Flensjes lasagnetaart

flensjes lasagnetaart

Komt deze flensjes lasagnetaart je bekend voor? Aha, dan heb je vast ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm in je bezit, waarvoor dank! Daar prijkt hij op blz. 105. We publiceren ‘m nu ook maar eens online, want hij is tenslotte erg lekker! Eigenlijk was het destijds de bedoeling om Italiaanse crespelles te maken; dat zijn gevulde, opgerolde flensjes. Maar op het laatste moment leek het ons toch een spannender om een mooie flensjes lasagnetaart te presenteren. Dat is goed gelukt! En die crespelles…? Ojee, die staan al sinds 2017 op to-cook-lijst, daar moeten we binnenkort echt eens werk van maken, schandalig! De taart bevat calorieën 735 kcal ⋆ koolhydraten 7.4 g ⋆ eiwitten 57.95 g ⋆ vetten 52 g ⋆ vezels 6.8 g per portie.

Flensjes anders

Voor de flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elk lasagnerecept koolhydraatarm! Gebruik voor het bakken van de flensjes in elk geval een goede anti-aanbakpan en vet de pan goed in. Deze koolhydraatarme flensjes bak je niet met meel maar met mozzarella, daardoor worden ze iets minder stevig dan gewone flensjes. Maar dit is de beste methode: wals het beslag rond in de pan zodat het beslag mooi egaal uitloopt. Laat het dan helemaal met rust. Om te voorkomen dat ze scheuren, laat je de flensjes op matig vuur stollen. Pas als ze helemaal droog zijn aan de bovenkant en makkelijk loslaten, laat je de flensjes voorzichtig op een deksel glijden. Dan keer je ze, met behulp van het deksel, om in de pan en bakt de andere zijde ook goudgeel. Zo maak je 4 á 5 flensjes uit het recept. Kleine pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!

Variant op een oud gegeven

Flensjes en pannenkoeken horen bij de oudste bekende gerechten ter wereld en ieder land heeft er wel een variant op. Datzelfde geldt voor lasagne en ook voor taart. Het is dan ook niet moeilijk om met deze drie oeroude principes steeds weer nieuwe toepassingen te bedenken. Wees zelf ook eens lekker creatief en ga na welke smaken jij graag zou willen combineren. Niet altijd hartig, maar ook voor een zoet dessert is het uitgangspunt van een flensjes lasagnetaart zeer geschikt. Een lekkere tussenlaag vind je bij onze koolhydraatarme flensjes met citroenmousse! Krijg je al zin? Ja, terecht!

♥ Ook lekker:

flensjes lasagnetaart

flensjes lasagnetaart

Zo maak je flensjes lasagnetaart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Flensjes lasagnetaart

Door: Hans van Deelen
Voor een flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elke lasagne koolhydraatarm! HINT 😉
5 van 4 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 735 kcalkoolhydraten 7.4 geiwitten 57.95 gvetten 52 gvezels 6.8 g
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 40 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

Flensjes (4 stuks)

Vulling

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Flensjes

  • Bak eerst 4-5 flensjes volgens dit recept. Kleine pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!

Vulling

  • Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje en laat ze daarna afkoelen.
  • Voor de vulling snijd je de ui in ringen en bak samen met het uitgeperste teentje knoflook in een hapjespan.
  • Snijd de (vega)kip in blokjes en de champignons in plakjes, voeg toe en bak rondom aan.
  • Snijd de Chinese kool in dunne repen en voeg deze ook toe en bak 2 minuten mee. Laat vervolgens 10 minuten zachtjes garen met een deksel op de pan.
  • Verwarm de hetelucht oven op 180 °C en vet een ovenschaal van Ø 21-23 cm in.
  • Verkruimel de blauwe kaas boven de groente en laat smelten. Meng de pijnboompitten erdoor. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Taart bouwen:leg een flensje op de bodem van de ovenschaal dan een laagje vulling. Herhaal. Rasp er kaas over en bak 15 minuten in de oven of tot de kaas begint te kleuren. Laat 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd.
  • Serveer de taart in punten met wat trostomaatjes en een plukje pittige kiemen. Frisgroene bladsla is ook lekker.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

 


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties