Fruittaart met bodem 30

fruittaart met bodem

Ja 9 augustus, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals ik vandaag mijn verjaardag. Deze fraaie frisse fruittaart met bodem past daar prima bij en ik ga er uitgebreid en geheel schuldvrij van genieten! Met maar 3 gr. khd per punt is dat geen enkel probleem, ik weet al waar ik mee ontbijt morgenochtend! Als je net begonnen bent met koolhydraatarm eten dan een beetje oppassen met fruit. Kijk ook eens naar de fruitlijst op deze pagina daarin kan je makkelijk zien hoeveel koolhydraten de verschillende soorten fruit bevatten en je eigen verantwoorde keuze maken.

 

Jarig
Eerlijk gezegd vind ik jarig zijn vooral een privé aangelegenheid dus ik vier het eigenlijk nooit. Die aversie tegen dat vieren wortelt ongetwijfeld in mijn jonge jeugd. Het was vaak nog zomervakantie als ik jarig was en ik vierde mijn verjaardag dan noodgedwongen een week later, toch een stuk minder leuk dan op de ‘echte’ dag. Later kreeg ik vooral een hekel aan alle overbodige cadeaus die je met een blijde glimlach dankbaar in ontvangst (en gebruik) moest nemen. begrijp me goed: ik heb helemaal geen bezwaar tegen een leuk -ongedwongen- feestje, dus wij geven (hier thuis of elders) een paar keer per jaar een aangekleed feestje met heel veel live muziek en lekker eten. Onze halve vriendenkring bespeelt wel een instrument of kan een ander kunstje, de andere helft speelt enthousiast publiek, dat is altijd beregezellig! Wat mij betreft het ultieme samenzijn!!

De hoeveelheden voor de fruittaart met bodem zijn ruim voldoende voor een grote ronde vorm van 29 cm doorsnede (Ikea) met opstaande rand, de korst moet zeker niet te dik worden. Heb je een kleinere vorm pas dan ook de hoeveelheden aan. Je kunt de bodem vooraf maken. Elders op de website staat nog een andere koolhydraatarme zoete taartbodem en ook een basis voor koolhydraatarme hartige taartbodem.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de fruittaart met bodem

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Fruittaart met bodem

fruittaart met bodem

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 9, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 10 punten
 • Koolhydraten: 3 gr. khd per punt (10 punten uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Klaar in: 40 minuten

Ja 9 augustus, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals ik vandaag mijn verjaardag. Deze fraaie frisse fruittaart met …

Ingrediënten

Bereiding

 1. BODEM BAKKEN Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht). Vet een vorm in of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in je quiche- of springvorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
 2. Meng alle ingrediënten voor de korstbodem grondig door elkaar en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom als je wilt. Prik met een vork op regelmatige afstand gaten in de korst om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem in 10-20 minuten gaar en goudgeel laat 'm niet verbranden of echt bruin worden dat is erg ongezond. De precieze tijd hangt ook af van hoe dik je de korst maakt en de warmte van jouw oven. Haal de vorm uit de oven en laat de korst in de vorm minimaal 10 minuten afkoelen
 3. VULLING
  Klop roomkaas en lemon curd tot een egale massa en besmeer daar de afgekoelde bodem mee. Leg het fruit er zo op dat je de taart in 10 evenwichtige stukken kan snijden. Fris, fruitig en fraai! Smul smakelijk!
 4. Wil je een hogere zuivelvulling? Roer er dan bijvoorbeeld dikke kwark en/of Griekse yoghurt door en bind dat eventueel met agar-agar (vegetariërs) of gelatine en laat opstijven in de koelkast.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-KookoekEen reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 gedachten over “Fruittaart met bodem

 • Joke Benschop

  Hallo, ik heb de taartbodem gemaakt. Hij is goed gelukt. De smaak is even wennen. de bodem komt wat droog over, maar wordt goed gemaakt door de vulling. Bedankt voor het recept.

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Hoi Joke, tegen dat droge mondgevoel kun je wat meer vet toevoegen en zeker niet zo lang doorbakken als met gewoon meel! Het zijn nu eenmaal heel andere producten met eigen eigenschappen.

 • J. Flikweert

  Wat een heerlijke taart! Ik heb hem gemaakt als koolhydraatarm alternatief voor mijn verjaardag. Voor de vulling heb ik wat extra Griekse yoghurt gebruikt. Aangezien ik zelf altijd KH-arm eet vind ik hem behoorlijk zoet, maar anderen vonden hem een tikkeltje zuur. Ik vind het een fantastisch recept!

 • Lies de Bruin

  Heb net de fruittaart opgemaakt, gisteravond de bodem gebakken en lemon curd geroerd , werd niet zo dik als in het recept ,maar na nachtje koelkast toch goed stijf
  Ziet er prachtig uit , heb de beslagkom uitgelikt en ga zo op de koffie bij moeders .
  Met de taart!!

 • Trudie mallo

  Ik vraag me af kan er ook een kh arme appeltaart gebakken worden,ik mis dit doms echt,ik ben nu beperkt aan het doen omdat ik op gewicht ben ,dus dacht misschiennkanndat dan een keer

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Vers is het lekkerst. Zelf hou ik niet heel erg van taart uit de vriezer. Maar misschien vind jij het oké? Qua ingrediënten zou het moeten kunnen denk ik (zonder het verse fruit dan). Probeer het eerst met een overschotje, dan weet je hoe de kwaliteit na het ontdooien is en of je dat goed genoeg vindt?

 • Kirsten

  Heb vandaag voor het eerst deze taart gemaakt. Ik had een springvorm van 26cm en ik had niet groter moeten hebben. Ik heb me netjes aan de verhoudingen gehouden maar vond wel dat de roomkaas/lemon curdvulling erg weinig was, echt maar een dun laagje. En is het de bedoeling dat de lemon curd echt een doordringende citroensmaak heeft? Of heb ik gewoon te weinig zoetstof gebruikt?

  Al met al een best lekkere taart, m’n dochter van 15 vond hem ook lekker 🙂

  • Anna-Karina Bericht auteur

   De laag is inderdaad niet heel dik (zie ook de foto’s). Altijd zelf proeven of het naar je eigen zin is qua smaak, toch. Als je houdt van milde smaken, voorzichtig beginnen met smaak toevoegen… Algemeen: uiteraard smaakt het naar citroen, het heet niet voor niets lemoncurd 😉

 • Trudie

  Oooh wat een heerlijke recepten hier!!!
  Vandaag de eerste 2 uitgeprobeerd… deze + de lemoncurd. Helemaal happy, ik vind lemon curd zoooooo lekker!!! En nu een kha alternatief…

  Hoe verdeel ik het deegmengsel het beste? Bij mij was het nogal klef/plakkerig. Voor welke maat springvorm is dit? Ik had een springvorm van 19 cm doorsnede gebruikt. Maar hield best wel dikke randen over en kreeg de randen ook niet mooi “hoekig” echt zo’n dikke ronde rand onderin. En tijdens het bakken leek het wat terug te zakken naar beneden. Ik had boter gebruikt i.p.v. kokosolie.
  Heb je tips?

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Ik heb het volgens mij gewoon met mijn handen in de vorm gedrukt, zoals bij traditioneel deeg. Als je een deeg te dun vindt gewoon een beetje extra kokosmeel/psylliumvezels o.i.d. toevoegen en even laten staan om al het vocht op te laten nemen. Zeker deze korst moet wel stevig genoeg zijn om rechtop te kunnen blijven staan.

 • Marianne Hoekstra

  Goedemorgen,
  Klopt de hoeveelheid roomkaas? Ik heb hem nu gemaakt met 200 gr roomkaas, maar je spreekt over het toevoegen van Griekse yoghurt als je een dikkere roomlaag wilt. Had er in eerste instantie ook al Griekse yoghurt in gemoeten?
  Overigens , smaakt heerlijk!
  vr.gr.Marianne

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Ja de hoeveelheid klopt, ik heb de tekst een beetje aangepast, zo is het denk ik duidelijker? Als de zuivellaag dikker moet worden, voeg je kwark, Griekse yoghurt (of wat jij lekker vindt) toe. In het recept bestaat de vulling alleen uit roomkaas met lemon curd. (en fruit)

 • Pauline Kimmels-Weenink

  Hallo Anna-Karina,
  Ik heb recent een recept van je gezien voor een amandel/kokos-citroentaart, maar ik kan het recept nergens meer vinden… Hoop dat je me op de goede weg wilt helpen.
  Bedankt alvast.
  Groetjes – Pauline
  P.s.: ik GENIET van jouw recepten, heel erg bedankt daarvoor.

 • Marian

  Van harte gefeliciteerd Anna-Karina. Ik geniet altijd enorm van je recepten en heb daar ook een aparte pagina voor gemaakt. Ik wil je hartelijk danken voor je mooie recepten en hoop dat je een hele gezellige dag hebt.