feestelijk kaas plukbrood

Kaas plukbrood, gezellig en feestelijk

Borreltijd, smullen jullie even met me mee…? Feestelijk kaas plukbrood is precies wat het is: brood met veel gesmolten kaas om lekker van te plukken tijdens een feestje of barbecue! Als basis voor het plukbroodje met kaas heb ik mijn koolhydraatarm brood genomen. Echter, zonder de kruiden. Bovendien heb ik het deeg gebakken in een rond ovenschaaltje van ongeveer Ø 15 cm. Zo bak je een prachtig rond koolhydraatarme broodje dat je goed kunt vullen. Eenmaal afgekoeld snijd je het kruislings in en vult het plukbrood met kruiden en kaas. Vervolgens even terug de oven in en het kaas plukbrood is klaar om van te smullen. Het borrelbrood bevat 2.8 gram koolhydraten per persoon als je het met 4 personen eet. 

Advertentie

Kruidenboter of kruidenkaas

Zelf maakte ik van mijn overgebleven Paaslammetje met bieslook, peterselie en knoflook een lekkere kruidenboter. No-waste noemen we dat, en dat is heel hip tegenwoordig. Als je nou niet zo’n restje hebt, dan kan je bijvoorbeeld kant-en-klaar kruidenkaas nemen. Zelfs een beetje olie met knoflook erin is geschikt om je feestelijk kaas plukbrood mee in te smeren, Maar ook zoiets als  pesto is heerlijk. Neem vooral voldoende kaas, want die smeltende mozzarella is echt zo fijn in dit recept. Wel warm serveren!

LET OP: In dit kaas plukbrood gebruik je psylliumvezels, die zijn goed voor je stoelgang. Maar voor dit soort vezels geldt maximaal 15 gram op een dag en heel veel bij drinken. Doe je dat niet, dan werkt het averechts en riskeer je juist een verstopping. Met dank aan mijn heer Hans voor het uitlenen van zijn plukgrage vingers!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

feestelijk kaas plukbrood
feestelijk kaas plukbrood

Zo maak je feestelijk kaas plukbrood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


feestelijk kaas plukbrood

Feestelijk kaas plukbrood, gezellig!

Borreltijd! Feestelijk kaas plukbrood is precies wat het is: brood met veel gesmolten kaas om lekker van te plukken tijdens een feestje of barbecue! Bevat 2.8 gram khd als je dit met 4 personen opeet. Dat is uitstekend te doen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Brood bakken/rusten 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten

Voedingswaarde

Per portie borrelbrood
kcal 384.18 koolhydraten 2.8 geiwitten 21.93 gvetten 29.8 gvezels 9.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties borrelbrood

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak een aangepast koolhydraatarm broodje. Volg alle instructies, maar laat de Italiaanse kruiden in het deeg achterwege. Bak het brood niet als kleine broodjes, maar in een ovenschaaltje van ∅ 15 cm en verleng de baktijd. Bak het brood in 40-45 minuten gaar. Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. (dit kan ook een dag van te voren)

Vulling

  • Halveer voor de vulling de bol mozzarella en snijd in dunne plakken. Rasp de kaas en hak de verse kruiden, meng de kruiden met de geraspte kaas.
  • Snijd het brood kruislings in, zodat je ruitjes krijgt, maar laat de onderkant aan elkaar zitten! Zie foto's. Besmeer eerst alle snijvlakken met de kruidenroomkaas. Vul vervolgens het brood met de plakjes mozzarella en stop daarna zoveel mogelijk kaaskruiden tussen de openingen.
    feestelijk kaas plukbrood
  • Bak het gevulde plukbrood in een voorverwarmde oven van 180 °C ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is. Serveer warm en plukt u maar! Is dat smullen of is dat smullen?

Vezels

  • LET OP: In dit recept gebruik je psylliumvezels, die zijn goed voor je stoelgang. Maar voor dit soort vezels geldt maximaal 15 gram op een dag en heel veel bij drinken, doe je dat niet werkt het averechts en riskeer je juist een verstopping.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



11 gedachten over “Kaas plukbrood, gezellig en feestelijk”

  1. Ik heb een vraag over de mozzarella, moet het echte buffelmelk mozzarella zijn of kan de goedkope variant van koemelk ook?

  2. Zal het brood niet hard zijn als je het nog eens in de oven zet? Of maak ik me zorgen om niets?

    Omdat ik het met een speltpistolet zou willen doen. Want natuurlijk heel wat kleiner is dan een volledig brood? Een brood is namelijk te veel voor mij alleen.

    1. Een kleiner broodje uiteraard korter in de oven. Zelf even in de gaten houden… Als je bang bent dat het te hard wordt dek het dan even af met alufolie. (PS: speltbrood is niet khd-arm)

      1. Weet ik. Ik eet speltbrood om andere redenen 😉

        Bedankt ik ga het zeker proberen!

  3. Wat ziet dat er weer lekker en mooi uit! Ga ik zeker snel eens proberen (en laat hier weten hoe het bevallen is) 🙂

     

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven