Even eenvoudig als lekker is deze suikervrije, friszure yoghurtcrème van Marieke. Je moet even wat tijd inruimen voor het uitlekken en opstijven, maar dat is geen actieve tijd, netto kost het je 7 minuten. En veel ingrediënten heb je niet nodig voor deze lekkernij! Met dit recept maak je vier porties tegelijk dus is je nagerecht gelijk voor 4 dagen geregeld! De zalige, romige yoghurtcrème is ook heel makkelijk mee te nemen. Dus als collega’s of vrienden een feestje vieren met taart, dan heb je je eigen yoghurt taartje! Want het is stevig genoeg om uit te storten en op die manier leuk te garneren met wat rood fruit.
Koolhydraten?
Het aantal koolhydraten die je overhoudt uit de yoghurt is lastig te bepalen. Maar de meeste koolhydraten lekken met de wei weg uit de yoghurt. De waardevolle eiwitten en vetten blijven wél in de yoghurt zitten. De overgebleven koolhydraten zijn vrijwel verwaarloosbaar, denk ik. Want hoe meer de yoghurt uitlekt, hoe minder koolhydraten. Eigenlijk net als bij kaas, die bevat immers 0 koolhydraten. En kaas is eigenlijk niets anders dan super uitgewrongen yoghurt. Al met al bevat het nagerechtje 1.57 gram koolhydraten per portie.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme, friszure yoghurtcrème
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Friszure yoghurtcréme
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g roeryoghurt, *koolhydraten bijna verwaarloosbaar, zie tekst onder
- 2 blaadjes gelatine, 5 minuten weken in koud water
- 100 ml water, om te koken
- 15 ml citroensap, of rasp
- zoetstof
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Uitlekken
- Plaats een papieren koffiefilter met de yoghurt in een trechter of (reukloos) koffiefilter boven een beker. Laat minstens 2 uur uitlekken. Of gebruik dikke Griekse yoghurt dat is na 30 minuten al lekker dik.
Bereiden
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Roer de citroensap met zoetstof en gelatine in 100 ml kokend water.
- Breng de 100 ml water met het citroensap en de zoetstof aan de kook en meng de uitgeknepen gelatine erdoor tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit mengsel iets afkoelen en voeg de uitgelekte yoghurt toe. Mix kort zodat het geheel iets luchtig wordt.
- Spuit met behulp van een spuitzak in de glazen, of gebruik een ingevet plastic bakje met deksel. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast, het liefst een nachtje.
Serveren
- Serveer met slagroom en rood fruit, of eet het puur. Ook geschikt als vulling voor op een taartbodem.
Koolhydraten?
- Het aantal koolhydraten die je overhoudt uit de yoghurt is lastig te bepalen. Maar de meeste koolhydraten lekken met de wei weg uit de yoghurt. De waardevolle eiwitten en vetten blijven wél in de yoghurt zitten. De overgebleven koolhydraten zijn vrijwel verwaarloosbaar, denk ik. Want hoe meer de yoghurt uitlekt, hoe minder koolhydraten. Eigenlijk net als bij kaas, die bevat immers 0 koolhydraten. En kaas is eigenlijk niets anders dan super uitgewrongen yoghurt.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet