Ricotta roomtoetje, makkelijk & snel

ricotta-roomtoetje-koolhydraatarm

Dit feestelijke ricotta roomtoetje is heerlijk romig door de mascarpone die je opklopt met evenzoveel ricotta. Maak dit fruitige ricotta roomtoetje met je eigen favoriete fruit. Wij hadden nog wat blauwe bessen over, maar het kan natuurlijk met alle soorten (rood) fruit. Als je gemengd diepvriesfruit gebruikt haal dat dan even van tevoren uit de diepvries. Of maak het toetje voordat je gaat eten. In deze vorm bevat het roomtoetje per portie 3.2 gram koolhydraten.

De room voor het ricotta roomtoetje kan je makkelijk van te voren al maken. Op die manier is het toetje in elkaar zetten een fluitje van een cent!  ‘t Is trouwens sowieso een heel snel recept. Maar oh, zo lekker!  


Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

ricotta roomtoetje

Zo maak je het fruitige ricotta roomtoetje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Ricotta roomtoetje, makkelijk & snel

ricotta-roomtoetje-koolhydraatarm
Door: Anna-Karina van Denderen
Dit feestelijke ricotta roomtoetje is heerlijk romig door de mascarpone die je opklopt met evenzoveel ricotta.
4.8 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 207.75 kcalkoolhydraten 3.2 geiwitten 4.85 gvetten 19.55 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Pureer ricotta, mascarpone en sinaasappelschil met een staafmixer (met garde) of mixer tot een mooie romige massa. Proef en voeg naar smaak zoetstof toe.
  • Verdeel ⅔ van de ricottaroom over de glazen, vervolgens een deel van het fruit (houd wat garnering achter) en tenslotte nog een toefje van de ricottaroom bovenop. Garneer met een besje, een nootje of een mooi chocolaatje en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



(Visited 129 times, 22 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties