Garnalen en kabeljauw in room

Wat doen jullie als je niet echt zin hebt om te koken? Tegenwoordig raap ik de moed toch maar wel even bij elkaar. Maar helaas, trof ik de groentela vervolgens bijna leeg aan. Een eenzaam stukje paprika en twee sneue stengels bleekselderij was alles. Nou moe, dan maar uitwijken naar de diepvries. Een kwart zakje garnalen en nog twee stukjes kabeljauw. Hmmz, oké. Met een paar simpele ingrediënten knutsel je toch nog een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar, met slechts 6.35 gram koolhydraten per portie. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!

Kracht

Vroeger zou ik gelijk naar de patatzaak gerend zijn bij maar een zweem van geen zin. Ben ik even blij dat ik mezelf tegenwoordig bij de kladden grijp. Want moet je me nu zien zitten. Tevreden grijnzend achter mijn bordje garnalen en kabeljauw in room. Mijn eigen persoonlijke overwinningsmomentje! Nu ervaar ik geen zwakte, maar kracht en beloning! Dat ik dat kan komt door mijn laatste ‘stoppen met roken’-poging in 2012. Ik had, met behulp van een boek (De opluchting, J. Geurtz) de knop gevonden waarmee ik die (en andere) verslaving kan beteugelen. Ik laat mijn hersenen gewoon lekker schreeuwen; of het nu nicotine is op patat.

Ik ging toen lekker uit fietsen of iets anders doen wat ik leuk vond en sprak ze toe “… dat ze konden schreeuwen, maar dat ik ze niet meer ging voeden.” Daarna was ik inderdaad heel opgelucht, omdat ik er niet aan toe had hoeven gegeven. Zo spaarde ik een hele berg ‘sterke momenten’ en ik wist gewoon dat ik nooit, maar echt nooit meer wilde roken. 

Mogen of willen?

Zo voelde niet roken niet helemaal niet meer of iets niet MOCHT. Maar ik WILDE gewoon niet meer roken, nu had ik mezelf verantwoordelijk gemaakt. Elke niet gerookte sigaret werd op die manier een cadeautje aan mezelf. Echt, dat was een groots inzicht en de beste beslissing ooit!  Mogen heeft met anderen te maken, maar willen met jezelf…

Ik hoop dat jullie een beetje snappen wat ik bedoel. Wat ik toen heb ervaren gebruik ik nu nog altijd als ik merk dat ik ergens door wordt verleid. Dan denk ik bewust na over wat IK nou WIL. Toegeven en naar die patatzaak hollen of mezelf een gezondere maaltijd gunnen? En áls ik vervolgens kies voor die patatzaak geniet ik er met volle teugen en zonder schuldgevoel van! Omdat dat uitzonderingen blijven kan dat af toe best.

Het voelt achteraf soms alsof ik 40 jaar lang mezelf eigenlijk niet zo de moeite waard vond… Heel gek. Tja, zo kunnen die dingen werken blijkbaar. Ik ben zo blij dat ik het knopje heb gevonden en denk eerlijk gezegd dat ik het niet snel weer zal kwijtraken. Tot zover de wijze les voor vandaag… 🙂

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

garnalen en kabeljauw in room
garnalen en kabeljauw in room

 Zo maak je garnalen en kabeljauw in room

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Garnalen en kabeljauw in room

Door: Anna-Karina van Denderen
Met een paar simpele ingrediënten knutsel je in een oogwenk een super verantwoorde garnalen en kabeljauw in room in elkaar. Daar word je toch blij van? Als ze dít nou eens op elke menukaart in heel Nederland zetten!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 381.15 koolhydraten 6.35 geiwitten 20.65 gvetten 30.05 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en fruit ‘m op middelhoog vuur glazig in wat boter.
  • Snijd de paprika in lange smalle repen.
  • Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Voeg de paprika en bleekselderij toe aan de pan en bak 10 minuten mee.
  • Voeg de slagroom, roomkaas en het visbouillonblokje (verkruimelen) toe. Breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes van 3 x 3 cm. en voeg ze samen met de garnalen toe aan de pan. Laat tegen de kook aan de kabeljauw en de garnalen gaar worden. Voeg zo nodig wat room of water toe. Proef of het zout genoeg is.
  • Het is zo al heel lekker, maar voeg gerust verse kruiden toe en een draai peper!
  • Dien op in een diep bord en geef er een lepel bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top