FroYo spiesjes

FroYo watte? FroYo spiesjes! Fro is van frozen en Yo is van yoghurt.  Het zijn dus bevroren yoghurt spiesjes op z’n Hollands. Maar FroYo klinkt wel gezelliger.  Ze zijn extra leuk om even snel samen te knutselen met je (klein- of buur-)kinderen! Na een uurtje zijn ze namelijk al voldoende bevroren om leuk te kunnen smikkelen. Als dat geen feest is!

FroYo is alleen froyo als…

Frozen yoghurt heeft gezond imago, maar pas op veel froyo’s bevatten ladingen suiker! Je mag je ijsjes niet zomaar froyo noemen. Het is namelijk wettelijk vastgelegd dat het ijs voor zeven procent uit yoghurt moet bestaan om het frozen yoghurt te mogen noemen. Het ijslaagje om onze vruchtjes is 100% volvette Griekse yoghurt. Ik liet de yoghurt nog even extra uitlekken, je krijgt dan een mooie dikke substantie die goed aan de vruchtjes blijft plakken. Probeer op de froyo spiesjes ook niet té veel yoghurt te proppen, het is juist leuk als je de vruchtjes er nog doorheen ziet schemeren.

Advertisements

 

froyo spiesjes in de maak

froyo spiesjes in de maak

froyo spiesjes, bevroren

 

Ook lekker:

Zo maak je de FroYo spiesjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


FroYo spiesjes


Door Anna-Karina Geplaatst augustus 25, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 6 spiesjes
  • Koolhydraten: ca. 1 gr khd per spiesje (6 spiesjes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

FroYo spiesjes! Fro = frozen en Yo = yoghurt. Bevroren yoghurt spiesjes op z'n Hollands. Extra leuk om samen met je (klein- of buur-)kinderen te knutselen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een trechter met een papieren koffiefilter erin. Zet de trechter in een hoog glas. Na een kwartier heb je al een dikkere hangopachtige substantie. Breng als je wilt op smaak met zoetstof.
  2. Hak ondertussen de nootjes. Rijg de hele vruchten aan lange spiesjes.
  3. Bedek de vruchtjes rondom met een laagje yoghurt en leg ze op een plank met bakpapier (neem een plank die in je vriezer past). Bestrooi de spiesjes met de gehakte noten en laat ze zo een half uur (of langer) bevriezen. Smul ze!
  4. Ook geinig om er een saai uitgevallen toetje mee op te leuken!
  5. NB: Als ze langer in de diepvries hebben gelegen worden ze behoorlijk hard. Je kunt ze eten, maar als je even 5 minuten geduld hebt zijn ze nog lekkerderder 😉

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

42 Shares
Share31
Pin11
Tweet