wat eiwitten of vetten nodig heb.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Net voor 2 personen gemaakt en helemaal alleen opgegeten! Geserveerd op een bedje van mini rucola. Goddelijk lekker en jullie manier van champignons bakken/klaarmaken zonder olie of boter is bij verreweg de beste manier. Ik pas deze truc al jaren toe :-))
Hoi Anita,
Blijft de lekkerste!
Alles goed met je? Hier alles OK.
Wie weet tot snel!
ik maak altijd jou kastanjechampignons met bleekselderij en doe er kip bij crispy zo heerlijk is dat met die champignonsaus erbij
compleet gerecht geen bijgerecht
Ik heb gisteren je kookboek ontvangen. Een compliment voor de keuze van je gerechten en de uitvoering. Ik verheug me er op dat ik het kan gaan gebruiken.
Dank je!