flensjes lasagnetaart

Flensjes lasagnetaart

Komt deze flensjes lasagnetaart je bekend voor? Aha, dan heb je vast ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm in je bezit (waarvoor dank💕), want daar prijkt hij op blz. 105. We publiceren ‘m nu ook maar eens online, want hij is tenslotte erg lekker! Eigenlijk was het destijds de bedoeling om Italiaanse crespelles te maken; dat zijn gevulde, opgerolde flensjes. Maar op het laatste moment leek het ons toch een spannender om een mooie flensjes lasagnetaart te presenteren. Dat is goed gelukt! En die crespelles…? Ojee, die staan al sinds 2017 op to-cook-lijst, daar moeten we binnenkort echt eens werk van maken, schandalig!

Flensjes anders

Voor de flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elk lasagnerecept koolhydraatarm! Gebruik voor het bakken van de flensjes in elk geval een goede anti-aanbakpan en vet de pan goed in. Deze koolhydraatarme flensjes bak je niet met meel maar met mozzarella, daardoor worden ze iets minder stevig dan gewone flensjes. Maar dit is de beste methode: wals het beslag rond in de pan zodat het beslag mooi egaal uitloopt. Laat het dan helemaal met rust. Om te voorkomen dat ze scheuren, laat je de flensjes op matig vuur stollen. Pas als ze helemaal droog zijn aan de bovenkant en makkelijk loslaten, laat je de flensjes voorzichtig op een deksel glijden. Dan keer je ze, met behulp van het deksel, om in de pan en bakt de andere zijde ook goudgeel. Zo maak je 4 á 5 flensjes uit het recept. Kleine pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!

flensjes lasagnetaart

 

flensjes lasagnetaart

Variant op een oud gegeven

Flensjes en pannenkoeken horen bij de oudste bekende gerechten ter wereld en ieder land heeft er wel een variant op. Datzelfde geldt voor lasagne en ook voor taart. Het is dan ook niet moeilijk om met deze drie oeroude principes steeds weer nieuwe toepassingen te bedenken. Wees zelf ook eens lekker creatief en ga na welke smaken jij graag zou willen combineren. Niet altijd hartig, maar ook voor een zoet dessert is het uitgangspunt van een flensjes lasagnetaart zeer geschikt. Een lekkere tussenlaag vind je bij onze koolhydraatarme flensjes met citroenmousse! Krijg je al zin? Ja, terecht!

Ook lekker:

Zo maak je flensjes lasagnetaart

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Flensjes lasagnetaart


flensjes lasagnetaart

Door Hans van Deelen Geplaatst januari 21, 2020

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 25 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Voor een flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elke lasagne koolhydraatarm! HINT 😉

Ingrediënten

Bereiding

  1. FLENSJES BAKKEN: Maak 4-5 flensjes volgens dit recept, maar laat de pesto en de tomaat achterwege. Kleine pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje en laat ze daarna afkoelen.
  3. Snijd voor de vulling de ui in ringen en bak samen met het uitgeperste teentje knoflook in een hapjespan.
    Snijd de (vega)kip in blokjes en de champignons in plakjes, voeg toe en bak rondom aan.
  4. Snijd de Chinese kool in dunne repen en voeg deze ook toe en bak 2 minuten mee. Laat vervolgens 10 minuten zachtjes garen met een deksel op de pan.
  5. Verwarm de hetelucht oven op 180 °C en vet een ovenschaal van Ø 21-23 cm in.
  6. Verkruimel de blauwe kaas boven de groente en laat smelten. Meng de pijnboompitten erdoor. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  7. Taart bouwen:leg een flensje op de bodem van de ovenschaal dan een laagje vulling. Herhaal. Rasp er kaas over en bak 15 minuten in de oven of tot de kaas begint te kleuren. Laat 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd.
  8. Serveer de taart in punten met wat trostomaatjes en een plukje pittige kiemen. Frisgroene bladsla is ook lekker. (recept is ook te vinden in ons 1e kookboek: Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm, blz. 105)

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Flensjes lasagnetaart”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

182 Shares
Share80
Pin102
Tweet