Ricotta roomtoetje, makkelijk & snel

ricotta-roomtoetje-koolhydraatarm

Dit feestelijke ricotta roomtoetje is heerlijk romig door de mascarpone die je opklopt met evenzoveel ricotta. Maak dit fruitige ricotta roomtoetje met je eigen favoriete fruit. Wij hadden nog wat blauwe bessen over, maar het kan natuurlijk met alle soorten (rood) fruit. Als je gemengd diepvriesfruit gebruikt haal dat dan even van tevoren uit de diepvries. Of maak het toetje voordat je gaat eten. In deze vorm bevat het roomtoetje per portie 3.2 gram koolhydraten.

De room voor het ricotta roomtoetje kan je makkelijk van te voren al maken. Op die manier is het toetje in elkaar zetten een fluitje van een cent!  ’t Is trouwens sowieso een heel snel recept. Maar oh, zo lekker!  

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ricotta roomtoetje

Zo maak je het fruitige ricotta roomtoetje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


ricotta-roomtoetje-koolhydraatarm

Ricotta roomtoetje, makkelijk & snel

Dit feestelijke ricotta roomtoetje is heerlijk romig door de mascarpone die je opklopt met evenzoveel ricotta.
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 207.75 koolhydraten 3.2 geiwitten 4.85 gvetten 19.55 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Pureer ricotta, mascarpone en sinaasappelschil met een staafmixer (met garde) of mixer tot een mooie romige massa. Proef en voeg naar smaak zoetstof toe.
  • Verdeel ⅔ van de ricottaroom over de glazen, vervolgens een deel van het fruit (houd wat garnering achter) en tenslotte nog een toefje van de ricottaroom bovenop. Garneer met een besje, een nootje of een mooi chocolaatje en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



6 gedachten over “Ricotta roomtoetje, makkelijk & snel”

  1. 5 sterren
    Superlekker en het makkelijkste toetje dat ik ken…
    Per ongeluk gemaakt…gezocht op ricotta en mascarpone…die had ik toevallig staan…sinaasappels altijd in huis….en ook nog blauwe bessen in de koelkast..

      1. De Sonville Kathleen

        Ik heb het al meerderkeren gemaakt. Bij mij blijft hij mooi dik. Ik mix het wel met de “klopper”, niet met de staafmixer en in plaats van port voeg ik wat “fraise des bois” (aardbeienlikeur) toe… Hemels dessertje en klaar in een mum van tijd !

        1. Inderdaad met een garde, niet met de messen 😉 Ik heb een staafmixer met een garde-hulpstuk, daar komt jouw verwarring ws. vandaan.
          PS: zowel port als likeur zijn NIET koolhydraatarm. Om verwarring bij beginners te voorkomen…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top