froyo spiesjes

FroYo spiesjes

FroYo watte? FroYo spiesjes! Fro is van frozen en Yo is van yoghurt.  Het zijn dus bevroren yoghurt spiesjes op z’n Hollands. Maar FroYo klinkt wel gezelliger.  Ze zijn extra leuk om even snel samen te knutselen met je (klein- of buur-)kinderen! Na een uurtje zijn de koolhydraatarme ijsspiesjes namelijk al voldoende bevroren om leuk te kunnen smikkelen. Als dat geen feest is! Ze bevatten 1 gram koolhydraten per stuk

Advertentie

FroYo is alleen froyo als…

Frozen yoghurt heeft gezond imago, maar pas op veel froyo’s bevatten ladingen suiker! Je mag een koolhydraatarm ijsspiesje met yoghurt niet zomaar froyo noemen. Het is namelijk wettelijk vastgelegd dat het ijs voor zeven procent uit yoghurt moet bestaan om het frozen yoghurt te mogen noemen. Het ijslaagje om onze vruchtjes is 100% volvette Griekse yoghurt. Ik liet de yoghurt nog even extra uitlekken, je krijgt dan een mooie dikke substantie die goed aan de vruchtjes blijft plakken. Bovendien bevat de yoghurt dan ook veel minder koolhydraten. Probeer op de froyo spiesjes ook niet té veel yoghurt te proppen, het is juist leuk als je de vruchtjes er nog doorheen ziet schemeren.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

froyo spiesjes in de maak
froyo spiesjes, bevroren

Zo maak je de FroYo spiesjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


froyo spiesjes

FroYo spiesjes

FroYo spiesjes! Fro = frozen en Yo = yoghurt. Bevroren yoghurt spiesjes op z’n Hollands. Extra leuk om samen met je (klein- of buur-)kinderen te knutselen!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per spiesje
kcal 44.4 koolhydraten 1 geiwitten 1.63 gvetten 3.32 gvezels 0.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 spiesjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Doe de yoghurt in een trechter met een papieren koffiefilter erin. Zet de trechter in een hoog glas. Na een kwartier heb je al een prima, dikkere hangop-achtige substantie. (daardoor bevat het minder koolhydraten) Breng als je wilt op smaak met zoetstof.
  • Hak ondertussen de nootjes. Rijg de hele vruchten aan lange spiesjes.
  • Bedek de vruchtjes rondom met een laagje yoghurt en leg ze op een plank met bakpapier (neem een plank die in je vriezer past). Bestrooi de spiesjes met de gehakte noten en laat ze zo een half uur (of langer) bevriezen. Smul ze!
  • Ook geinig om er een saai uitgevallen toetje mee op te leuken!
  • NB: Als ze langer in de diepvries hebben gelegen worden ze behoorlijk hard. Je kunt ze eten, maar als je even 5 minuten geduld hebt zijn ze nog lekkerderder 😉

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven