forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Deze overheerlijke forel salade met mozzarella en sperzieboontjes zou ik zeker uitkiezen als ik ‘m tegenkwam op de menukaart in een restaurant. Er zit nog veel meer in de salade, maar dat past niet in de titel. Je kunt eindeloos verschillende salades eten, heerlijk vind ik dat. Niets zo veelzijdig als een salade! Je kunt al in 2 minuten een lekkere salade op je bordje hebben liggen.

 

 

 

Sla en salade
Salade is voor mij wel iets meer dan sla met wat dressing erover. Dat zou ik ook saai vinden. Als basis heb je al heel veel keus, dat hoeft zeker niet altijd (groene) kropsla of ijsbergsla te zijn. Wissel het af, rucola en spinazie bevatten nauwelijks koolhydraten maar wel veel andere nuttige voedingsstoffen, behoorlijk ideaal als basis voor je koolhydraatarme salade dus. Naast veldsla en rucola heb je de wat zoetere slasoorten: kropsla, ijsbergsla, Romeinse sla. lollo bionda, lollo rosa, rode sla, frisbi, eikenbladsla en batavia. En de wat bittere soorten zoals wit- en roodlof, (krul)andijvie, frisée, molsla (paardenbloem) en radicchio. Heb je ze allemaal al geprobeerd?

forel salade met mozzarella en sperzieboontjes
Overige groente

Daarnaast kun je natuurlijk ook geweldige salades maken van allerlei andere groentes, denk aan fijngesneden (witte, rode, groene, spits-) kool, geroosterde paprika, koolrabi, tomaat, bloemkool, zeewier, bleekselderij, wortel, courgette, asperges, broccoli of bietjes! En dan gekookt of rauw, grof of fijn gesneden, de lijst is eindeloos. De enige beperking is je eigen fantasie.

Vulling
De vulling ontstaat bij mij 9 van de 10 keer spontaan, er moet iets op en daar doe ik dan van alles bij waarvan ik denk dat het lekker is. Toch ben ik er wel achter gekomen dat dat meestal volgens een bepaald stramien verloopt: Nu had ik bijvoorbeeld nog een krop Romeinse sla en een restje gekookte sperziebonen. Bijna altijd doe ik er een stukje bosui door, direct daar achteraan bedenk ik of knoflook, kappertjes, augurk of zoiets lekker en handig is. Soms vind ik het te heftig bij de rest van de ingrediënten.

Eiwit, kleur, bite, vet en smaak
Vervolgens zoek ik er een eiwitbron bij in de vorm van tonijn, zalm, forel (vers, gerookt of uit blik), kaas, gekookt ei of iets dergelijks. Voor de forel salade had ik nog 1 forel filet liggen. Dan moet er natuurlijk nog wat kleur in, vaak is dat rood: paprika of tomaat, maar soms ook een paar aardbeitjes. Dan nog iets wat contrasteert en past qua ‘bite‘ en smaak, een nootje of wat zaden of pitten. Oja, zeker iets vettigs bv. extra avocado toe of ik gebruik avocado olie. Pas op het laatst bedenk ik of ik mijn puike basisdressing voldoende vind. Of liever een andere saus met mayonaise en Griekse yoghurt?  Wellicht nog extra smaak wil, zoals mosterd, gember, dille, pimentón misschien een pepertje?

Meestal houd ik het bij de lunch vrij mild, voor een maaltijdsalade kies ik vaak wat extra smaak. Als ik het in huis of tuin heb gaan er nog wat verse kruiden bij. Salade saai, nee nooit!!!!!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze forel salade met mozzarella en boontjes 

Laat je het even weten als je de gerookte forel salade gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Forel salade met mozzarella en sperzieboontjes


forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 16, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 1 grote portie
  • Koolhydraten: 7,1 gr. khd hele salade (1 grote portie uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Deze overheerlijke forel salade met mozzarella en sperzieboontjes zou ik zeker uitkiezen als ik 'm tegenkwam op de menukaart in een restaurant.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd alles zoals aangegeven.
  2. Meng in de slaschaal de groene delen door elkaar: Sla, sperziebonen, bosui en komkommer.
  3. Maak van de basisdressing, mosterd en dille een pittige dressing en rol de halve bolletjes mozzarella er even doorheen.
  4. Leg de stukken tomaat, mozzarella en forel op de salade en druppel de dressing erover. Schenk een glas koel water met limoen in en ga lekker genieten van je gezonde maaltje!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Forel salade met mozzarella en sperzieboontjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

339 Shares
Share197
Pin142
Tweet