Garnalen en kabeljauw in room

Wat doen jullie als je niet echt zin hebt om te koken? Tegenwoordig raap ik de moed toch maar wel even bij elkaar. Maar helaas, trof ik de groentela vervolgens bijna leeg aan. Een eenzaam stukje paprika en twee sneue stengels bleekselderij was alles. Nou moe, dan maar uitwijken naar de diepvries. Een kwart zakje garnalen en nog twee stukjes kabeljauw. Hmmz, oké. Met een paar simpele ingrediënten knutsel je toch nog een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar, met slechts 6.35 gram koolhydraten per portie. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!

Advertentie

Kracht

Vroeger zou ik gelijk naar de patatzaak gerend zijn bij maar een zweem van geen zin. Ben ik even blij dat ik mezelf tegenwoordig bij de kladden grijp. Want moet je me nu zien zitten. Tevreden grijnzend achter mijn bordje garnalen en kabeljauw in room. Mijn eigen persoonlijke overwinningsmomentje! Nu ervaar ik geen zwakte, maar kracht en beloning! Dat ik dat kan komt door mijn laatste ‘stoppen met roken’-poging in 2012. Ik had, met behulp van een boek (De opluchting, J. Geurtz) de knop gevonden waarmee ik die (en andere) verslaving kan beteugelen. Ik laat mijn hersenen gewoon lekker schreeuwen; of het nu nicotine is op patat.

Ik ging toen lekker uit fietsen of iets anders doen wat ik leuk vond en sprak ze toe “… dat ze konden schreeuwen, maar dat ik ze niet meer ging voeden.” Daarna was ik inderdaad heel opgelucht, omdat ik er niet aan toe had hoeven gegeven. Zo spaarde ik een hele berg ‘sterke momenten’ en ik wist gewoon dat ik nooit, maar echt nooit meer wilde roken. 

Mogen of willen?

Zo voelde niet roken niet helemaal niet meer of iets niet MOCHT. Maar ik WILDE gewoon niet meer roken, nu had ik mezelf verantwoordelijk gemaakt. Elke niet gerookte sigaret werd op die manier een cadeautje aan mezelf. Echt, dat was een groots inzicht en de beste beslissing ooit!  Mogen heeft met anderen te maken, maar willen met jezelf…

Ik hoop dat jullie een beetje snappen wat ik bedoel. Wat ik toen heb ervaren gebruik ik nu nog altijd als ik merk dat ik ergens door wordt verleid. Dan denk ik bewust na over wat IK nou WIL. Toegeven en naar die patatzaak hollen of mezelf een gezondere maaltijd gunnen? En áls ik vervolgens kies voor die patatzaak geniet ik er met volle teugen en zonder schuldgevoel van! Omdat dat uitzonderingen blijven kan dat af toe best.

Het voelt achteraf soms alsof ik 40 jaar lang mezelf eigenlijk niet zo de moeite waard vond… Heel gek. Tja, zo kunnen die dingen werken blijkbaar. Ik ben zo blij dat ik het knopje heb gevonden en denk eerlijk gezegd dat ik het niet snel weer zal kwijtraken. Tot zover de wijze les voor vandaag… 🙂


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

garnalen en kabeljauw in room
garnalen en kabeljauw in room

 Zo maak je garnalen en kabeljauw in room

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Garnalen en kabeljauw in room

Met een paar simpele ingrediënten knutsel je in een oogwenk een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 381.15 koolhydraten 6.35 geiwitten 20.65 gvetten 30.05 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Snipper de ui en fruit ‘m op middelhoog vuur glazig in wat boter.
 • Snijd de paprika in lange smalle repen.
 • Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Voeg de paprika en bleekselderij toe aan de pan en bak 10 minuten mee.
 • Voeg de slagroom, roomkaas en het visbouillonblokje (verkruimelen) toe. Breng aan de kook.
 • Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes van 3 x 3 cm. en voeg ze samen met de garnalen toe aan de pan. Laat tegen de kook aan de kabeljauw en de garnalen gaar worden. Voeg zo nodig wat room of water toe. Proef of het zout genoeg is.
 • Het is zo al heel lekker, maar voeg gerust verse kruiden toe en een draai peper!
 • Dien op in een diep bord en geef er een lepel bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


12 gedachten over “Garnalen en kabeljauw in room”

 1. Heeeeerlijk! Uit noodzaak hadden we iets kleinere garnalen. Nog een beetje gepimpt met een teentje knoflook. We hebben echt genoten! Dank zij dit recept is mijn vriend overtuigd dat hij als bourgondier ook wel zal mee kunnen genieten van kha eten…

 2. Heerlijk recept heb er wat Chinese wokgroenten bijgedaan. En zelfgemaakte visbouillon.

 3. Goedemiddag
  Genoten van dit heerlijke recept
  Goede combinatie met de garnalen

 4. Het was heerlijk! Ik heb het recept ook gebruikt met andere groenten, nl. stukjes gebakken pompoen en rode biet. Ook heerlijk!

 5. Hallo Anna-Karina, ik ben dol op allerlei soorten vis, dus is dit weer een heerlijk receptidee. Ik heb het gemaakt met zeewolf, een afgrijselijk lelijke vis, maar zo lekker en stevig, deze vis blijft ook gewoon blokjes na het bakken. Moet ook wat langer garen dan kabeljauw vandaar andere volgorde. De zeewolf met de groente meegebakken, verder hetzelfde recept en later de garnalen pas toegevoegd. Als extra wat knoflook erbij gedaan en de saus gebonden met arrowroot. Een courgette door de sliertjesmolen en dit 2 minuutjes in de visbouillon verwarmen, afgieten, (bouillon niet weggegooid hoor altijd goed voor een ander recept) courgette in een diep bord visgarnalensaus erover wat gekruimelde fetta, nou moet ik nog verder schrijven….enof dit smaakt???? yammie yammie bedankt voor het idee Anna-Karina.

  1. Ja zeewolf! Zo jammer dat het in Nederland minder vaak wordt gegeten. Wij waren eens in Spanje met vakantie, daar stond het op elke kaart. Helaas heb ik me toen een beetje overeten, maar nu jij erover begint krijg ik wel weer eens zin in! Dank je 😉

 6. Wij hebben m afgelopen zondag gegeten. Het was heerlijk. Ik heb er wel nog champignons en broccoli aan toegevoegd en wat extra kruiden zoals dillen, citroengras, geroosterde paprikakruiden, en een snufje gemalen gember. Ipv de grote garnalen, deed ik er kleine knoflookgarnaaltjes in voor de wok. Dit recept staat bij ons op de lijst: “voor herhaling vatbaar”. Ik denk dat het met cocosmelk ook erg lekker is. Dank voor het recept.

 7. Hallo,
  Dit recept was te gek wij hebben gegeten als een vorst. Ik heb alleen de sjalotjes (3 stuks ) met de bleekselderij in de blender gedaan met 3 tenen knoflook. Dus zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven