Frambozen chocolade cheesecake, van Kirsten

frambozen chocolade cheesecake

Kirsten heeft me toch weer een lekker recept! Ze heeft ‘m helemaal aangepast naar de koolhydraatarme stijl. Deze frambozen chocolade cheesecake is lekker smeuïg en friszoet en wordt gemaakt met suikervrije witte chocolade in de vulling! Normaal wordt de bodem gemaakt van Bastogne koeken, maar Kirsten maakte een variatie op onze zoete taartbodem waar ze nog koekkruiden extra aan toevoegde. Ook heeft ze er geen zoetstof aan toegevoegd omdat de rest al zoet genoeg is. Mocht je zelf wel van een wat zoetere bodem houden dan kun je er nog wat erythritol aan toevoegen. De taartbodem is lekker knapperig volgens Kirsten.

Koolhydraatbeperkt

De frambozen chocolade cheesecake is meer koolhydraatbeperkt, de taart bevat in deze vorm 4.9 gram koolhydraten per punt als je de taart in 12 punten snijdt, zoals Kirsten deed.

Kirsten schreef ons:

Heb hem helemaal omgebouwd naar de koolhydraatarme versie. Zeker met de komst van het mooie weer, is dit echt een taart om heerlijk in de zon in je tuin aan de picknicktafel te verorberen met de rest van je familie. Of hou hem helemaal voor jezelf, haha. Al weet ik niet of dat zal lukken 😉 want deze taart is goddelijk!!!!!!
Ik nam hem mee voor de verjaardag van mijn zus. We gingen we met z’n allen naar een klimbos en tijdens de ‘pauze’ gingen we de taart eten. Aangezien ik de frambozen chocolade cheesecake had gemaakt, mocht ik hem ook aansnijden. Mijn zus kon er nog net op tijd een foto van maken. Hij was daarna zo snel op dat ik geen kans meer had om er nog een van te maken. Maar hopelijk krijg je toch bij deze foto een beetje een idee.

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

Zo maak je frambozen chocolade cheesecake

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Frambozen chocolade cheesecake

frambozen chocolade cheesecake
Door: Kirsten
Kirsten heeft me toch weer een lekker recept! Ze heeft 'm helemaal aangepast naar de koolhydraatarme stijl. Deze frambozen chocolade cheesecake is lekker smeuïg en friszoet en wordt gemaakt met suikervrije witte chocolade in de vulling!
4.25 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Afkoelen en opstijven opstijven 5 uur
Totale tijd 5 uur 35 min

Ook gebruikt

  • Springvorm van Ø 24 cm

Voedingswaarde

Per punt
calorieën 468.81 kcalkoolhydraten 4.9 geiwitten 9.43 gvetten 42.36 gvezels 4.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 punten

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Bovenkant

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.

Bodem

  • Smelt de roomboter op laag vuur en meng het met amandelmeel, koekkruiden en ei. Je kunt optioneel zoetstof aan toevoegen. Vorm van het deeg een bodem in de springvorm en bak deze in 15-20 minuten goudbruin. Laat in de vorm helemaal afkoelen.

Vulling

  • Klop de slagroom stijf, zet apart. Meng in een andere kom de roomkaas, mascarpone met zoetstof naar smaak.
  • Week de gelatineblaadjes in water volgens verpakking.
  • Smelt de chocolade au-bain marie, op laag vuur. Let op de temperatuur en heb geduld. Het kan gaan lijken op een brok maar komt vanzelf goed. Het wordt echt redelijk vloeibaar.
  • Verwarm het citroensap en los de geweekte blaadjes gelatine erin op.
  • Meng voorzichtig de gesmolten chocolade en het citroensap door het roomkaasmengsel. Het is handig als je tegelijkertijd kunt mengen dus een extra persoon is handig.
  • Meng tot slot de slagroom erdoor mix tot het glad is.
  • Stort dit op de afgekoelde bodem laat 3 uur op stijven in de koelkast.

Bovenkant

  • Week de gelatineblaadjes in water volgens verpakking.
  • Breng de frambozen met het water en zoetstof (naar smaak) aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef -als je dat wilt- de frambozenpitjes uit het sap en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat iets afkoelen en giet dit voorzichtig over de bovenkant van de opgesteven cheesecake.
  • Zet 1.5 uur terug in de koelkast om op te stijven.
  • Je zou de taart nog kunnen versieren met wat verse frambozen en/of wat wit chocoladeschaafsel.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties