Fruittaart met bodem

fruittaart met bodem

Ja 9 augustus, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals ik vandaag mijn verjaardag. Deze fraaie frisse fruittaart met bodem past daar prima bij en ik ga er uitgebreid en geheel schuldvrij van genieten! Met maar 3 gr. khd per punt is dat geen enkel probleem, ik weet al waar ik mee ontbijt morgenochtend! Als je net begonnen bent met koolhydraatarm eten dan wil je misschien een beetje oppassen met fruit. Kijk ook eens naar de fruitlijst op deze pagina daarin kan je makkelijk zien hoeveel koolhydraten de verschillende soorten fruit bevatten en je eigen verantwoorde keuze maken.  Want tenslotte bepaal je dat gewoon zelf.

Jarig?

Eerlijk gezegd vind ik jarig zijn vooral een privé aangelegenheid dus ik vier het eigenlijk nooit. Die aversie tegen dat vieren wortelt ongetwijfeld in mijn jonge jeugd. Het was vaak nog zomervakantie als ik jarig was en ik vierde mijn verjaardag dan noodgedwongen een week later, toch een stuk minder leuk dan op de ‘echte’ dag. Later kreeg ik vooral een hekel aan alle overbodige cadeaus die je met een blijde glimlach dankbaar in ontvangst (en gebruik) moest nemen. Begrijp me goed: ik heb helemaal geen bezwaar tegen een leuk -ongedwongen- feestje, dus wij geven (hier thuis of elders) een paar keer per jaar een aangekleed feestje met heel veel live muziek en lekker eten. Onze halve vriendenkring bespeelt wel een instrument of kan een ander kunstje, de andere helft speelt enthousiast publiek, dat is altijd beregezellig! Wat mij betreft het ultieme samenzijn!!

fruittaart met bodem

Vorm en grootte

De hoeveelheden voor de fruittaart met bodem zijn ruim voldoende voor een grote ronde quichevorm van 28 cm doorsnede (Ikea) met opstaande rand, de korst moet zeker niet te dik worden. Heb je een kleinere vorm pas dan ook de hoeveelheden aan. Je kunt de bodem vooraf maken. Elders op de website staat nog een andere koolhydraatarme zoete taartbodem en ook een basis voor koolhydraatarme hartige taartbodem.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de fruittaart met bodem

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Fruittaart met bodem


fruittaart met bodem

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 9, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 10 punten
 • Koolhydraten: 3 gr. khd per punt (10 punten uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Klaar in: 40 minuten

Ja 9 augustus, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals ik vandaag mijn verjaardag. Deze fraaie frisse fruittaart met …

Ingrediënten

Bereiding

 1. BODEM BAKKEN Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht). Vet een vorm in of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in je quiche- of springvorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
 2. Meng alle ingrediënten voor de korstbodem grondig door elkaar en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom als je wilt. Prik met een vork op regelmatige afstand gaten in de korst om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem in 10-20 minuten gaar en goudgeel laat 'm niet verbranden of echt bruin worden dat is erg ongezond. De precieze tijd hangt ook af van hoe dik je de korst maakt en de warmte van jouw oven. Haal de vorm uit de oven en laat de korst in de vorm minimaal 10 minuten afkoelen
 3. VULLING
  Klop roomkaas en lemon curd tot een egale massa en besmeer daar de afgekoelde bodem mee. Leg het fruit er zo op dat je de taart in 10 evenwichtige stukken kan snijden. Fris, fruitig en fraai! Smul smakelijk!
 4. Wil je een hogere zuivelvulling? Roer er dan bijvoorbeeld dikke kwark en/of Griekse yoghurt door en bind dat eventueel met agar-agar (vegetariërs) of gelatine en laat opstijven in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Fruittaart met bodem”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

660 Shares
Share440
Pin220
Tweet