Bezoekersrecept van de maand juli 2021! Kirsten heeft me toch weer een lekker recept! Ze heeft ‘m helemaal aangepast naar de koolhydraatarme stijl. Deze frambozen chocolade cheesecake is lekker smeuïg en friszoet en wordt gemaakt met suikervrije witte chocolade in de vulling! Normaal wordt de bodem gemaakt van Bastogne koeken, maar Kirsten maakte een variatie op onze zoete taartbodem waar ze nog koekkruiden extra aan toevoegde. Ook heeft ze er geen zoetstof aan toegevoegd omdat de rest al zoet genoeg is. Mocht je zelf wel van een wat zoetere bodem houden dan kun je er nog wat erythritol aan toevoegen. De taartbodem is lekker knapperig volgens Kirsten.
Koolhydraatbeperkt
De frambozen chocolade cheesecake is meer koolhydraatbeperkt, de taart bevat in deze vorm 4.9 gram koolhydraten per punt als je de taart in 12 punten snijdt, zoals Kirsten deed.
Kirsten schreef ons:
Heb hem helemaal omgebouwd naar de koolhydraatarme versie. Zeker met de komst van het mooie weer, is dit echt een taart om heerlijk in de zon in je tuin aan de picknicktafel te verorberen met de rest van je familie. Of hou hem helemaal voor jezelf, haha. Al weet ik niet of dat zal lukken 😉 want deze taart is goddelijk!!!!!!
Ik nam hem mee voor de verjaardag van mijn zus. We gingen we met z’n allen naar een klimbos en tijdens de ‘pauze’ gingen we de taart eten. Aangezien ik de frambozen chocolade cheesecake had gemaakt, mocht ik hem ook aansnijden. Mijn zus kon er nog net op tijd een foto van maken. Hij was daarna zo snel op dat ik geen kans meer had om er nog een van te maken. Maar hopelijk krijg je toch bij deze foto een beetje een idee.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je frambozen chocolade cheesecake
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Frambozen chocolade cheesecake
Ook gebruikt
- Springvorm van Ø 24 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem
- 85 g roomboter
- 250 g amandelmeel
- 1 tl koek- of speculaaskruiden
- 1 eieren
- zoetstof, optioneel
Vulling
- 200 ml slagroom
- 250 g roomkaas
- 250 g mascarpone
- zoetstof, naar smaak
- 3 blaadjes gelatine
- 200 g witte chocolade, (merk Torras)
- 1-2 el citroensap
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.
Bodem
- Smelt de roomboter op laag vuur en meng het met amandelmeel, koekkruiden en ei. Je kunt optioneel zoetstof aan toevoegen. Vorm van het deeg een bodem in de springvorm en bak deze in 15-20 minuten goudbruin. Laat in de vorm helemaal afkoelen.
Vulling
- Klop de slagroom stijf, zet apart. Meng in een andere kom de roomkaas, mascarpone met zoetstof naar smaak.
- Week de gelatineblaadjes in water volgens verpakking.
- Smelt de chocolade au-bain marie, op laag vuur. Let op de temperatuur en heb geduld. Het kan gaan lijken op een brok maar komt vanzelf goed. Het wordt echt redelijk vloeibaar.
- Verwarm het citroensap en los de geweekte blaadjes gelatine erin op.
- Meng voorzichtig de gesmolten chocolade en het citroensap door het roomkaasmengsel. Het is handig als je tegelijkertijd kunt mengen dus een extra persoon is handig.
- Meng tot slot de slagroom erdoor mix tot het glad is.
- Stort dit op de afgekoelde bodem laat 3 uur op stijven in de koelkast.
Bovenkant
- Week de gelatineblaadjes in water volgens verpakking.
- Breng de frambozen met het water en zoetstof (naar smaak) aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Zeef -als je dat wilt- de frambozenpitjes uit het sap en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat iets afkoelen en giet dit voorzichtig over de bovenkant van de opgesteven cheesecake.
- Zet 1.5 uur terug in de koelkast om op te stijven.
- Je zou de taart nog kunnen versieren met wat verse frambozen en/of wat wit chocoladeschaafsel.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Héérlijke verjaardagstaart!
Ik had 100 gram van de 250 gram amandelmeel vervangen door hazelnootmeel. Paste erg goed.
Ik had een rand gemaakt omdat er voldoende deeg was, maar de volgende keer laat ik die weg en maak ietsje minder deeg.
Ik had niet zoveel tijd dus heb ik de chocola weggelaten en in plaats daarvan de geraspte schil van 1 citroen én een paar eetlepels lemoncurd toegevoegd.
De topping gemaakt met blauwe bessen en wat witte chocolade tipjes.
Al met al vermoed ik dat het aan koolhydraten vergelijkbaar zal zijn.
Super recept, dankjewel!
Gefeliciteerd, zowel met de mooie taart (altijd leuk zo’n foto!) als met de verjaardag die je viert!
Haha, dankjewel!
Vulling is lekker, de bodem veel te dik. En daardoor niet lekker. De bodem van een cheesecake hoort juist heel dun te zijn.
Je kunt hem altijd dunner maken toch, als je dat zelf lekkerder vindt? Dat mag gewoon 🙂
Wat denk je dat ik heb gedaan… de helft van het deeg de vriezer ongedaan… maar de smaak klopt nog steeds niet… de verhouding klopt niet