Flatbread of platbrood en pizza zijn echte allemansvrienden! Ook als ze keto zijn, dit koolhydraatarme platbrood bevat 4.25 gram koolhydraten per portie. Wat zijn de verschillen eigenlijk tussen pizza en flatbread? Wij maken een flatbread altijd wat dunner en dus ook groter dan een pizza en ons platbrood is eigenlijk altijd ovaal of rechthoekig van vorm. Terwijl een pizza in onze ogen wel echt rond moet zijn. Daarnaast eten we pizza meestal warm omdat we de topping mee bakken in de oven. Echter het flatbread eten we vaak met een koude topping. Ook de manier van snijden is net even anders. Pizza gaat in nette, even grote pizzapunten terwijl je flatbread overdwars in ongelijke lange stukken snijdt. Maar een vierkant platbrood maken en er rechthoekige blokjes van snijden mag van ons ook, doen we echt niet moeilijk over.
Varieer!
Uiteraard kun je voor dit keto flatbread of platbrood een topping met je eigen favoriete ingrediënten verzinnen. Varieer vooral, probeer eens een bijzondere vegetarische versie met een beetje peer, gegrilde groenten en blauwe kaas. Of toch liever tomatensaus, garnalen, avocado en rucola? Pesto met tomaat, chorizo, bosui en basilicum is een echte klassieker! Maar misschien heb je nu net meer zin guacamole, gerookte (vega)kip en rode ui?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je flatbread of platbrood
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Flatbread of platbrood
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem
- 1 fathead bodem, < recept
- 2 tl Italiaanse kruiden, gedroogd
Onze topping
- 30 g gerookte zalm,
- 30 g kalfspastrami
- plukje rucola
- 20 g geitenkaas, verbrokkeld
- 3 cherrytomaatjes, in plakjes
- 2 g platte peterselie, gehakt
- peper, vers gemalen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maak het fathead deeg volgens dit recept en kneed als extra smaakmaker 2 tl Italiaanse kruiden door het deeg. Vorm op het bakpapier een dunne, ovale bodem. Dat kan gewoon met je handen.
- Bak de bodem 15 minuten of tot het mooi lichtbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen en beleg met de topping zoals op de foto. De ene helft met pastrami de andere met zalm.
Varieer!
- Uiteraard kun je een topping met je eigen favoriete ingrediënten verzinnen. Varieer vooral, probeer eens:Een bijzondere vegetarische versie met een beetje peer, gegrilde groenten en blauwe kaas. Of toch liever tomatensaus, garnalen, avocado en rucola? Pesto met tomaat, chorizo, bosui en basilicum is een echte klassieker! Maar misschien heb je nu net meer zin guacamole, gerookte (vega)kip en rode ui?
- Hoe dan ook: eet smakelijk!!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet