frisse keto bloemkool rijstsalade

Frisse keto bloemkool rijstsalade

Ik geef het gewoon toe: ik ben niet zo’n fervente bladsla eter. Dat ligt vooral aan de structuur. Ik heb liever wat stevigers om op te kauwen, zoals het geval is in deze frisse keto bloemkool rijstsalade, die naast verschillende groenten ook feta en noten bevat. Omdat het er sterk op lijkt dat we dit jaar in ons landje (en niet alleen hier) opnieuw een ‘Indian summer’ meemaken, is het ook goed om de ‘summer spirit’ in de gerechten te houden. Natuurlijk kun je volop variëren op de ingrediënten die je gebruikt, maar onvermijdelijke onderdelen van de salade zijn toch wel komkommer, tomaatjes, feta en pecannoten (of walnoten als die pecans te lastig verkrijgbaar of te prijzig zijn). Naast de basis van bloemkoolrijst natuurlijk…
Deze frisse keto bloemkool rijstsalade bevat qua voedingswaarde kcal 675.4 ⋆ koolhydraten 8.9 g ⋆ eiwitten 14.65 g ⋆ vetten 63.45 g ⋆ vezels 7.15 g.

Advertentie

Experimenteren en variëren

Ik heb er als dressing alleen (goede) extra vierge olijfolie in gedaan. Dat haalt de smaken van de ingrediënten mooi naar boven. Maar extra fris smaakt de keto bloemkool rijstsalade als je er wat citroensap aan toevoegt. Maar let op; dat verandert wel duidelijk de smaak! Misschien leuk als experiment om de helft van de salade met citroen te verrijken, en te proeven wat het verschil in de praktijk is. Op die manier leer je nog beter om het effect van toevoegingen te leren kennen. En misschien heb je de ene keer zin in het ene, en de volgende in wat anders. Leve de variatie!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je frisse keto bloemkool rijstsalade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

frisse keto bloemkool rijstsalade

Frisse keto bloemkool rijstsalade

Wil je een salade om op te kauwen? Neem dan deze frisse keto bloemkool rijstsalade, die naast verschillende groenten ook feta en noten bevat.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 675.4 koolhydraten 8.9 geiwitten 14.65 gvetten 63.45 gvezels 7.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de bloemkoolrijst met de paprikavlokken in de olijfolie al omscheppend circa drie minuten op hoog vuur, tot deze gaat stomen. Laat afkoelen.
  • Snijd komkommer, sjalot, tomaatjes en peterselie klein. Breek de feta in stukjes. Hak de nootjes klein. Meng alles voorzichtig in een saladeschaal.
  • Voeg olijfolie extra vierge, peper en zout toe. meng en proef.
  • Voeg eventueel wat citroensap toe, Dat maakt je keto bloemkool rijstsalade nog wat frisser. Dat heeft wel invloed op de andere smaken.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven