Garnalen en kabeljauw in room

Wat doen jullie als je niet echt zin hebt om te koken? Tegenwoordig raap ik de moed toch maar wel even bij elkaar. Maar helaas, trof ik de groentela vervolgens bijna leeg aan. Een eenzaam stukje paprika en twee sneue stengels bleekselderij was alles. Nou moe, dan maar uitwijken naar de diepvries. Een kwart zakje garnalen en nog twee stukjes kabeljauw. Hmmz, oké. Met een paar simpele ingrediënten knutsel je toch nog een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!

Kracht

Vroeger zou ik gelijk naar de patatzaak gerend zijn bij maar een zweem van geen zin. Ben ik even blij dat ik mezelf tegenwoordig bij de kladden grijp. Want moet je me nu zien zitten. Tevreden grijnzend achtermijn bordje garnalen en kabeljauw in room. Mijn eigen persoonlijke overwinningsmomentje! Nu ervaar ik geen zwakte maar kracht en beloning!

garnalen en kabeljauw in room

 

Dat ik dat kan komt door mijn laatste ‘stoppen met roken’-poging. Ik had, met behulp van een boek (De opluchting, J. Geurtz) de knop gevonden waarmee ik die verslaving kon beteugelen. Ik liet mijn hersenen gewoon lekker schreeuwen om nicotine. Zelf ging ik dan lekker uit fietsen of iets anders doen wat ik leuk vond en sprak ze toe “… dat ze konden schreeuwen, maar dat ik ze niet meer ging voeden. ” Daarna was ik inderdaad heel opgelucht, omdat ik er niet aan toe had hoeven gegeven. Zo spaarde ik een hele berg ‘sterke momenten’ en ik wist gewoon dat ik nooit, maar echt nooit meer wilde roken. 

Die aanpak maakte dat ik het niet roken niet ervoer alsof ik iets moest inleveren of iets niet mocht. Maar ik WILDE zelf gewoon niet meer roken, nu had ik mezelf verantwoordelijk gemaakt. Elke niet gerookte sigaret werd op die manier een cadeautje aan mezelf. Echt, dat was een groots inzicht en de beste beslissing ooit!  Nou ja, oké dan, dat 1e verliefde telefoontje met Hans was ook wel levensveranderend.

garnalen en kabeljauw in room

Knopje vinden

Ik hoop dat jullie een beetje snappen wat ik bedoel. Wat ik toen heb ervaren gebruik ik nu nog altijd als ik merk dat ik ergens door wordt verleid. Dan denk ik bewust na over wat ik nou ZELF WIL. Toegeven en naar die patatzaak hollen of mezelf een gezondere maaltijd gunnen? En áls ik vervolgens kies voor die patatzaak geniet ik er met volle teugen en zonder schuldgevoel van! Omdat dat uitzonderingen blijven kan dat immers ook best.

Het voelt achteraf soms alsof ik 40 jaar lang mezelf eigenlijk niet zo de moeite waard vond… Heel gek. Tja, zo kunnen die dingen werken blijkbaar. Ik ben zo blij dat ik het knopje heb gevonden en denk eerlijk gezegd dat ik het niet snel weer zal kwijtraken.

Tot zover de wijze les voor vandaag… 🙂

Zo maak je garnalen en kabeljauw in room

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Garnalen en kabeljauw in room


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 7, 2018

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 5,5 gr khd pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Klaar in: 20 minuten

Met een paar simpele ingrediënten knutsel je in een oogwenk een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!

Ingrediënten

Bereiding

 1. Snipper de ui en fruit 'm op middelhoog vuur glazig in wat boter.
 2. Snijd de paprika in lange smalle repen.
  Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Voeg de paprika en bleekselderij toe aan de pan en bak 10 minuten mee.
 3. Voeg de slagroom, roomkaas en het visbouillonblokje (verkruimelen) toe. Breng aan de kook.
 4. Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes van 3 x 3 cm. en voeg ze samen met de garnalen toe aan de pan. Laat tegen de kook aan de kabeljauw en de garnalen gaar worden. Voeg zo nodig wat room of water toe. Proef of het zout genoeg is.
 5. Het is zo al heel lekker, maar voeg gerust verse kruiden en een draai peper toe!
 6. Dien op in een diep bord en geef er een lepel bij.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “Garnalen en kabeljauw in room”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

418 Shares
Share210
Pin208
Tweet