gebakken champignons, simpel bijgerecht

Gebakken champignons, heerlijk bijgerecht

Hoeveel geluk kan een mens aan…? Ter afleiding van alle overweldigende, complimenteuze reacties op mijn kookboek voel ik een dringende drive om een heel simpel receptje uit te werken en met jullie te delen. Even weer ‘back to basics’. In mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm staat ook een serie bijgerechten. Dat vond ik echt nodig, want soms zoek je nog net even een uitbreiding van je maaltijd of wil je gewoon een beetje leuk voor de dag komen als je gasten hebt. In zulke gevallen kun je al snel goede sier maken met een lekker bijgerechtje. Zoiets simpels als dit schaaltje gebakken champignons bijvoorbeeld is perfect voor die gelegenheid, snel klaar en zo zalig! Ik kan het niet genoeg zeggen, lekker eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn!

 

Vier gouden tips
Bij deze gebakken champignons draait het helemaal niet echt om het recept, want dat stelt eigenlijk niks voor. Sorry, ik maak het niet mooier dan het is. Het draait eigenlijk om de manier waarop de champignons worden behandeld. Toen ik as tiener net begon te koken waste ik de champignons van te voren met ruim water en bakte ze in olie of boter. Best oké, maar toch vrij zompig en smakeloos in vergelijking met hoe ik het nu doe!

gebakken champignons, simpel bijgerecht

Ooit kreeg ik van een kok vier gouden tips om gebakken champignons op de allerlekkerste en simpelste manier klaar te maken. En nu geef ik ze weer door, want sinds 40 jaar bak ik champignons dus uitsluitend volgens zijn aanwijzingen. En dat doe ik natuurlijk niet omdat het zo waardeloos is bevallen al die jaren…

Zo maak je de lekkerste gebakken champignons

  1. neem kastanjechampignons, die smaken echt veel romiger dan de witte
  2. veeg ze schoon, niet wassen met water
  3. bak de plakjes champignon al omscheppend op hoog vuur, zonder boter of olie,  tot ze hun vocht beginnen te verliezen
  4. als ze beginnen te bruinen en beetgaar zijn, het vuur doven en er een klontje roomboter doorroeren: KLAAR!

Kies eventueel kruiden en specerijen die passen bij de rest van de maaltijd: peper en zout is vaak al meer dan genoeg, zo komt de smaak van de champignon het best tot zijn recht! De peterselie is meer voor de foto, echt nodig is het zeker niet als je van pure smaken houdt! Ik eet zoiets ook gerust als avondsnack als ik nog wat eiwitten of vetten nodig heb.

Kijk hier voor andere lekkere bijgerechten

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!
(Gezien 283 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Gebakken champignons, heerlijk bijgerecht”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like