Soms heb ik enorme zin in een lekker warm à la minute lunchgerecht. Vaak wordt dat iets met ei, maar op nummer twee staan garnalen. Die liggen standaard wel in de diepvries, zo handig. Deze keto garnalen in pittige roomsaus zijn snel klaar en vet lekker! Ik doe de garnalen gewoon in bevroren toestand bij de gebakken paprika, deksel erop en dan zijn ze zo gaar! Serveer de garnalen in het gezellige pannetje. Heerlijk met een frisse gemengde salade! Het gerecht bevat per portie, exclusief eventuele salade: kcal 369.13 ⋆ koolhydraten 3.33 g ⋆ eiwitten 27 g ⋆ vetten 27.29 g ⋆ vezels 1.07 g, als je tenminste ook echt ALLE saus op eet.
Variatietips & bewaren
Er zit een behoorlijke hoeveelheid saus bij dit gerecht, ook goed te zien op de foto’s, de garnalen zitten bijna helemaal onder de roomsaus… Dus rooster een koolhydraatarm sneetje brood bij om alle zalige room op te kunnen dippen. Die sneetjes snijd ik daarvoor in repen en die bak ik in een koekenpannetje met olie en boter, maal er zout over en je hebt heerlijke ‘soldaatjes’ voor bij je garnalen met pittige roomsaus.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je garnalen in pittige roomsaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Garnalen in pittige roomsaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g paprika
- 15 ml olijfolie, om in te bakken
- 20 g roomboter, om in te bakken
- 1 teentje knoflook, of meer naar smaak
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 300 g garnalen, bevroren, rauw & gepeld
- sambal, naar smaak
- 75 g crème fraîche
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de paprika in stukjes en fruit deze in olie met boter in een braadpannetje 3 minuten aan. Pers de knoflook erboven uit en bestrooi met Provençaalse kruiden.
- Voeg de bevroren garnalen en sambal naar smaak toe, doe het deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen tot de garnalen gaar zijn, roer af en toe om. NB: als je verse garnalen gebruikt wellicht een scheutje water toevoegen.
- Roer op het laatst de crème fraîche erdoor en laat 5 minuten inkoken. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
- Lekker met een beetje frisse, gemengde salade.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet