flesjestaart met slagroom en aardbeien

Flensjestaart met slagroom en aardbeien

Oei, oei, oei… wat een feestelijke verwennerij! Deze zalige flensjestaart met slagroom en aardbeien maak je met de onovertroffen romige mozzarella flensjes. Die flensjes zijn wel zo akelig goed voor diverse hartige en zoete gerechten! Ook in dit gerecht komen ze weer perfect tot hun recht! Ik vind die ambachtelijke randen van de flensjestaart wel stoer maar je kunt ze ook helemaal perfect bijsnijden of uitsteken als je wilt. We sneden de taart in 8 punten, dan bevat de taart 2.95 gram koolhydraten per punt. Een heerlijke traktatie bij een vers gezet kopje espresso! Of als nagerecht 😉

Grote aardbeien!

We hadden voor de flensjestaart met slagroom en aardbeien heel fraaie King size aardbeien. Er zitten er 4 stuks in de vulling en 1 bovenop. Maar met kleine aardbeitjes lukt het vullen ook hoor. Je kunt natuurlijk je persoonlijke favoriete fruit gebruiken, maar rood fruit is wel aanbevolen. Want dat bevat namelijk over het algemeen de minste koolhydraten. Verder kun je met de zuivel ook variëren, neem in plaats van slagroom eens roomkaas, mascarpone of ricotta. Of maak je eigen mengsel van diverse zuivelsoorten!

Zomer en winter!

Afhankelijk van het seizoen speel je met de vulling. Zomers lekker met  (uitgelekte) stevige yoghurt en een beetje limoen erdoor voor een frissere smaak. Of juist met een snufje kaneel, kardemom, sinaasappelsap en chocola als het warmer mag smaken voor winterse festiviteiten. Kortom: het gaat vast wel weer weer lukken om hiervan schuldgevoelvrij te genieten!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

flensjestaart met slagroom en aardbeien
flesjestaart met slagroom en aardbeien

Zo maak je flensjestaart met slagroom en aardbeien

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Flensjestaart met slagroom en aardbeien

flesjestaart met slagroom aardbeien
Door: Anna-Karina van Denderen
Oei, oei, oei… wat een feestelijke verwennerij! Deze zalige flensjestaart met slagroom aardbeien maak je met de onovertroffen romige mozzarella flensjes. Die flensjes zijn wel zo akelig goed voor diverse hartige en zoete gerechten! Ook in dit gerecht komen ze weer perfect tot hun recht! Ik vind die ambachtelijke randen van de flensjestaart wel stoer maar je kunt ze ook helemaal perfect bijsnijden of uitsteken als je wilt.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Flensjes bakken 20 min
Totale tijd 35 min

Ook gebruikt

  • Koekenpan ca. Ø 20 cm

Voedingswaarde

Per punt
calorieën 195.47 kcalkoolhydraten 2.95 geiwitten 5.55 gvetten 17.85 gvezels 0.46 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 punten

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak 4 flensjes volgens het recept. Dit kan makkelijk een dag van tevoren, bewaar ze wel koel.

Vulling

  • Stel vlak voor het serveren de taart samen.
    Klop daarvoor de slagroom stijf met zoetstof naar smaak en snijd de aardbeien in dunne plakjes, maar houd 1 grote aardbei achter voor de garnering.
  • Leg een flensje op een platte schaal en besmeer met een laagje slagroom en verdeel ⅓ van de plakjes aardbeien erover en leg er een flensje op. Herhaal 2x en dek de taart af met het laatste flensje, druk met je platte hand voorzichtig een beetje aan. Schep de laatste lepel slagroom erop en decoreer met een grote aardbei en wat besjes.
    Snijd de flensjestaart met slagroom en aardbeien met een scherp mes in 8 punten en smul ervan!
    flensjestaart met slagroom en aardbeien

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top