Een lekker klassiek (feest) gerecht in een vrolijk jasje op deze manier! Echt heel lollige garnalen met cocktail dip. Goed opletten want deze leuke koolhydraatarme snack is echt ontzettend simpel om te maken. Sausje roeren, garnalen erin steken en klaar is kees. Op de foto’s zie je 2 verschillende presentaties. 1 op een schaal als borrelhapje voor meerdere personen en 1 als individueel voorgerechtje, kies zelf de presentatie die het best bij jouw maaltijd past. Ik vind zelf die muts met belletjes van een harlekijn het leukst. Of nee, wacht: het is een badende octopus met z’n 8 poten buiten de rand 😉 Wat zie jij erin? De cocktailsaus bewaar je eenvoudig tot gebruik in de koelkast, eventueel al verdeeld over eenpersoonsbakjes zodat je alleen de garnalen er maar in hoeft te steken. Bevat gemiddeld 1 gram koolhydraten per portie van 6 stuks inclusief saus.
Soort gerecht
Wil je de garnalen met cocktail dip als uitgebreider voorgerecht of als lunch eten? Leg dan de garnaaltjes in een mooie vorm op een slabedje. Extra leuk met een paar cherrytomaatjes of dunne reepjes paprika erbij. Ik vind een garnaal van zichzelf al behoorlijk fotogeniek, die gekke gekromde zeebeestjes hebben weinig nodig om er feestelijk uit te zien. Ook uitstekend op hoogtijdagen! Hoewel je het van mij ook op een doordeweekse maandag helemaal alleen in je eentje mag oppeuzelen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze garnalen met cocktail dip
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Garnalen met cocktail dip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g garnalen, groot, gekookt met of zonder staartstuk
Cocktail dip
- 1 el bosui
- 1 stukje rode peper, of sambal naar smaak
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el tomatenketchup
- paprikapoeder, (gerookt) naar smaak
- limoensap
- 2 druppels zoetstof
- zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Reken per persoon 4-8 grote garnalen, afhankelijk van maaltijdsoort en of je er verder iets bij eet.
- Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak of vijzel de rode peper (naar smaak) klein. Houd een paar ringetjes bosui en peper achter voor de garnering. Meng de rest met Griekse yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder en een kneepje limoensap en zoetstof tot een cocktail dipsaus. Proef en voeg zo nodig zout naar smaak toe. Koel bewaren tot gebruik.
- Dep de garnalen droog indien nodig voor je ze serveert.
- Serveer als voorgerechtje 8 garnalen met de saus als individuele portie.
- Hier mag je me (uitsluitend spreekwoordelijk) wel voor wakker maken! Zo leuk om te zien, lekker én makkelijk om te maken bovendien. Dat rijmt.
TIP
- Uiteraard kan het voorgerecht uitbreiden met tomaat, sla etc. Of, als het een borrelhapje is, alle garnalen op een schaal met prikkers en de saus er apart bij.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
deze saus is echt heel erg lekker super