Fruittaart met bodem

fruittaart met bodem

Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse fruittaart met bodem (10 taartpunten) past daar prima bij en we gaan er uitgebreid en geheel schuldvrij van genieten! Met maar 2,76 gram koolhydraten per punt is dat geen enkel probleem. Bovendien ik weet al waar ik mee ontbijt morgenochtend! Als je net begonnen bent met koolhydraatarm eten dan wil je misschien een beetje oppassen met fruit. Kijk ook eens naar de fruitlijst op deze pagina daarin kan je makkelijk zien hoeveel koolhydraten de verschillende soorten fruit bevatten en je eigen verantwoorde keuze maken.  Want tenslotte bepaal je dat gewoon zelf.

Vorm en grootte

De hoeveelheden voor de fruittaart met bodem zijn ruim voldoende voor een grote ronde quichevorm van 28 cm Ø (Ikea) met opstaande rand, de korst moet zeker niet te dik worden. Heb je een kleinere vorm, pas dan ook de hoeveelheden aan. Je kunt de bodem ook vooraf maken. Elders op de website staat ook nog een andere koolhydraatarme zoete taartbodem en ook een basis voor koolhydraatarme hartige taartbodem.

Feestjes…

Eerder maakte ik (Anna-Karina) deze taart ter gelegenheid van mijn verjaardag. Eerlijk gezegd vind ik jarig zijn vooral een privé aangelegenheid dus ik vier het eigenlijk nooit. Waarschijnlijk wortelt die aversie tegen dat vieren in mijn jonge jeugd. Toen was het meestal nog zomervakantie als ik jarig was (9 augustus). Daarom vierde ik mijn verjaardag noodgedwongen een week later. Toch een stuk minder leuk dan op de ‘echte’ dag. Later kreeg ik vooral een hekel aan alle overbodige cadeaus die je met een blijde glimlach dankbaar in ontvangst moest nemen. Begrijp me goed: ik heb helemaal geen bezwaar tegen een leuk -ongedwongen- feestje hoor, integendeel. Dus wij geven een paar keer per jaar een aangekleed feestje. Met lekker veel live muziek en een happie eten. Omdat onze halve vriendenkring wel een instrument bespeelt of een ander kunstje kan is dat beregezellig. De andere helft speelt enthousiast publiek, dat is ook belangrijk werk! Dus, wat ons betreft is dat wel het ultieme samenzijn!!

 

fruittaart met bodem

fruittaart met bodem

Zo maak je de fruittaart met bodem

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk enorm leuk & alvast dank!

Fruittaart met bodem

fruittaart met bodem
Door: Anna-Karina van Denderen
Van deze fraaie frisse fruittaart met bodem ga ik geheel schuldvrij genieten! Met maar 3 gr. khd per punt is dat geen enkel probleem, ik weet al waar ik mee ontbijt morgenochtend!
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per taartpunt
calorieën 218.03 kcalkoolhydraten 2.76 geiwitten 6.9 gvetten 19.09 gvezels 3.63 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Afkoelen 10 min
Totale tijd 40 min
Hoeveelheid (aan te passen)10 taartpunten

Ingrediënten

Roomboter taartbodem volgens dit recept

VULLING

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

BODEM BAKKEN volgens dit recept

  • Verwarm allereerst de heteluchtoven voor op 160 °C en vet vervolgens een quichevorm invan 28 cm Ø. Of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in de vorm, dat vormt makkelijk en dan til je de bodem er later makkelijk uit.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een deeg en druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak ook een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in de korst. Op die manier voorkom je blazen. Bak vervolgens de (kale) taartbodem in 10-20 minuten gaar en goudgeel. De precieze tijd hangt dus ook af van hoe dik je de korst maakt. Laat de korst buiten de oven in de vorm 10 minuten afkoelen

VULLING

  • Klop roomkaas en lemon curd tot een egale massa en besmeer daar de afgekoelde bodem mee. Verdeel tot slot het fruit over de taart. Ziedaar een frise, fraaie fruittaart met bodem! Smul smakelijk!
  • Wil je meer zuivel? Roer er dan bijvoorbeeld dikke kwark en/of Griekse yoghurt extra door en bind dat eventueel met agar-agar (vegetariërs) of gebruik gelatine. Laat opstijven in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties