Flatbread-of-platbrood

Flatbread of platbrood – keto

Flatbread of platbrood en pizza zijn echte allemansvrienden! Ook als ze keto zijn, dit koolhydraatarme platbrood bevat 4.25 gram koolhydraten per portie. Wat zijn de verschillen eigenlijk tussen pizza en flatbread? Wij maken een flatbread altijd wat dunner en dus ook groter dan een pizza en ons platbrood is eigenlijk altijd ovaal of rechthoekig van vorm. Terwijl een pizza in onze ogen wel echt rond moet zijn. Daarnaast eten we pizza meestal warm omdat we de topping mee bakken in de oven. Echter het flatbread eten we vaak met een koude topping. Ook de manier van snijden is net even anders. Pizza gaat in nette, even grote pizzapunten terwijl je flatbread overdwars in ongelijke lange stukken snijdt. Maar een vierkant platbrood maken en er rechthoekige blokjes van snijden mag van ons ook, doen we echt niet moeilijk over.

Advertentie

Varieer!

Uiteraard kun je voor dit keto flatbread of platbrood een topping met je eigen favoriete ingrediënten verzinnen. Varieer vooral, probeer eens een bijzondere vegetarische versie met een beetje peer, gegrilde groenten en blauwe kaas. Of toch liever tomatensaus, garnalen, avocado en rucola? Pesto met tomaat, chorizo, bosui en basilicum is een echte klassieker! Maar misschien heb je nu net meer zin guacamole, gerookte (vega)kip en rode ui?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Flatbread of platbrood van bovenaf, in stukken gesneden

Zo maak je flatbread of platbrood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Flatbread-of-platbrood

Flatbread of platbrood

Flatbread of platbrood en pizza zijn echte allemansvrienden! Maar wat zijn de verschillen eigenlijk? Wij maken in elk geval een flatbread wat dunner en groter dan een pizza en ovaal van vorm. Een pizza moet wel echt rond zijn… wat ons betreft dan hè?
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 539.65 koolhydraten 4.25 geiwitten 35.95 gvetten 41.7 gvezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 lunchporties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Onze topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Maak het fathead deeg volgens dit recept en kneed als extra smaakmaker 2 tl Italiaanse kruiden door het deeg. Vorm op het bakpapier een dunne, ovale bodem. Dat kan gewoon met je handen.
  • Bak de bodem 15 minuten of tot het mooi lichtbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen en beleg met de topping zoals op de foto. De ene helft met pastrami de andere met zalm.

Varieer!

  • Uiteraard kun je een topping met je eigen favoriete ingrediënten verzinnen. Varieer vooral, probeer eens:
    Een bijzondere vegetarische versie met een beetje peer, gegrilde groenten en blauwe kaas.
    Of toch liever tomatensaus, garnalen, avocado en rucola?
    Pesto met tomaat, chorizo, bosui en basilicum is een echte klassieker!
    Maar misschien heb je nu net meer zin guacamole, gerookte (vega)kip en rode ui?
  • Hoe dan ook: eet smakelijk!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven