Lea heeft weer een nieuw gerecht gemaakt: Fricandeau Tonnato-wraps. Een ideaal zondags receptje, snel klaar, makkelijk te maken, erg lekker. En ze passen uitstekend in een koolhydraatarm of keto dieet. Want per stuk bevatten ze: calorieën 191.44 kcal ⋆ koolhydraten 3.5 g ⋆ eiwitten 15.3 g ⋆ vetten 12.28 g ⋆ vezels 7.66 g. Dat is een heel mooi pré-kerst gerechtje. Zouden die engeltjes op het servetje stiekem kerst-engeltjes zijn? 🙂
Portiegrootte?
Lea heeft in totaal 5 fricandeau tonnato-wraps gemaakt, 3 voor haar man en 2 voor zichzelf. Portiegroottes hangen natuurlijk altijd af van je persoonlijke behoefte. Immers, iemand die al op gewicht is hoeft minder gewicht te onderhouden dan een zwaarder iemand. Ook maakt het uit of je de wraps als lunch bij iets serveert of dat je het als volledige avondmaaltijd wilt eten. Vandaag dat we de Italiaans belegde wraps per stuk uitgerekend hebben dan kun je altijd zelf even kijken hoe je het toepast in je persoonlijke dagtotaal.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je fricandeau tonnato-wraps
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Fricandeau tonnato-wraps
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Saus
- blikje tonijn, met olie
- 30 ml mayonaise
- 10 gram kappertjes
- 15 ml zelfgemaakte pesto, < klik recept
- 30 ml Alpro mild en creamy, plantaardige yoghurt, Griekse yoghurt kan ook
- kneepje citroensap
Wraps en topping
- 5 Mama Lupe's tortilla
- 20 g spinazie (wilde), vers (een handje)
- 150 g (kalfs)fricandeau, dunne plakjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Saus
- Pureer voor de saus de -niet uitgelekte- tonijn met de mayonaise, kappertjes, pesto en de yoghurt met de staafmixer tot een dikke saus. Proef en breng op smaak met citroensap.
- Verwarm de tortillawraps even in de magnetron zodat ze beter oprollen.
- Verdeel de saus over de warme wraps maar laat een randje vrij. Verdeel de fricandeau en plukjes spinazie erover. Rol de wraps zo stevig mogelijk op, zonder dat de saus er tussenuit piept.
Serveren
- Snijd de wraps schuin doormidden en serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet