Dit feestelijke ricotta roomtoetje is heerlijk romig door de mascarpone die je opklopt met evenzoveel ricotta. Maak dit fruitige ricotta roomtoetje met je eigen favoriete fruit. Wij hadden nog wat blauwe bessen over, maar het kan natuurlijk met alle soorten (rood) fruit. Als je gemengd diepvriesfruit gebruikt haal dat dan even van tevoren uit de diepvries. Of maak het toetje voordat je gaat eten. In deze vorm bevat het roomtoetje per portie 3.2 gram koolhydraten.
De room voor het ricotta roomtoetje kan je makkelijk van te voren al maken. Op die manier is het toetje in elkaar zetten een fluitje van een cent! ’t Is trouwens sowieso een heel snel recept. Maar oh, zo lekker!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je het fruitige ricotta roomtoetje
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Ricotta roomtoetje, makkelijk & snel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g ricotta
- 75 g mascarpone
- zoetstof, naar smaak
- 1 tl sinaasappelschil, geraspt, alleen gekleurde deel, het wit is heel bitter
- handje blauwe bessen, of ander rood fruit
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Pureer ricotta, mascarpone en sinaasappelschil met een staafmixer (met garde) of mixer tot een mooie romige massa. Proef en voeg naar smaak zoetstof toe.
- Verdeel ⅔ van de ricottaroom over de glazen, vervolgens een deel van het fruit (houd wat garnering achter) en tenslotte nog een toefje van de ricottaroom bovenop. Garneer met een besje, een nootje of een mooi chocolaatje en geniet!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Superlekker en het makkelijkste toetje dat ik ken…
Per ongeluk gemaakt…gezocht op ricotta en mascarpone…die had ik toevallig staan…sinaasappels altijd in huis….en ook nog blauwe bessen in de koelkast..
Boffert!
De smaak is heerlijk, maar bij mij werd het heel vloeibaar. Weet jij misschien hoe dit jan?
Dan gebruik je toch niet dezelfde (merk) ingrediënten blijkbaar? Mascarpone is stug en dik.
Ik heb het al meerderkeren gemaakt. Bij mij blijft hij mooi dik. Ik mix het wel met de “klopper”, niet met de staafmixer en in plaats van port voeg ik wat “fraise des bois” (aardbeienlikeur) toe… Hemels dessertje en klaar in een mum van tijd !
Inderdaad met een garde, niet met de messen 😉 Ik heb een staafmixer met een garde-hulpstuk, daar komt jouw verwarring ws. vandaan.
PS: zowel port als likeur zijn NIET koolhydraatarm. Om verwarring bij beginners te voorkomen…