De lekkerste gebakken champignons

gebakken champignons, simpel bijgerecht

Hoeveel geluk kan een mens aan…? Ter afleiding van alle overweldigende, complimenteuze reacties op het 1e kookboek van deze website voel ik een dringende drive om een heel simpel receptje uit te werken en met jullie te delen. Even weer back to basics. In Lekker & makkelijk Koolhydraatarm staat ook een serie bijgerechten. Dat vond ik echt nodig, want soms zoek je nog net even een uitbreiding van je maaltijd of wil je gewoon een beetje leuk voor de dag komen als je gasten hebt. In zulke gevallen kun je al snel goede sier maken met een echt lekker bijgerechtje. Zoiets simpels als deze lekkerste gebakken champignons bijvoorbeeld. Ze zijn perfect voor die gelegenheid, snel klaar en zo zalig! Ik kan het niet genoeg zeggen, lekker eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn!

Gouden tips!

Bij deze gebakken champignons draait het nauwelijks om het recept zelf, want dat stelt eigenlijk niks voor. Sorry, ik maak het niet mooier dan het is. Het draait helemaal om de manier waarop de champignons worden behandeld. In mijn tienerjaren waste ik de champignons met ruim water en bakte ze in olie of boter. Oeps, dat bleek veel lekkerder te kunnen joh! Ooit kreeg ik van een kok de gouden tips om gebakken champignons op de allerlekkerste en simpelste manier klaar te maken. En nu geef ik ze weer aan jullie door, want sinds 1980 bak ik champignons uitsluitend volgens zijn aanwijzingen. En dat doe ik natuurlijk niet omdat het zo waardeloos is bevallen al die jaren…

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gebakken champignons, simpel bijgerecht

Zo maak je de lekkerste gebakken champignons

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gebakken champignons, simpel bijgerecht

De lekkerste gebakken champignons

Bij deze gebakken champignons draait het nauwelijks om het recept, want dat stelt eigenlijk niks voor. Sorry, ik maak het niet mooier dan het is. Het draait eigenlijk om de manier waarop de champignons worden behandeld.
4.34 van 3 stemmen
Keuken: Europees
Trefwoord: snel
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 3 min
Totale tijd 5 min

Ook gebruikt

  • 2 platte spatels
  • Goede keramische antiaanbakpan

Voedingswaarde

Per portie
kcal 54.85 koolhydraten 0.45 geiwitten 2.52 gvetten 4.55 gvezels 1.52 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pas na het bereiden toevoegen!

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Neem altijd kastanjechampignons, die smaken echt zoveel romiger dan de witte.
  • Veeg de champignons schoon met een borsteltje en snijd eventuele bruine plekjes eraf, dus nooit wassen met water. De meeste paddenstoelen zijn gewoon sponsjes, als je ze gaat wassen zuigen ze zich onmiddellijk vol met water. Snijd het onderste (uitgedroogde) stukje van het voetje. Je kunt ze in plakjes snijden maar zoveel mogelijk heel laten is ook prima, tenzij ze erg groot zijn.
  • Bak de (plakjes) champignon al omscheppend op hoog vuur in een goede koekenpan, dus zonder boter of olie! Blijf omscheppen – twee houten spatels vind ik zelf het makkelijkst. Eerst gaan ze piepen in de pan daarna gaan ze langzaam hun vocht verliezen. Als ze beginnen te bruinen en beetgaar zijn, het vuur doven en er dan van het vuur af pas een klontje roomboter doorroeren: KLAAR!
  • Peper en een klein snufje zout is vaak al meer dan genoeg, zo komt de smaak van de champignon het best tot zijn recht! Kies -optioneel- kruiden en specerijen die passen bij de rest van de maaltijd. De peterselie is meer voor de foto, echt nodig is het zeker niet als je van pure smaken houdt!
  • Heerlijk voor op je omeletje, ook lekker op een cracker of toastjes.
    Psst… Ik eet zoiets ook gerust als avondsnack als ik nog wat eiwitten of vetten nodig heb.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


5 gedachten over “De lekkerste gebakken champignons”

  1. 5 sterren
    Net voor 2 personen gemaakt en helemaal alleen opgegeten! Geserveerd op een bedje van mini rucola. Goddelijk lekker en jullie manier van champignons bakken/klaarmaken zonder olie of boter is bij verreweg de beste manier. Ik pas deze truc al jaren toe :-))

  2. anneke der kinderen

    ik maak altijd jou kastanjechampignons met bleekselderij en doe er kip bij crispy zo heerlijk is dat met die champignonsaus erbij
    compleet gerecht geen bijgerecht

  3. Ank Rademaker

    Ik heb gisteren je kookboek ontvangen. Een compliment voor de keuze van je gerechten en de uitvoering. Ik verheug me er op dat ik het kan gaan gebruiken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven