Flatbread-of-platbrood

Flatbread of platbrood – keto

Flatbread of platbrood en pizza zijn echte allemansvrienden! Ook als ze keto zijn, dit koolhydraatarme platbrood bevat 4.25 gram koolhydraten per portie. Wat zijn de verschillen eigenlijk tussen pizza en flatbread? Wij maken een flatbread altijd wat dunner en dus ook groter dan een pizza en ons platbrood is eigenlijk altijd ovaal of rechthoekig van vorm. Terwijl een pizza in onze ogen wel echt rond moet zijn. Daarnaast eten we pizza meestal warm omdat we de topping mee bakken in de oven. Echter het flatbread eten we vaak met een koude topping. Ook de manier van snijden is net even anders. Pizza gaat in nette, even grote pizzapunten terwijl je flatbread overdwars in ongelijke lange stukken snijdt. Maar een vierkant platbrood maken en er rechthoekige blokjes van snijden mag van ons ook, doen we echt niet moeilijk over.

Varieer!

Uiteraard kun je voor dit keto flatbread of platbrood een topping met je eigen favoriete ingrediënten verzinnen. Varieer vooral, probeer eens een bijzondere vegetarische versie met een beetje peer, gegrilde groenten en blauwe kaas. Of toch liever tomatensaus, garnalen, avocado en rucola? Pesto met tomaat, chorizo, bosui en basilicum is een echte klassieker! Maar misschien heb je nu net meer zin guacamole, gerookte (vega)kip en rode ui?

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Flatbread of platbrood van bovenaf, in stukken gesneden

Zo maak je flatbread of platbrood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Flatbread of platbrood

Flatbread-of-platbrood
Door: Hans van Deelen
Flatbread of platbrood en pizza zijn echte allemansvrienden! Maar wat zijn de verschillen eigenlijk? Wij maken in elk geval een flatbread wat dunner en groter dan een pizza en ovaal van vorm. Een pizza moet wel echt rond zijn… wat ons betreft dan hè?
4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 539.65 kcalkoolhydraten 4.25 geiwitten 35.95 gvetten 41.7 gvezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 lunchporties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Onze topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Maak het fathead deeg volgens dit recept en kneed als extra smaakmaker 2 tl Italiaanse kruiden door het deeg. Vorm op het bakpapier een dunne, ovale bodem. Dat kan gewoon met je handen.
  • Bak de bodem 15 minuten of tot het mooi lichtbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen en beleg met de topping zoals op de foto. De ene helft met pastrami de andere met zalm.

Varieer!

  • Uiteraard kun je een topping met je eigen favoriete ingrediënten verzinnen. Varieer vooral, probeer eens:
    Een bijzondere vegetarische versie met een beetje peer, gegrilde groenten en blauwe kaas.
    Of toch liever tomatensaus, garnalen, avocado en rucola?
    Pesto met tomaat, chorizo, bosui en basilicum is een echte klassieker!
    Maar misschien heb je nu net meer zin guacamole, gerookte (vega)kip en rode ui?
  • Hoe dan ook: eet smakelijk!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top