garnalen met dip

Garnalen met cocktail dip

Sausje roeren, garnalen erin steken en klaar is je grappige voorafje. Het lijkt wel op zo’n muts met belletjes van een harlekijn. Of een badende octopus met z’n 8 poten buiten de rand… Een lekker klassiek (feest) gerecht in een vrolijk jasje op deze manier. De garnalen met zelfgemaakte cocktailsaus als dip is echt makkelijk klaar te maken. Kind kan de was doen… De saus bewaar je eenvoudig tot gebruik in de koelkast, eventueel al verdeeld over kleine laagje bakjes zodat je alleen de garnalen er maar in hoeft te steken. Als je het als uitgebreider voorgerecht of als lunch wilt eten leg je de garnaaltjes in een mooie vorm op een sla bedje met een paar cherrytomaatjes of dunne reepjes paprika erbij.

Soort gerecht

Ik vind een garnaal van zichzelf al behoorlijk fotogeniek, die gekke gekromde zeebeestjes hebben weinig nodig om er feestelijk uit te zien. Op de foto’s zie je 2 verschillende presentaties. 1 op een schaal als borrelhapje voor meerdere personen en 1 als individueel voorgerechtje, kies zelf de presentatie die het best bij jouw maaltijd past. Altijd uitstekend op hoogtijdagen! Hoewel je het van mij ook op een doordeweekse maandag helemaal alleen in je eentje mag oppeuzelen als lunch, neem er dan wel wat meer groente of een simpele salade bij!

NB: 1,6 gram khd per persoon: dat is dan 8 garnalen per persoon + de saus, zoals op foto 4. Het totale recept is ca. 6.3 khd.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze garnalen met dip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Garnalen met cocktail dip


garnalen met dip

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 12, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties als voorgerecht
  • Koolhydraten: 1,6 gr. pp als voorgerecht (4 porties als voorgerecht uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Een lekker klassiek (feest) gerecht in een vrolijk jasje deze garnalen met cocktail dip en zo ongelooflijk makkelijk klaar te maken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Reken per persoon 4-8 garnalen, dat is ook afhankelijk van of het als voorgerecht dient of als borrelhapje en van wat je er verder bij serveert uiteraard.
  2. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak of vijzel de rode peper klein. Verwijder eerst de zaden en ook de zaadlijsten als je niet van al te pittig houdt. Houd desgewenst wat bosui en peper achter voor de garnering.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar, proef en voeg zout, zoet of zuur toe. Ook een drupje sherry of whisky misschien? Koel bewaren tot gebruik.
  4. Dep de garnalen droog indien nodig voor je ze serveert. Reken ongeveer 4-8 garnalen per persoon. Ik serveerde het de ene dag als voorgerecht en de andere dag als borrelhapje, zie foto's.
  5. Serveer als voorgerecht 8 garnalen met de saus als individuele portie. Uiteraard kan je het uitbreiden met tomaat, sla etc. Of, als het een borrelhapje is, alle garnalen op een schaal met prikkers en de saus er apart bij. Hier mag je me (uitsluitend spreekwoordelijk) wel voor wakker maken! Zo leuk, lekker én makkelijk.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Garnalen met cocktail dip”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

252 Shares
Share136
Pin116
Tweet