Ik geef het gewoon toe: ik ben niet zo’n fervente bladsla eter. Dat ligt vooral aan de structuur. Ik heb liever wat stevigers om op te kauwen, zoals het geval is in deze frisse keto bloemkool rijstsalade, die naast verschillende groenten ook feta en noten bevat. Omdat het er sterk op lijkt dat we dit jaar in ons landje (en niet alleen hier) opnieuw een ‘Indian summer’ meemaken, is het ook goed om de ‘summer spirit’ in de gerechten te houden. Natuurlijk kun je volop variëren op de ingrediënten die je gebruikt, maar onvermijdelijke onderdelen van de salade zijn toch wel komkommer, tomaatjes, feta en pecannoten (of walnoten als die pecans te lastig verkrijgbaar of te prijzig zijn). Naast de basis van bloemkoolrijst natuurlijk…
Deze frisse keto bloemkool rijstsalade bevat qua voedingswaarde kcal 675.4 ⋆ koolhydraten 8.9 g ⋆ eiwitten 14.65 g ⋆ vetten 63.45 g ⋆ vezels 7.15 g.
Experimenteren en variëren
Ik heb er als dressing alleen (goede) extra vierge olijfolie in gedaan. Dat haalt de smaken van de ingrediënten mooi naar boven. Maar extra fris smaakt de keto bloemkool rijstsalade als je er wat citroensap aan toevoegt. Maar let op; dat verandert wel duidelijk de smaak! Misschien leuk als experiment om de helft van de salade met citroen te verrijken, en te proeven wat het verschil in de praktijk is. Op die manier leer je nog beter om het effect van toevoegingen te leren kennen. En misschien heb je de ene keer zin in het ene, en de volgende in wat anders. Leve de variatie!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je frisse keto bloemkool rijstsalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Frisse keto bloemkool rijstsalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst
- 1 el olijfolie
- 1 el paprikavlokken
- 150 g komkommer, zonder schil en zonder pitjes gewogen
- 75 g cherrytomaatjes, liefst verschillende kleuren
- 1 sjalot, gesnipperd
- 50 g pecannoten, of walnoten
- 100 g feta
- 5 g platte peterselie, fijngesneden
- 4 el olijfolie, extra vierge
- peper en zout
Optioneel
- citroensap, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de bloemkoolrijst met de paprikavlokken in de olijfolie al omscheppend circa drie minuten op hoog vuur, tot deze gaat stomen. Laat afkoelen.
- Snijd komkommer, sjalot, tomaatjes en peterselie klein. Breek de feta in stukjes. Hak de nootjes klein. Meng alles voorzichtig in een saladeschaal.
- Voeg olijfolie extra vierge, peper en zout toe. meng en proef.
- Voeg eventueel wat citroensap toe, Dat maakt je keto bloemkool rijstsalade nog wat frisser. Dat heeft wel invloed op de andere smaken.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet