Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse fruittaart met bodem (10 taartpunten) past daar prima bij en we gaan er uitgebreid en geheel schuldvrij van genieten! Met maar 2,76 gram koolhydraten per punt is dat geen enkel probleem. Bovendien ik weet al waar ik mee ontbijt morgenochtend! Als je net begonnen bent met koolhydraatarm eten dan wil je misschien een beetje oppassen met fruit. Kijk ook eens naar de fruitlijst op deze pagina daarin kan je makkelijk zien hoeveel koolhydraten de verschillende soorten fruit bevatten en je eigen verantwoorde keuze maken. Want tenslotte bepaal je dat gewoon zelf.
Vorm en grootte
De hoeveelheden voor de fruittaart met bodem zijn ruim voldoende voor een grote ronde quichevorm van 28 cm Ø (Ikea) met opstaande rand, de korst moet zeker niet te dik worden. Heb je een kleinere vorm, pas dan ook de hoeveelheden aan. Je kunt de bodem ook vooraf maken.
Feestjes…
Eerder maakte ik (Anna-Karina) deze taart ter gelegenheid van mijn verjaardag. Eerlijk gezegd vind ik jarig zijn vooral een privé aangelegenheid dus ik vier het eigenlijk nooit. Waarschijnlijk wortelt die aversie tegen dat vieren in mijn jonge jeugd. Toen was het meestal nog zomervakantie als ik jarig was (9 augustus). Daarom vierde ik mijn verjaardag noodgedwongen een week later. Toch een stuk minder leuk dan op de ‘echte’ dag. Later kreeg ik vooral een hekel aan alle overbodige cadeaus die je met een blijde glimlach dankbaar in ontvangst moest nemen. Begrijp me goed: ik heb helemaal geen bezwaar tegen een leuk -ongedwongen- feestje hoor, integendeel. Dus wij geven een paar keer per jaar een aangekleed feestje. Met lekker veel live muziek en een happie eten. Omdat onze halve vriendenkring wel een instrument bespeelt of een ander kunstje kan is dat beregezellig. De andere helft speelt enthousiast publiek, dat is ook belangrijk werk! Dus, wat ons betreft is dat wel het ultieme samenzijn!!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de fruittaart met bodem
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Fruittaart met bodem
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Roomboter taartbodem volgens dit recept
VULLING
- 100 g roomkaas, (Goldessa of Mon chou o.i.d.)
- 40 ml lemon curd, < klik voor recept (=2 volle eetlepels)
- 250 g gemengd rood fruit, vers naar keus
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
BODEM BAKKEN volgens dit recept
- Verwarm allereerst de heteluchtoven voor op 160 °C en vet vervolgens een quichevorm invan 28 cm Ø. Of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in de vorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een deeg en druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak ook een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in de korst. Op die manier voorkom je blazen. Bak vervolgens de (kale) taartbodem in 10-20 minuten gaar en goudgeel. De precieze tijd hangt dus ook af van hoe dik je de korst maakt. Laat de korst buiten de oven in de vorm 10 minuten afkoelen
VULLING
- Klop roomkaas en lemon curd tot een egale massa en besmeer daar de afgekoelde bodem mee. Verdeel tot slot het fruit over de taart. Ziedaar een frise, fraaie fruittaart met bodem! Smul smakelijk!
- Wil je meer zuivel? Roer er dan bijvoorbeeld dikke kwark en/of Griekse yoghurt extra door en bind dat eventueel met agar-agar (vegetariërs) of gebruik gelatine. Laat opstijven in de koelkast.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo, ik heb de taartbodem gemaakt. Hij is goed gelukt. De smaak is even wennen. de bodem komt wat droog over, maar wordt goed gemaakt door de vulling. Bedankt voor het recept.
Hoi Joke, tegen dat droge mondgevoel kun je wat meer vet toevoegen en zeker niet zo lang doorbakken als met gewoon meel! Het zijn nu eenmaal heel andere producten met eigen eigenschappen.
Welk soort kokosolie gebruik je? Ik heb nog een flesje vloeibare kokosolie. Kan ik die gebruiken?
Ik vrees dat dat weleens voor cosmetische doeleinden kan zijn. Kokosolie voor in de keuken is in de regel op kamertemperatuur zacht en smeerbaar qua substantie.
Wat een heerlijke taart! Ik heb hem gemaakt als koolhydraatarm alternatief voor mijn verjaardag. Voor de vulling heb ik wat extra Griekse yoghurt gebruikt. Aangezien ik zelf altijd KH-arm eet vind ik hem behoorlijk zoet, maar anderen vonden hem een tikkeltje zuur. Ik vind het een fantastisch recept!
Gefeliciteerd!
Heb net de fruittaart opgemaakt, gisteravond de bodem gebakken en lemon curd geroerd , werd niet zo dik als in het recept ,maar na nachtje koelkast toch goed stijf
Ziet er prachtig uit , heb de beslagkom uitgelikt en ga zo op de koffie bij moeders .
Met de taart!!
Wat lief Lies. Veel plezier bij moeders 😉
Ik vraag me af kan er ook een kh arme appeltaart gebakken worden,ik mis dit doms echt,ik ben nu beperkt aan het doen omdat ik op gewicht ben ,dus dacht misschiennkanndat dan een keer
Nee helaas, appels zijn niet koolhydraatarm
Kun je deze taart invriezen?
Vers is het lekkerst. Zelf hou ik niet heel erg van taart uit de vriezer. Maar misschien vind jij het oké? Qua ingrediënten zou het moeten kunnen denk ik (zonder het verse fruit dan). Probeer het eerst met een overschotje, dan weet je hoe de kwaliteit na het ontdooien is en of je dat goed genoeg vindt?
Heb vandaag voor het eerst deze taart gemaakt. Ik had een springvorm van 26cm en ik had niet groter moeten hebben. Ik heb me netjes aan de verhoudingen gehouden maar vond wel dat de roomkaas/lemon curdvulling erg weinig was, echt maar een dun laagje. En is het de bedoeling dat de lemon curd echt een doordringende citroensmaak heeft? Of heb ik gewoon te weinig zoetstof gebruikt?
Al met al een best lekkere taart, m’n dochter van 15 vond hem ook lekker 🙂
De laag is inderdaad niet heel dik (zie ook de foto’s). Altijd zelf proeven of het naar je eigen zin is qua smaak, toch. Als je houdt van milde smaken, voorzichtig beginnen met smaak toevoegen… Algemeen: uiteraard smaakt het naar citroen, het heet niet voor niets lemoncurd 😉
De Lemoncurd is na een dag wat afgezwakt qua smaak.
Ik wil hem nog een keer maken maar dan de laag wat dikker maken. Kan ik dit doen met mascarpone, lemoncurd en gelatine?
Ja dat moet wel kunnen, voor gelatine even de verpakking bestuderen.
Kun je de bodem ook een dag van te voren maken? Ik wil de bodem gebruiken voor de mascarponetaart.
Ja dat kan! Succes!
smullen maar
Goedemorgen,
Ik zag deze voorbij komen. Kan ik er ook ander fruit op doen? Dit zomerfruit is in deze periode best duur.
Wat betreft het fruit: Rood fruit bevat vaak de minste khd. Kijk eens in dit artikel op mijn website, daar staat ook een fruitlijst en maak zelf je keuze. Succes!
Groetje AK
Oooh wat een heerlijke recepten hier!!!
Vandaag de eerste 2 uitgeprobeerd… deze + de lemoncurd. Helemaal happy, ik vind lemon curd zoooooo lekker!!! En nu een kha alternatief…
Hoe verdeel ik het deegmengsel het beste? Bij mij was het nogal klef/plakkerig. Voor welke maat springvorm is dit? Ik had een springvorm van 19 cm doorsnede gebruikt. Maar hield best wel dikke randen over en kreeg de randen ook niet mooi “hoekig” echt zo’n dikke ronde rand onderin. En tijdens het bakken leek het wat terug te zakken naar beneden. Ik had boter gebruikt i.p.v. kokosolie.
Heb je tips?
Ik heb het volgens mij gewoon met mijn handen in de vorm gedrukt, zoals bij traditioneel deeg. Als je een deeg te dun vindt gewoon een beetje extra kokosmeel/psylliumvezels o.i.d. toevoegen en even laten staan om al het vocht op te laten nemen. Zeker deze korst moet wel stevig genoeg zijn om rechtop te kunnen blijven staan.
dank je en ik zie net dat ik eroverheen gelezen heb…een vorm van 29 cm 🙂
Goedemorgen,
Klopt de hoeveelheid roomkaas? Ik heb hem nu gemaakt met 200 gr roomkaas, maar je spreekt over het toevoegen van Griekse yoghurt als je een dikkere roomlaag wilt. Had er in eerste instantie ook al Griekse yoghurt in gemoeten?
Overigens , smaakt heerlijk!
vr.gr.Marianne
Ja de hoeveelheid klopt, ik heb de tekst een beetje aangepast, zo is het denk ik duidelijker? Als de zuivellaag dikker moet worden, voeg je kwark, Griekse yoghurt (of wat jij lekker vindt) toe. In het recept bestaat de vulling alleen uit roomkaas met lemon curd. (en fruit)
Hallo Anna-Karina,
Ik heb recent een recept van je gezien voor een amandel/kokos-citroentaart, maar ik kan het recept nergens meer vinden… Hoop dat je me op de goede weg wilt helpen.
Bedankt alvast.
Groetjes – Pauline
P.s.: ik GENIET van jouw recepten, heel erg bedankt daarvoor.
Misschien bedoelde je deze? https://www.koolhydraatarmrecept.nl//kokos-amandelkoek/
Succes!
Van harte gefeliciteerd Anna-Karina. Ik geniet altijd enorm van je recepten en heb daar ook een aparte pagina voor gemaakt. Ik wil je hartelijk danken voor je mooie recepten en hoop dat je een hele gezellige dag hebt.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, mooi weer, lekker buiten zitten