fabuleuze flensjes met citroenmousse

Flensjes met citroenmousse

Wie lust er nu geen pannenkoeken? Zoete dunne flensjes of een stevige hartige pannenkoek… een uitstekende basis voor een ontbijt, lunch of hoofdgerecht! Deze fabuleuze flensjes heb ik gemaakt als nagerecht maar eet ‘m gerust op een ander moment van de dag. Zowel koud als warm serveren kan. De citroenmousse maak je vooraf klaar zodat de smaken lekker in kunnen trekken. De mozzarellaflensjes en de fruitsaus kan je ook van te voren al klaarmaken. Ik vind deze flensjes het lekkerst met een warme fruitsaus erbij *mjum* zo lust ik ook wel zoete toetjes!

Fabuleuze Flensjes

Trouwe fans weten inmiddels wel dat ik stiekem meer van hartig dan van zoet houd. Alleen op hoogtijdagen voor mij een zoet toetje, december is de toetjesmaand bij uitstek volgens velen. Dan mag een nieuw nagerecht op onze website natuurlijk niet ontbreken, hierbij geregeld!

In ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm staat een heerlijke (hartige) laagjestaart, die is ook opgebouwd uit deze flensjes. En eerder deelden we ook al deze Italiaanse pesto pannenkoekjes op dezelfde basis.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze fabuleuze flensjes met citroenmousse en fruitsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Flensjes met citroenmousse

fabuleuze flensjes met citroenmousse

Door Anna-Karina Geplaatst december 11, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 stuks
  • Koolhydraten: 4,3 gr. per stuk (4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Dunne flensjes vormen een uitstekende basis voor een maaltijdgang! Deze fabuleuze flensjes heb ik gemaakt als zoet nagerecht.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met de citroenmousse.
    Klop de slagroom met Stevia kristal stijf in een keukenmachine of met de mixer.
    Klop de ricotta los met citroenrasp, citroensap en vanille essence goed los en spatel het ricotta mengsel door de stijf geslagen slagroom. Proef en voeg zo nodig wat zoetstof toe. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  2. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om van de ingrediënten voor de flensjes een egaal en romig beslag te maken. Bak daar 4 dunne flensjes van.
  3. De flensjes zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je hierop let: Bak ze op matig vuur en in een goede antiaanbakpan. Giet een kwart van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag mooi gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Dan laat je ze met rust tot de hele bovenkant droog is én ze los komen van de bodem. Laat ze dan voorzichtig op een deksel glijden en keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin.
  4. Ondertussen kook je in een klein steelpannetje op zacht vuur het fruit met wat water en zoetstof naar keuze. Maak de saus zo dik of dun als je zelf wilt.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de citroenmousse als vulling. Serveer het (warme of koude) rode fruit er in een apart bakje bij anders ziet het er een beetje 'bloederig' uit. Perfecte afsluiter van een gezellig diner!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 gedachten over “Flensjes met citroenmousse”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

444 Shares
Share347
Pin97
Tweet