garnalen met cocktail dip

Garnalen met cocktail dip

Een lekker klassiek (feest) gerecht in een vrolijk jasje op deze manier! Echt heel lollige garnalen met cocktail dip. Goed opletten want deze leuke koolhydraatarme snack is echt ontzettend simpel om te maken. Sausje roeren, garnalen erin steken en klaar is kees. Al met al lijkt het wel op zo’n muts met belletjes van een harlekijn. Of nee, wacht: het is een badende octopus met z’n 8 poten buiten de rand 😉 Wat zie jij erin?  De cocktailsaus bewaar je eenvoudig tot gebruik in de koelkast, eventueel al verdeeld over eenpersoonsbakjes zodat je alleen de garnalen er maar in hoeft te steken.

Soort gerecht

Wil je de garnalen met cocktail dip als uitgebreider voorgerecht of als lunch eten? Leg dan de garnaaltjes in een mooie vorm op een sla bedje. Extra leuk met een paar cherrytomaatjes of dunne reepjes paprika erbij. Ik vind een garnaal van zichzelf al behoorlijk fotogeniek, die gekke gekromde zeebeestjes hebben weinig nodig om er feestelijk uit te zien. Op de foto’s zie je 2 verschillende presentaties. 1 op een schaal als borrelhapje voor meerdere personen en 1 als individueel voorgerechtje, kies zelf de presentatie die het best bij jouw maaltijd past. Ook uitstekend op hoogtijdagen! Hoewel je het van mij ook op een doordeweekse maandag helemaal alleen in je eentje mag oppeuzelen. NB: 1,6 gram koolhydraten per persoon, bij 8 garnalen per persoon + de saus, zoals op de foto van de “garnalen octopus in bad”.  Het totale recept is ongeveer 6,3 gram koolhydraten.

garnalen met cocktail dip

Zo maak je deze garnalen met cocktail dip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


garnalen met cocktail dip

Garnalen met cocktail dip

Een lekker klassiek (feest) gerecht in een vrolijk jasje deze garnalen met cocktail dip en zo ongelooflijk makkelijk klaar te maken.
Afdrukken Reacties
Gang: Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: (dip)sauzen, dressings en beleg, vis
Voorbereiden: 7 min
Totale tijd: 7 min

Koolhydraten - hoeveelheid

1,6 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties (voorgerecht)

Ingrediënten

  • 200 g garnalen - 0,6 khd groot gekookt met of zonder staartstuk
Cocktail dip
Optioneel

Bereiden

  • Reken per persoon 4-8 grote garnalen, afhankelijk van maaltijdsoort en of je er verder iets bij eet.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak of vijzel de rode peper (naar smaak) klein. Houd een paar ringetjes bosui en peper achter voor de garnering. Meng de rest met Griekse yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder en een kneepje limoensap tot een cocktail dipsaus. Proef en voeg zout, zoet of zuur naar smaak toe. Koel bewaren tot gebruik.
  • Dep de garnalen droog indien nodig voor je ze serveert.
  • Serveer als voorgerechtje 8 garnalen met de saus als individuele portie.
    garnalen met cocktail dip
  • Hier mag je me (uitsluitend spreekwoordelijk) wel voor wakker maken! Zo leuk om te zien, lekker én makkelijk om te maken bovendien. Dat rijmt.
TIP
  • Uiteraard kan het voorgerecht uitbreiden met tomaat, sla etc. Of, als het een borrelhapje is, alle garnalen op een schaal met prikkers en de saus er apart bij.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Garnalen met cocktail dip”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

252 Shares
Share136
Pin116
Tweet